کد خبر: 966927
تاریخ انتشار: ۰۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۲۲:۲۶
در نشست رسانه‌ای جایزه «شهید اندرزگو» عنوان شد
در ۲۰ سال گذشته به دنبال یک غفلت جدی در روایت سیاهی دوران پهلوی، تحریف‌کنندگان تاریخ انقلاب اسلامی فرصت پیدا کرده‌اند با استفاده از ظرفیت رسانه‌ای روایتی غلط از تاریخ پهلوی و انقلاب اسلامی ارائه دهند.
محمد صادقی
سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: میثم نیلی، مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی و عضو شورای سیاستگذاری جایزه شهید اندرزگو در نشست رسانه‌ای این جایزه، با انتقاد از غفلت صورت گرفته در روایت صحیح از تاریخ انقلاب اسلامی گفت: در سال‌های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، حرکت‌ها و تولیداتی را در مقابله با دوره سیاه و پلیدی‌های پهلوی داشته‌ایم، اما در ۲۰سال گذشته، در این زمینه یک غفلت جدی شده است، آن هم زمانی که ظلمت‌پرستان و تحریف‌کنندگان تاریخ انقلاب اسلامی با استفاده از ظرفیت‌های رسانه‌ای، دنبال روایت مغلوط از پهلوی و تاریخ انقلاب ما هستند.

جنگ روایت‌ها
نیلی افزود: اگر ما امروز در جنگ روایت‌ها مغلوب شویم بدون شک مدیون شهدایی خواهیم بود که در این راه حرکت کرده‌اند. امروز دیگر روز نویسندگان و ناشران است تا نشان دهند در این راه تا چه اندازه ثابت‌قدم هستند و جایزه ادبی شهید اندرزگو نیز در این میان تنها آغازی است بر دوره‌ای تازه در جنگ روایت‌ها و امیدواریم با همت و هنر زبردستان قلم، آخرین دست‌وپازدن‌های بندگان طاغوت را هم مأیوس کنیم.

نیلی در ادامه گفت: در حوزه ادبیات انقلاب اسلامی غفلت‌هایی کرده‌ایم که با این جوایز سعی می‌کنیم این خلأ‌ها را پر کنیم، در عین اینکه معتقدم وضعیت جوایز ادبی در دنیا حتی بسیار متنوع تر، پیشرفته‌تر و متکثرتر از کشور ماست. همچنین اینکه جایزه‌ای ادبی برای موضوع مهمی برپا شود، موجد انگیزه‌ای برای تولیدات مضاعف‌تر است. وی با اشاره به چندین نهاد فرهنگی پشتیبان جایزه شهید اندرزگو عنوان کرد: ما به دنبال تشدید تولیدات فرهنگی در زمینه فرهنگ و ادبیات انقلاب اسلامی خواهیم بود. متأسفانه ما کسانی را که انقلاب اسلامی را هم دیده‌اند، به نوعی در برابر بندگان طاغوت رها کرده و با سکوت منفعلانه عملاً باعث شده‌ایم روایت غالب از حماسه انقلاب، همان روایت‌های دشمن باشد.

مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی با اشاره به شکل‌گیری جایزه شهید اندرزگو، بعد از گلایه مقام معظم رهبری از کم‌کاری صورت گرفته در حوزه ادبیات انقلاب اسلامی، گفت: جریان تولید ادبیات انقلاب در حال شکل‌گیری است که این خود نیز به تبلیغ و کار رسانه‌ای نیاز دارد. در شکل‌گیری جایزه شهید اندرزگو نیز خوشبختانه مراکز سندی و تاریخی انقلاب اسلامی که پشتوانه سندی برای بیان روایی هستند، با این جایزه همدل شدند و طی این سه سال اخیر نیز از حضور و تصمیم‌سازی‌های مؤثر این نهاد‌ها بهره برده‌ایم.

عضو شورای جایزه شهید اندرزگو اعتقاد داشت: مشکل این است که موجودی اسنادی ما هنوز قابلیت استفاده برای عموم جامعه را پیدا نکرده‌اند. این جایزه در تلاش است که این مراکز تاریخ‌پژوهی را با تشکلات نشری گره بزند تا دست به روایت‌های دلنشین و جذاب‌تر برای مخاطب هم بزنند.

رقابت ۳ کتاب در بخش روایت تاریخ انقلاب
در این نشست سیدصادق رضایی، دبیر علمی جایزه شهید اندرزگو، گفت: در اولین دوره، مؤلفان و ناشران ۴۷۵ اثر را به دبیرخانه ارسال کردند که از این بین، ۲۳۵ اثر مرتبط با جایزه انتخاب و در اختیار داوران قرار گرفت. در بخش «روایت تاریخ» ۱۳۲ کتاب، در بخش «داستان بلند و رمان بزرگسال» ۵۶ اثر و در حوزه «داستان کودک و نوجوان» ۴۷ اثر ارزیابی شدند.

وی ادامه داد: پنج اثر نیز در این سه بخش به عنوان برنده جایزه معرفی شده‌اند که دو کتاب در بخش کودک و نوجوان، دو اثر در حوزه داستان بلند و رمان بزرگسال و یک اثر در حوزه تاریخ شفاهی خواهیم داشت. در عین اینکه علاوه بر نویسنده کتاب، از ناشران آثار هم حمایت خواهیم کرد. در واقع، از ۱۴ اثری که به عنوان نامزد دریافت جایزه شهید اندرزگو معرفی شده‌اند، حمایت خواهد شد.

رضایی همچنین درباره نامزد‌های دریافت جایزه در بخش روایت تاریخ اظهار کرد: داوران در این بخش به سه کتاب «۱۳۱۸»، «پل پیروزی، سرزمین قحطی» و «یادداشت‌های یک روزنامه‌نگار» رسیده‌اند که در این بین، یک کتاب به عنوان اثر برگزیده معرفی خواهد شد. اختتامیه اولین دوره جایزه شهید اندرزگو امروز ساعت ۱۷ در تالار سوره حوزه هنری واقع در تقاطع خیابان حافظ و سمیه برگزار می‌شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار