کد خبر: 967126
تاریخ انتشار: ۰۵ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۸:۳۸
عضو شورای شهر تبریز با بیان اینکه تخلیه عمارت شهرداری تبریز در دو سال مابقی شورای شهر هم اتفاق نخواهد افتاد،گفت: این امر زمانی محقق می‌شود که شورای شهر به جدیت این موضوع را به عنوان تکلیف به شهرداری محول کرده تا یک ساختمان احداث یا خریداری کند.

با آغاز فعالیت شورای چهارم با نظر اعضای شورا مقرر شد که در اسرع وقت ساختمانی برای استقرار شورای شهر تبریز احداث شود که متأسفانه این امر بنا به‌عللی هم‌چون اختلافات بی‌پایان اعضاء سر مکان این ساختمان و مشکلات مالی شهرداری محقق نشد تا اعضای شورای شهر تبریز همچنان به تسخیر عمارت تاریخی شهرد اری تبریز خود ادامه می دهند! 

عمارت تاریخی شهرداری تبریز به‌عنوان یکی از نمادهای تبریز، اصلی‌ترین مقصد گردشگری این شهر بشمار می‌رود که متأسفانه از اتاق‌های تاریخی این بنا به‌عنوان دفاتر اعضای شورا استفاده می‌شود، هم‌چنین به‌علت برگزاری جلسات شورا، تدابیری اتخاذ شده که گاه بازدیدکنندگان با درب بسته عمارت شهرداری مواجه می‌شوند. 

از سوی دیگر استقرار شورا در این ساختمان باعث تردد بیش از حد اتومبیل‌ها به محوطه ساختمان شده است که این موضوع به ساختمان تاریخی لطمه وارد می‌کند و به نوعی می‌توان گفت عمارت شهرداری تبریز سیر «مرگ تدریجی» را طی می‌کند! هم‌چنین به سبب استقرار دفاتر شورا، شمار مراجعه‌کنندگان به داخل ساختمان بیشتر از ظرفیت و توان یک بنای تاریخی است. 

این بنا در مرکز شهر قرار دارد که به دلیل نزدیکی آن به آثار تاریخی دیگری هم‌چون خانه حیدرزاده خانه سلماسی (موزه سنجش)، خانه نیکدل (دبیرخانه تبریز 2018 شهرداری تبریز)، مجموعه خانه‌های تاریخی دانشکده معماری دانشگاه هنر اسلامی تبریز، خانه استاد شهریار (موزه ادبی استاد شهریار)، حمام تاریخی نوبر، پیاده راه تربیت که گفته می‌شود راه ابریشم از این مسیر عبور می‌کند و نیز نزدیکی به موزه آذربایجان، مسجد کبود تبریز و موزه عصر آهن، مجموعه گردشگری بی‌نظیری را برای گردشگران فراهم می‌کند.

با توجه به موقعیت بسیار عالی این عمارت در مرکز شهر و مسیر اصلی سفر گردشگران می‌توان بخشی از آن را به مرکز مراسمات محلی استان اختصاص داد تا با برگزاری رقص‌های محلی، موسیقی سنتی، تئاتر و نمایش‌های محلی آذربایجان‌شرقی و تبریز را در فضایی تاریخی به گردشگران نشان داد. 

 

در ساختمان عمارت می مانیم

فریدون بابایی‌اقد عضو شورای شهر تبریز اظهار کرد: در آغازین روزهای سال ۹۲ که مصادف با شروع آغاز جلسات شورای چهارم تبریز بود، موضوع تخلیه عمارت شهرداری تبریز مطرح شد و حتی رسانه‌ها از طرف بنده تیتر زده بودند که من چادر می‌زنم ولی به داخل آن عمارت نمی‌روم.

عضو شورای شهر تبریز افزود: با اینکه مقاومت پنج ماهه در نرفتن به عمارت داشتم ولی همکاران شورای شهر در آنجا اتاق‌هایشان را تحویل گرفتند ولی بنده تحویل نگرفتم که بالاخره نتیجه‌ای حاصل نشد و به جهت اینکه مراجعات بسیار زیاد بود، مجبور به تحویل گرفتن دفتری در داخل عمارت شهر شدم.

وی با بیان اینکه در دوره چهارم حرف و حدیث‌هایی از قبیل اینکه ساختمان جدیدی برای شهرداری در نظر گرفته شده است، وجود داشت، افزود: زمینی در منطقه ۵ شهرداری و پیرامون لاله پارک شناسایی و تصویب شد ولی با حواشی روبه‌ رو شده و آن موضوع به کل منتفی شد.
 

قصه‌های عمارت شهرداری و دفاتر اعضای شورای شهر

عضو شورای شهر تبریز افزود: سپس در کمیسیون عمران شورای شهر، بحث‌های زیادی انجام گرفت که از آنها پیشنهاد اختصاص ساختمان‌های موجود از جمله شهرداری منطقه یک داده شد و حتی خانم آهور شاخص‌هایی در این خصوص از جمله اینکه شهرداری منطقه یک با این ادله که دسترسی خوبی دارد و مردم می‌توانند به خوبی تردد کنند، مورد تائید قرار گرفت ولی متاسفانه این پیشنهاد نیز با مشکلاتی روبه‌ رو شد و فرمانداری تبریز تمایل داشت تا ساختمان شهرداری منطقه یک را گرفته و در عوض ساختمان خود را به ما بدهد.

وی اضافه کرد: با روی کار آمدن شورای پنجم، این تب و تاب شروع شد که حتما تخلیه عمارات را شاهد خواهیم شد و جابه‌جایی اتاق بازرگانی و ساختمان شهرداری منطقه یک باز هم مطرح شد ولی آنچه که می‌توان گفت، این است که در زمان‌بندی مشخص شده، نمی‌توان عمارت را تخلیه کرد که امری غیرممکن است.

 

با این وضعیت حالا حالاها جلسات شورا در عمارت برگزار می‌شود

بابایی‌اقدم با بیان اینکه تخلیه عمارت در دو سال مابقی شورای شهر هم اتفاق نخواهد افتاد، تاکید کرد:این امر زمانی محقق می‌شود که شورای شهر به جدیت این موضوع را به عنوان تکلیف به شهرداری محول کند تا یک ساختمان احداث یا خریداری کرده و نگرانی افکار عمومی و دوست‌داران تاریخ معماری شهر با آن محقق شود.

وی در رابطه با برخی ممانعت‌ها به عمارت شهرداری و گرفتن کارت شناسایی از گردشگران در روزهای یکشنبه، چنین توضیح داد: روزهای یکشنبه به علت برگزاری جلسات شورای شهر مجبور هستند که کارت ملی بگیرند چراکه همه حاضران از اهالی رسانه نیستند.

عضو شورای پنجم شهر تبریز با تاکید بر اینکه متاسفانه برخی از اعضای شورای شهر، ملاقات مردمی خود را به روز یکشنبه موکول کرده‌اند، افزود: افرادی که به این مکان می‌آیند، توجیه نیستند که باید بعد از اتمام جلسه هفتگی شورا به عمارت بیایند و این باعث می‌شود تا در نگهبانی کارت شناسایی بخواهند که صرفاً برای یک ساعت مشخص در روز یکشنبه است.

وی خاطرنشان کرد: نباید جلسات مردمی و دیدار مردمی روز یکشنبه برگزار شود، چرا که جلسات علنی و غیرعلنی روز یکشنبه اعضای شورای شهر تبریز معمولاً تمدید می‌شود و بعد از ساعت یک به اتمام می‌رسد، از این رو افراد و حاضران زیادی پشت درها می‌مانند و این جز نارضایتی مردم در ورود و خروج و در راهروی منتهی به جلسات شورای شهر چیزی در بر ندارد.

 

نباید جلسه مردمی در روز یکشنبه باشد

بابایی‌اقدم ادامه داد: همکاران باید این جلسات را در روز یکشنبه حذف کنند به‌طوریکه بنده نیز به هیچ وجه در طول این ۶ سال هیچ وقت در روز یکشنبه جلسه مردمی نداشتم.

وی تصریح کرد: متاسفانه یک بعد دیگر نیز حضور افراد غیررسانه‌ای در جلسات است که همیشه پنج دقیقه قبل از اعضا در جلسه حاضر هستند و پنج دقیقه بعد از خروج شورا خارج می‌شوند و نکته جالب این است که در دفتر همه نمایندگان نیز حاضر می‌شوند و برای بنده جای سوال است که دلیل آنها برای این کار چیست؟

این عضو شورای شهر یادآور شد: البته ظرفیت سالن کمتر از ۱۰۰ نفر است و امکان اینکه مردم عادی بدون هر واسطه در جلسات حاضر شوند، وجود ندارد، از این‌رو به عقیده من،  یکی از راه‌ها استماع از طریق رادیو همانند صحن علنی مجلس شورای اسلامی است.

وی یادآور شد: البته یک سری افراد متشنج نیز هستند که جلسات را برهم می‌زنند و بارها شاهد این موضوعات بودیم و این کار باعث می‌شود تا به جای اینکه عضو شورای شهر، حامی حقوق و منافع مردم باشد، درگیر این تشنجات شود.

بابایی‌اقدم ادامه داد: متاسفانه نفرات به خصوصی هستند که با حضور خود در جلسات منجر می‌شود تا  شورا معذور از بیان حرف‌ها شود و این وظیفه خطیر نمایندگی را از آنها می‌گیرد.
 

جلسات شورا با حضور یک‌هزار نفر هم باشد باید آن هزار نفر را شناخت

وی تاکید کرد: به نظر من اگر جلسات شورای شهر کنترل شده باشد و افرادی که حاضر در جلسه هستند،شناسایی شوند، موفق‌تر خواهیم بود و اصلا ایرادی ندارد تا جلسات در یک سالن یک‌هزار نفری برگزار شود ولی باید بدانیم چه کسانی در جلسه حاضر هستند، چراکه همانطور که گفتم ما افرادی داریم که در همه دفاتر اعضای شورای شهر حاضر شده و به همه چیز رسیدگی می‌کنند.


لزوم اجرای مصوبه تخلیه عمارت شهرداری توسط شورای شهر تبریز/ انتقاد از تبدیل خانه‌های تاریخی تبریز به اداره

سخنگوی شورای شهر تبریز با گلایه از تبدیل برخی اماکن تاریخی تبریز به کاربری اداره گفت: طبق مصوبه، باید عمارت شهرداری از حالت اداری خارج شود و بخش اداری در این مکان تخلیه شود که برای این منظور به کمک رسانه‌ها احتیاج داریم.

کریم صادق‌زاده امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در تبریز اظهار کرد: روزهای یکشنبه به دلیل تشکیل جلسه رسمی و علنی شورای شهر تبریز، برخی تدابیر حفاظتی پیش‌بینی شده  که منجر شده تا ساعتی از روز را با محدودیت تردد روبه‌ رو باشیم.

وی با بیان اینکه محل تشکیل جلسات شورا در عمارت تاریخی شهرداری است، افزود: در حال حاضر در پیک مسافرت‌ها قرار داریم و قطعاً چنین محدودیت‌هایی باعث رنجش گردشگران و مردم می‌شود، از این‌رو شورای شهر تمهیدات ویژه‌ای برای تابستان جهت رفع این مشکل پیش‌بینی کرده است.

عضو شورای شهر تبریز با تاکید بر لزوم صیانت عمارت تاریخی شهرداری تبریز، تصریح کرد: طبق مصوبه، باید این عمارت تخلیه و از حالت اداری خارج شود و به نظر بنده بهترین کار نیز همین است.

وی ادامه داد: متاسفانه نه تنها عمارت شهرداری بلکه برخی از خانه‌های تاریخی دیگر به کاربری اداری تبدیل شده‌اند و این ظلم آشکار به پیکره بناهای تاریخی است.

صادق‌زاده با درخواست از همه رسانه‌ها جهت مطالبه‌گری تخلیه بناهای تاریخی از حالت اداری، یادآور شد: این اماکن جزو میراث فرهنگ و تمدنی تبریز هستند و استفاده اداری از آنها ظلم آشکار است که باید تماما تخلیه شده و در اختیار مردم قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: عمارت شهرداری نیز جزو اماکن کهن و تاریخی شهر اولین‌هاست و نباید حالت اداری داشته باشد و برای تردد و بازدید کارت ملی یا کارت شناسایی از گردشگر یا هر فرد دیگری بگیرند.

این عضو شورای شهر متذکر شد: امید است تا شهرداری تبریز و ریاست شورای شهر نسبت به مصوبه‌ای مبنی بر تخلیه عمارت شهرداری اقدام سریع انجام دهند.

وی اضافه کرد: قطعا با همکاری و مطالبه‌گری رسانه‌ها می‌توان مکان اداری تبدیل شده به اداره را تخلیه کرده و در اختیار مردم گذاشت.

عمارت شهرداری تبریز، شاهکار معماران آلمانی در تبریز

عمارت شهرداری تبریز، شاهکار معماران آلمانی از جمله آثار باستانی تبریز است که همه ساله توجه گردشگران زیادی را به خود جلب می‌‎کند.

معماری بی‌نظیر عمارت شهرداری تبریز همچون عقاب با صلابتی که بال‌های خود را در مرکز شهر گشوده است، سبب می‎شود تا گردشگران، بازدید از این عمارت را در برنامه‌ی خود قرار دهند. 
 
این بنا در محل شهرداری تبریز و در تقاطع خیابان امام خمینی (ره) و خیابان ارتش واقع شده و این محل جایی است که نبض تاریخی تبریز در آنجا می‌تپد.
 
عمارت شهرداری تبریز در سال 1314 در زمینی به مساحت 9600 متر مربع و زیربنای 6500 متر مربع و در سه طبقه ساخته شده و برج چهار ساعتی آن، سبب شهرت این بنا شده است؛ این ساعت چهار صفحه‌ای در چهار وجه برج، بیش از نیم قرن است که با نواختن زنگ، گذر زمان را به عابران و ساکنین شهر اعلام می‌کند.
 
احداث این عمارت در زمان صدارت شهردار وقت "ارفع‌الملک جلیلی" آغاز شد و نقشه‌ی هوایی آن به شکل عقاب در حال پرواز است که جزو نمادهای آلمانی‌ها قبل از جنگ جهانی دوم بود و خود ساختمان نیز به شکل "U" بوده و از سنگ تراشیده شده و وجود چندین ورودی و سنگ‎های حجاری شده از ویژگی‌های منحصر به فرد این بنا است.
 
عمارت شهرداری تبریز که در بین مردم تبریز به "ساعات قاباغی" معروف است، جزو آثار ملی به شمار می‌آید و همچنین این بنا اولین نهاد شهرداری در تبریز و اولین بلدیه‌ در کشور است و امروزه نیز بخش عمده‌ای از کارهای عمرانی و شهرداری در این مکان انجام می‌شود.
 
وجود موزه‌ شهرداری در داخل عمارت نیز از دیگر جذبه‌های این عمارت است که به موزه‌ی شهر و شهرداری‌های کشور معروف بوده و این موزه به منظور گرامیداشت یکصدمین سالگرد تاسیس اولین بلدیه‌ی ایران در تبریز تاسیس شده است.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر