کد خبر: 967581
تعداد نظرات: ۶ نظر
تاریخ انتشار: ۰۷ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۰:۳۶
حقوق سربازان براساس قانون باید ۶۰تا ۹۰درصد هم‌رده خود در کادر سازمانی یعنی حداقل یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان باشد؛ در حالی که حقوق سرباز صفر تا افسران بین ۷۰تا ۱۸۰هزار تومان است، دولت تنها در حد تورم حقوق این قشر را افزایش می‌دهد؛ حال آنکه این نوع حقوق‌دهی مخالف قانون مصوب مجلس است.
عليرضا سزاوار
سرویس جامعه جوان آنلاین: اگر دولت با محدودیت‌های مالی در این زمینه مواجه است، لااقل باید با ارائه لایحه‌ای جدید به مجلس قانونی را تصویب کند تا این مشکل را رفع کند.

ماده ۳۸ قانون «اصلاح موادی از خدمت وظیفه عمومی» مصوب آبان سال ۱۳۹۰ در مجلس است. این قانون تأکید دارد که حقوق سربازان وظیفه حداقل ۶۰ و حداکثر ۹۰ درصد حداقل حقوق کارکنان نیرو‌های مسلح باید باشد.

یادی هم از سربازان در پایان مجلس
حمیده زرآبادی، نماینده مردم قزوین در مجلس در همین زمینه در توئیترش نوشت: «طبق قانون مصوب مجلس، سربازان باید ماهانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان حقوق دریافت کنند. تخطی از قانون را به رئیس‌جمهور تذکر دادم وحق سربازان را از وزیر دفاع مطالبه خواهم کرد. هرجا که قانون به‌زیان سربازان و به نفع دولت است، حتماً اجرا و هرجا که به‌نفع آنان بود نادیده گرفته می‌شود.»

۸ سال تعلل برای یک قانون
در واقع پس از نزدیک به هشت سال قرار است تازه این قانون روی غلتک پیگیری بیفتد! ضمن اینکه مدت‌زمان سربازی ۲۴ ماه است که در حالت عادی برای سربازان ۲۱ ماه لحاظ می‌شود، اما سربازان امریه باید ۲۴ ماه خدمت کنند.

وضعیت بدتر امریه‌ها
بسیاری از همین سربازان امریه از نهاد‌های دولتی ماه‌ها حقوق طلب دارند. نمونه بارز آن هم سرباز معلم‌ها هستند. در واقع این سربازان از طرفی باید رایگان در خدمت یک نهاد باشند و از طرفی هم از همه حق و حقوق خود محروم باشند و هیچ‌کس هم نظارتی ندارد.

انفعال در کمیسیون اصل ۹۰
سکوت نهاد‌های نظارتی هم در این میان جای تعجب دارد. کمیسیون اصل ۹۰ مهم‌ترین مرکز نظارتی این نهاد قانونگذاری است. طبق قانون این کمیسیون برای عملیاتی‌کردن وظیفه نظارتی خود در زمینه رفع ناهماهنگی‌هایی که بین ارگان‌های مختلف وجود دارد و منجر به موازی‌کاری و بروز اشکالات در انجام کار‌ها می‌شود باید وارد عمل شود، اما در این زمینه کاملاً منفعل بوده است. از زمان تصویب این قانون در مجلس بیشترین دوره ریاست این کمیسیون با داود محمدی بوده که وی همشهری حمیده زرآبادی و دیگر نماینده استان قزوین است.

غفلت کمیسیون‌های تخصصی
از سوی دیگر کمیسیون‌های مختلف مجلس هم نقش پایش قوانین تصویب‌شده را برعهده دارند و اگر نقش کمیسیون‌ها در نظارت بر نحوه اجرای قوانین پس از تصویب به درستی اجرا شود، بسیاری از مشکلات کشور پس از تصویب و اجرای قانون مرتفع خواهد شد که کمیسیون اجتماعی و برنامه بودجه در این زمینه کاملاً مقصر هستند.

از دیوان تا سازمان بازرسی
نقش نظارتی دیوان محاسبات هم در این باره قابل چشم‌پوشی نیست. چنانکه در تخصیص اعتبارات و تعیین ردیف‌ها مشکلی وجود داشته یا اینکه قوانین کارایی لازم را نداشته باشند، دیوان محاسبات می‌تواند موارد اشکال را به مجلس ارائه کرده و زمینه رفع آن را فراهم کند، اما در زمینه حقوق سربازان هیچ اقدامی نکرده است.

براساس حق نظارت قوه قضائیه نسبت به حسن جریان امور و اجرای صحیح قوانین در دستگاه‌های اداری، سازمان بازرسی کل کشور هم باید در این زمینه ورود می‌کرده است.

دولت پول هم می‌گرفت
این در حالی است که نخستین بار در آذر سال ۱۳۷۷ برای مقطعی سه‌ساله به مشمولان خدمت سربازی در ایران اجازه داده شد تا با پرداخت مبالغی از خدمت سربازی معاف شوند. در آن زمان که مبلغ خرید سربازی بین یک میلیون و ۸۰۰ تا ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان (معادل ۲ هزار تا ۳ هزار و ۵۰۰ دلار) در نظر گرفته شده بود که ۳۵۰هزار نفر مبادرت به خرید سربازی خود کردند. در ۳۰ آذر ۹۳ نیز دولت یازدهم پیشنهاد فروش دوره سربازی به مشمولانی را به مجلس شورای اسلامی داده بود که بیش از هشت سال غیبت داشته و طبق این پیشنهاد می‌توانستند با پرداخت جریمه در مدت زمان غیبت معاف شوند. دولت یازدهم در لایحه بودجه سال ۹۵ نیز پیشنهاد معافیت با پرداخت جریمه برای مشمولانی با پنج سال غیبت را داد. مبلغ جریمه غایبان براساس مدرک تحصیلی بین ۱۰ تا ۵۰ میلیون تومان تعیین شد.

۹۴ سال بدون حقوق واقعی
امروزه اغلب کشور‌های دنیا به سمت نیروی انسانی حرفه‌ای برای ارتش و پلیس روی آورده‌اند،، اما از عمر روند کنونی تأمین نیروی انسانی برای نیرو‌های مسلح ایران ۹۴ سال می‌گذرد و در این مدت تغییر ساختاری و عمده‌ای در جذب سرباز به وجود نیامده است.

درست است که در شرایط فعلی محدودیت‌های مالی مانع بسیاری از اقدامات است، اما این موضوع دلیلی برای اجرانکردن قانون لازم‌الاجرا نیست. اگر دولت برای اجرای قانون حقوق سربازان با مشکل مواجه است، باید ضمن ارائه لایحه‌ای جدید به مجلس این موضوع را رفع و رجوع کند، نه این که از اجرای قانون اشکاف کند.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۶
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۷
0
13
خدمت سربازی درایران به بردگی بیشترشبیه تاسربازی شماازکدام حق وحقوق حرف می زنید؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۷
0
9
خب اگر چنین حقوقی بدهند فکر کنم علاوه بر کل مشمولان چند میلیونی از افراد با دورانداختن کارت پایان خدمت برای خدمت دوباره به مراکز مربوطه هجوم برده و بعد هم با انجام برخی کارها هی برای خودشان اضافه خدمت جور میکردند
افرادی ظهور میکردند که با مبلعی کم یا زیاد و پارتی بازی اضافه خدمت جور میکردند
حالا اینها کنار اونوقت خیل عظیم دخترانی که از امتیاز و رانت سربازی پسران فریادشان گوش فلک را کر میکرد و خواهان اعزام به خدمت بودند چی؟
وای تازه برای این رانت لابد سازمانهای بین المللی هم ردیف میشدند تحریم هم که خب حتما رو شاخش بود
ولش کن کار داره به جای باریک میکشه جیکار داری سربازیه دیگه مگه ما به سربازی نرفتن خانم حمیده زرآبادی، نماینده مردم قزوین اعتراضی میکنیم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۷
0
5
میدونی اونوقت دیگه اضافه خدمت فقط مال آقازاده ها بود اسمش رو هم میگداشتند اضافه کار

تجدید خدمت هم که دیگه هیچ فقط مال کله گنده ها بود اسمش رو هم میگذاشتند تجدید قرارداد

اونوقت افراد بی لیاقت یا کسایی که پارتی درست حسابی نداشتند به کوچکترین بهانه ای از خدمت اخراج میشدند
چه شود؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۷
0
7
این طرح برای حذف کنکور بسیار سودمند است حتی ممکن است اکثر دانشگاه ها ی دولتی ظرفیتشان تکمیل هم نشود
دانشگاه آزاد هم که هیچ الفاتحه
البته ممکن است برای ورود به خدمت کنکور بگذارند
موسسات انتخاب رشته هم میشوند
"" انتخاب آگاهانه بهترین پادگان را از ما بخواهید ""
رحیم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۶/۱۳
2
1
اینجور ک میگین نیس اولن برایه اضافه خدمت حقوق نمیدن دومن سرباز زینت کشور است سومن صدرصد طرفی ک درس خونده درجه داره بیشتر ازما ک دیپلم داریم میدن
نا شناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۵
1
0
با سلام .دولت برالی اونایی اماده به خدمت هستندو راست راست دارند تو خیابون راه میرن وبدن هیچ دغدغه ای زندگیشون را میکنند باید به شدت سرباز گیری کنه وبه خدمت سربازی اعزامشئن کنه تا بقیه که رفتند سرزبازی حقشون ضایع نشه
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار