کد خبر: 967111
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۰:۴۷
رئیس سازمان شیلات از توقیف ۱۶فروند کشتی متخلف صید فانوس ماهیان خبر می‌دهد و می‌گوید: «صید غیرمجاز در آب‌های جنوبی کشور دلیل به خطر افتادن ذخایر ماهی‌های جنوب کشور مانند شوریده، حلوا و زبیده است و متأسفانه ابزار کنترلی جز یگان حفاظت شیلات متمرکز در آب‌های شمال و جنوب نداریم و برخورد محاکم قضایی با صیادان غیر مجاز نیز بازدارنده نیست.»
بهناز قاسمی
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: این اظهارات در حالی است که در حال حاضر ماهی شوریده داخلی را بخش خصوصی صادر می‌کند و از مرز پاکستان همین ماهی به داخل کشور قاچاق می‌شود!

کارشناسان صنایع غذایی و سلامت کشور مدام از فواید مصرف ماهی در وعده‌های غذایی خانواده‌ها سخن می‌گویند و ایران با داشتن انواع ماهی در آب‌های جنوب کشور یک زمانی غنی‌ترین ذخایر را داشت. اکنون به لطف فعالیت غیرمجاز صیادان و برداشت بیش از ظرفیت از ذخایر ماهیان دریای شمال و به ویژه جنوب کشورو ضعف در نظارت بر صید ماهی درآب‌های کشور، انواع گونه‌های ماهی درخطر معرض انقراض قرار دارند و قیمت انواع ماهی اعم از پرورشی و آزاد به شدت افزایش یافته است، به طوری که ماهی قزل‌آلا در بسته‌بندی‌های ۸۰۰ گرمی ۶۰ هزار تومان و تیلا پیا که به قول شیلات ارزان‌ترین نوع ماهی در داخل کشور است، در بسته‌های ۷۰ گرمی بیش از ۷۰هزار تومان در فروشگاه‌ها به فروش می‌رسد.

به گفته کارشناسان سازمان شیلات ایران در طول این سال‌ها به خوبی نتوانست از ذخایر ماهیان کشور محافظت کند، این سازمان بیشترین تمرکزش را در پرورش ماهی در قفس متمرکز کرد و در حال حاضر به دلیل افزایش هزینه‌های سرمایه‌گذاری در نیمه راه قرار گرفته است.

همچنین از زمان ورود چینی‌ها به مشارکت با صیادان ایرانی و صید قانونی ماهیان، ذخایر ماهی‌های جنوب کشور به شدت مورد تهدید قرار گرفت و در چند سال اخیر ذخایر انواع ماهیان جنوبی کاهش یافت، به طوری که در حال حاضر ماهی شوریده از کشور پاکستان وارد و شوریده داخلی توسط بخش خصوصی صادر می‌شود و سایر ماهیان جنوب مانند حلوا، زبیده، سرخو و... بسیار کمیاب و گران است. رئیس سازمان شیلات روز گذشته در نشست خبری در پاسخ به سؤال «جوان» درخصوص واردات ماهی شوریده و افزایش صادرات ماهی به رغم نیاز داخل می‌گوید: جامعه صیادی غیر مجاز و بی‌هویت فعال در آب‌های شمال و جنوب کشور بیش از ظرفیت منابع دریا‌های کشور صید می‌کنند و شیلات جز یگان حفاظتی که در اختیار دارد هیچ ابزار کنترلی دیگری نداردو در مواجهه با صیادان غیرمجاز می‌توانیم شکایت‌مان را به محاکم قضایی ببریم که متأسفانه برخورد آن‌ها نیز بازدارنده نیست.

نبی‌الله خون‌میرزایی می‌افزاید: واردات ماهی شوریده به صورت رسمی به کشور نداریم و در حال حاضر این نوع ماهی صادر می‌شود. وی در پاسخ به اینکه با وجود خطر انقراض ماهیان جنوب، چرا صادرات آن ممنوع نمی‌شود، می‌گوید: ممنوعیت صادرات غیرقانونی است و ما نمی‌توانیم چنین کاری کنیم. ماهی صید و مازاد آن صادر می‌شود. وی همچنین در خصوص گرانی قیمت ماهی در داخل کشور، سکوت کرده و توضیحی نداد.

وی از فشار‌های غیرکارشناسی مسئولان و مردم محلی جنوب بر سازمان شیلات خبر داده و می‌گوید: متأسفانه به دلیل تشدید بیکاری در جنوب کشور، این سازمان برای صدور مجوز صیادی بسیار تحت فشار است و تلاش می‌کنیم تجربه تلخی که در دریای خزر به وجود آمده در آب‌های جنوبی کشور تکرار نشود. وی از آسیب جدی ماهیان خاویاری در دسیای خزر خبر داده و می‌افزاید: در کوتاه مدت نمی‌توانیم این ذخایر را احیا کنیم.

فعالیت ۹۰ فروند کشتی برای صید فانوس ماهیان
رئیس سازمان شیلات ایران با بیان اینکه ناوگان صید فانوس ماهیان پرتعداد است و البته تخلفاتی هم وجود داشته است، می‌گوید: عمدتاً تخلف توسط ۱۶ فروند کشتی انجام گرفته بود که فعالیت آن‌ها متوقف شد و دیگر مجوز فعالیت ندارند. خون‌میرزایی می‌افزاید: حدود ۹۰ فروند کشتی دیگر هم اکنون در دریای جنوب برای صید فانوس ماهیان مطابق با برنامه فعال هستند. صید این ماهیان در بین آب‌های بین‌المللی ایران و عمان و در عمق ۲۰۰ تا ۸۰۰ متری انجام می‌شود.

وی در پاسخ به این سؤال که ذخایر ماهی در آب‌های ایران کاهش یافته است، تأکید می‌کند: بر اساس مطالعه‌ای که اخیراً انجام شده ذخایر ماهیان ۹۰۰ هزار تن برآورد شده و در برنامه سالانه اجازه ۲۰۰ هزار تن برداشت را دارند که سال گذشته کمتر از ۲۲ هزار تن صید داشتیم. رئیس سازمان شیلات ایران با بیان اینکه بر اساس مطالعات مرکز تحقیقات می‌توانیم ناوگان صید فانوس ماهیان را افزایش دهیم، می‌گوید: مفهوم آن این نیست که چشم خود را به تخلفات ببندیم. کنترل‌های آنلاین استقرار ناظر معین و اعمال ضوابط از کار‌هایی است که می‌توانیم برای کنترل تخلفات در صید فانوس ماهیان جنوب داشته باشیم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار