کد خبر: 967876
تاریخ انتشار: ۱۰ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۳:۲۲
صادرات ۴۰ میلیون دلاری تولیدات غیرنفتی اردبیل به خارج از کشور در چهار ماه نخست سال‌جاری ثابت کرد که این استان ظرفیت‌های بالقوه فراوانی برای به فعل رسیدن و به حرکت درآوردن چرخ‌های اقتصاد دارد. قابلیت‌هایی که تنها در انتظار یک برنامه‌ریزی و توجه از سوی متولیان است.
سرویس ایران جوان آنلاین: صادرات ۴۰ میلیون دلاری تولیدات غیرنفتی اردبیل به خارج از کشور در چهار ماه نخست سال‌جاری ثابت کرد که این استان ظرفیت‌های بالقوه فراوانی برای به فعل رسیدن و به حرکت درآوردن چرخ‌های اقتصاد دارد. قابلیت‌هایی که تنها در انتظار یک برنامه‌ریزی و توجه از سوی متولیان است. در همین راستا قرار است به زودی طی سفر رئیس‌جمهور به اردبیل ۱۷۲ طرح زیرساختی و صنعتی که اکنون تکمیل شده است به مرحله افتتاح برسد. بهره‌برداری از پروژه‌هایی که زمینه‌ساز اشتغالزایی برای جوانان جویای کار اردبیل خواهد شد.

صادرت ۴۰ میلیون دلاری محصولات غیر نفتی از استان اردبیل در سال گذشته نشان داد این استان مملو از ظرفیت‌های بالقوه فراوانی است که می‌توان با برنامه‌ریزی و ایجاد زیرساخت‌ها آن‌ها را به فعل درآورد و سایه بخشی از مشکلات را هم از سر استان و هم از کشور کنارزد. توسعه‌ای که طی سفر رئیس‌جمهور به استان قرار است با بهره‌برداری از ۱۷۲ طرح زیرساختی تا اقتصادی محقق شود. در همین راستا مدیر کل گمرکات استان اردبیل تأکید می‌کند: «میزان صادرات استان اردبیل در چهار ماهه نخست سال‌جاری به وزن ۴۵ هزار تن بود و نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش ۱۱۶ درصدی داشته است.» پرویز تقوی اضافه می‌کند: «این حجم از صادرات توانست برای استان ۴۰ میلیون و ۳۴۰ هزار و ۷۷۳ دلار ارزآوری داشته باشد.» این میزان صادرات نیز نسبت به مدت مشابه سال گذشته از لحاظ ارزش افزایش ۱۱۶ درصدی برخوردار بوده و از لحاظ وزنی نیز ۱۰ درصد کاهش داشته است. وی با اشاره به عمده کالا‌های صادراتی از استان اردبیل ادامه می‌دهد: «این کالا‌ها عموماً شامل شیشه و آینه، آهن‌آلات و فولاد، خمیر، مصنوعات پلاستیکی و سیب‌زمینی می‌شدند که کشور‌های هدف صادراتی استان اردبیل نیز اغلب دو کشور آذربایجان و عراق بوده است.» به گفته قاسم رحیمی، مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل این حجم از صادرات نتیجه کار و تلاش ۱۵ هزار نفر در استان است. هر چند مقصد صادراتی کالا‌ها خیلی گسترده نبوده است، اما همین مقدار ارزآوری ۴۰ میلیون دلاری نشان دهنده ظرفیت‌های فراوان استان است که در صورت شکوفایی هر یک می‌توان رقم صادرات هم به مقدار چشمگیری افزایش داد. این افزایش نیز در گام نخست مستلزم توسعه زیرساخت‌ها و برنامه‌ریزی برای ایجاد طرح‌های تولیدی در کشور است.

۱۷۲ طرح برای ایجاد اشتغال پایدار

کاری که طی همین یکی دو هفته اخیر قرار است با حضور رئیس‌جمهور در استان اردبیل و بهره‌برداری وی از چند صد طرح جدید رونق یابد. در این خصوص استاندار اردبیل می‌گوید: «۱۷۲ پروژه در استان اردبیل برای افتتاح در سفر ریاست جمهوری آماده شده است.» اکبر بهنامجو با اشاره به اینکه این پروژه‌ها با اعتباری بالغ بر ۱۳۰۰ میلیارد تومان آماده شده که با تأمین زیرساخت‌های مناسب بهره‌برداری و در اختیار شهروندان اردبیل قرار می‌گیرد، اضافه می‌کند: «عمده این پروژه‌ها در حوزه بهداشتی و درمانی، خدمات، کشاورزی و گردشگری هستند.» وی با اشاره به برگزاری جلسات اقتصاد مقاومتی شهرستان‌ها بیان می‌کند: «تأکید اصلی ما بر گره‌گشایی پروژه‌های عمرانی است که در شهرستان‌ها فعال هستند.» رئیس ستاد اقتصاد مقاومتی استان اردبیل با اشاره به ضرورت توسعه کشاورزی با تکیه بر آبیاری قطره‌ای به عنوان یکی از طرح‌های مورد نظر که زیرساخت‌هایی از آن در سفر رئیس‌جمهور مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد، اضافه می‌کند: «در حال حاضر بخش کشاورزی استان اردبیل به قدری توسعه یافته است که قابل مقایسه با چند سال قبل نیست و امیدواریم این روند توسعه در راستای رونق تولید و اشتغال پایدار در اردبیل استمرار داشته باشد.» بهنامجو با اشاره به اجرای طرح‌های مربوط به آب و فاضلاب و تأسیس تصفیه‌خانه فاضلاب در استان می‌گوید: «توسعه بخش گردشگری با هدف رونق اقتصادی در منطقه نیز از جمله مواردی است که اکنون مورد توجه قرار گرفته است. در همین راستا نیز قرار است پل معلق مشگین‌شهر و پل شیشه‌ای هیر توسط سرمایه‌گذار بخش خصوصی احداث و تحولی مهم در حوزه گردشگری منطقه ایجاد شود.»

۲ هزار فرصت شغلی در گرو واحد‌های راکد

گفتنی است در حال حاضر پروژه‌هایی همچون بیمارستان ۵۴۰ تختخوابی اردبیل، کارخانه‌های متعدد و ریل‌گذاری رسمی ۸۰ کیلومتر از راه آهن اردبیل و ... نیز از جمله طرح‌هایی هستند که نیازمند توجه ویژه متولیان برای رسیدن به مرحله افتتاح هستند. مضاعف بر برنامه‌هایی که قرار است طی این سال‌ها در استان اجرایی شود و پروژه‌هایی که افتتاح و طرح‌هایی که کلنگ‌زنی می‌شوند واحد‌هایی هم هستند که به دلیل وجود موانع و مشکلات متعدد اکنون یا تعطیل هستند یا با حداقل ظرفیت ادامه می‌دهند. واحد‌هایی که برنامه‌ریزی برای رونق آن‌ها شاید از اجرای پروژه‌های جدید هم ارزشمندتر باشد.

در این راستا فرماندار اردبیل با اشاره به ضرورت فعال کردن طرح‌های راکد و نیمه فعال می‌گوید: «با راه‌اندازی واحد‌های راکد در اردبیل بالغ بر ۲ هزار شغل در اردبیل ایجاد خواهد شد.» همین موضوع نشان دهنده این است که فعالیت دوباره واحد‌های تولیدی نیمه تعطیل تا تعطیل چقدر حائز اهمیت است. جواد زنجانی اضافه می‌کند: «برای فعال کردن واحد‌های تولیدی و اشتغالزا در اردبیل به برنامه‌ریزی و اعتباری بالغ بر ۸ هزار و ۸۶۰ میلیارد ریال نیاز است.»
بنابراین پس از این طرح‌ها است که می‌توان به فکر توسعه استان و کلنگ‌زنی پروژه‌های جدید افتاد. استانی که همین حالا هم با بهره‌مندی از بخش اندکی از ظرفیت‌هایش صادرات میلیون دلاری به خارج از کشور دارد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار