کد خبر: 967113
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۰:۵۱
تحلیل دژپسند از شاخص‌های کلان اقتصادی
وزیر امور اقتصادی و دارایی در تحلیل مبسوطی که در نشست ماهانه جامعه اسلامی مهندسان از شاخص‌های کلان ارائه داده، کشاورزی و ترسالی را به عنوان مولفه‌های اثرگذار در ایجاد اشتغال و نرخ رشد کشور مؤثر دانسته و در عین حال گفته است رشد اقتصادی به شکل زیگزاکی و نوسانی است، لذا باید به سمت اقتصاد بدون نفت حرکت کنیم.
مهران ابراهيميان
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: به گزارش «جوان» فرهاد دژپسند با بیان اینکه نقدینگی در حال حاضر به ۲ هزارهزار میلیارد تومان رسیده است، گفت: در دو ماهه نخست امسال ۲۵درصد رشد نقدینگی داشته‌ایم. وی گفت: در حال حاضر در بین ۱۹۳کشور جایگاه هجدهم را از نظر اندازه اقتصادی داریم که جایگاه مناسبی است، اما در میان کشور‌های منطقه بهترین رتبه را ترکیه با جایگاه دوازدهم و عربستان سعودی با جایگاه شانزدهم دارند. این در حالی است که قرار است در سال هدف چشم‌انداز، در علم و فناوری اقتصاد رتبه یک منطقه باشیم ولی با این روند نمی‌توانیم. وزیر امور اقتصادی و دارایی یادآور شد: ایران به طور متوسط از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۸، ۳/۳ درصد رشد داشته است. این در حالی است که میانگین رشد سالانه کشور‌های با درآمد متوسط به بالا در این بازه زمانی ۶ /۴ درصد بوده است. وی تصریح کرد: درآمد سرانه ایران نسبت به قدرت خرید ۱۷هزار و ۷۰۰دلار در هر سال بوده است. این شاخص در عربستان ۵۰هزار دلار، در ترکیه ۲۲هزار دلار و در امارات ۶۴هزار دلار بوده است. همچنین انحراف معیار از رشد اقتصادی ما در حال حاضر ۸/ ۶ درصد است در حالی که در امارات ۸/ ۱ درصد بوده که این شاخص نشان دهنده رشد اقتصادی زیگزاکی و سینوسی در سال‌های گذشته ایران است.

دژپسند با بیان اینکه سهم نفت در اقتصاد ما زیاد نیست، اما نقش آن بالاست، ادامه داد: در سال ۹۷ رشد اقتصاد کشور منفی ۲/ ۴ و بدون احتساب نفت، منفی ۲/۲ بود که نشان می‌دهد رشد اقتصاد بدون نفت بهتر است و باید به سمت اقتصاد غیرنفتی برویم. دژپسند با اشاره به پیش‌بینی رشد اقتصادی سال ۹۸ ایران از سوی دو موسسه بین‌المللی‌ای ام اف با منفی ۶درصد و گوربنک با منفی ۵/۴ درصد افزود: برآورد وزارت اقتصاد از رشد اقتصادی کشور در سال جاری منفی ۵درصد است، البته در این برآورد‌ها ترسالی امسال پیش بینی نشده بود و قطعاً کشاورزی ما رشد مثبت خواهد داشت. وزیر اقتصاد در بخش دیگری از اظهارات خود به بحث تورم اشاره و اظهار کرد: عمدتاً تورم یا ناشی از فشار تقاضاست یا فشار پول (نقدینگی) یا تقاضای ارز که در ایران هر سه این موارد جاری شد. نقدینگی در حال حاضر به ۲هزارهزار میلیارد تومان رسیده است و در دو ماهه نخست امسال ۲۵درصد رشد نقدینگی داشته‌ایم. همچنین هر یک درصد افزایش نرخ ارز ۴۴درصد تورم تولیدکننده را رشد می‌دهد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار