کد خبر: 968110
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۱ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۷
بنده به مدت 30 سال در دام اعتیاد گرفتار بودم و 12 سال آخر اعتیاد را به صورت متجاهر و کارتن‌خواب در قبرستان تایله سنندج به سر می‌بردم، بعد از بهبودی کامل از سال 85 تاکنون زمینه‌ پاکی 2 هزار و 250 نفر گرفتار در دام اعتیاد را فراهم کرده‌ام.

به گزارش خبرنگار جوان از سنندج، علی‌اشرف امینی فردی عاشق و خادم به فرزندان سرزمینش کردستان است که با پشت سرگذاشتن دهه‌ها درد و ماتم اکنون زمینه‌ساز نجات بیش از 2هزار جوان گرفتار در دام اعتیاد شده است.

این فرد خدوم و تلاشگر  12 سال معتاد متجاهر و کارتن خواب بوده، هیچ سرپناهی نداشته اما با استقامت و مبارزه در برابر غول اعتیاد توانسته است دوباره خویش را به جامعه معرفی نموده و در کنار این خودشناسی زمینه‌ساز پاکی و نجات ده‌ها نفر از جوانان این سرزمین از دام اعتیاد شود.

خبرگزاری جوان مصاحبه‌ای با آقای امینی معتاد متجاهر دیروز و مدیر کمپ نمونه ترک اعتیاد تولد دوباره سنندج انجام داده است که در ادامه می‌خوانید.

در قبرستان تایله خودم را از مواد پاک کردم

جوان: ایده این حرکت انسان‌دوستانه از کی در شما شکل گرفت؟

بنده به مدت 30سال در دام اعتیاد گرفتار بودم و 12 سال آخر اعتیاد را به صورت متجاهر و کارتن‌خواب در قبرستان تایله سنندج به سر می‌بردم.

در یکی از روزهای سرد زمستان در دهه 80 تصمیم‌گرفتم خودم را به یکی از کمپ‌های ترک اعتیاد معرفی کنم اما پس از معطلی چندین ساعته با طعنه و جملات نیش‌دار مسؤول کمپ مواجه شدم و آن جملات آنچنان در دلم آتش انداخت که دوباره به قبرستان تایله رفتم و این بار 5 روز هیچ موادی مصرف نکردم.

در قبرستان تایله خودم را از مواد پاک کردم و سپس 10 هزار تومان جور کردم و به کمپ کوثر تبریز رفتم و از آنجا هم 6 ماه به کمپ گمند واقع در سه راهی ورزقان رفتم و سپس مدیریت اجرایی کمپ امامیه تبریز را به مدت 4 سال برعهده داشتم و سپس 3 سال مدیریت کمپ سقز  را بر عهده داشتم و در سال 91 به سنندج برگشتم و با مبلغ 800 هزار تومان یک باغ را در نایسر اجاره کردم و آنجا را تا سال 93 به عنوان کمپ مورد استفاده قرار دادم.

در سال 93 با حمایت‌های مدیرکل وقت امور اجتماعی استانداری کردستان و حمایت‌های خیرخواهانه دکتر بابک قطبی توانستم زمین فعلی را از استانداری به صورت اجاره‌ای دریافت نمایم.

این زمین در ابتدا جای احشام و کاملا متروکه بود اما با تلاش فراوان و دوندگی‌های شبانه‌روزی الان به کمپ نمونه ترک اعتیاد در استان تبدیل شده است.

در دوم اردیبهشت ماه سال 93 این زمین به ما واگذار شد و بر اساس عشق و پشتکاری که داشتیم تا 22 بهمن همان سال فاز نخست کمپ با پذیرش 40 نفر معتاد آغاز به کار کرد.

هیچ کس جز دکتر قطبی از ما حمایت نکرد

جوان: در این مدت چه افراد و سازمان‌هایی به شما کمک کرده‌اند و نیاز اصلی شما در چه بخش‌هایی است؟

برای استارت کار هیچ کس بجز دکتر قطبی که 63 میلیون تومان کمک کرد، از ما حمایتی نکردند و تنها نهادی هم که از لحاظ مادی به ما یاری رساند شهرداری سنندج بود که برای این مجموعه 70 متر جدول‌گذاری و 60 متر سنگ‌فرش انجام دادند.

بیش از 450 میلیون تومان برای این مجموعه هزینه کرده‌ام و فاز اول در سال 93 و فاز دوم نیز در سال 96 به بهره‌برداری رسید.

از سال 93 برای اولین بار 40 نفر پذیریش داشتیم و از آن تاریخ به بعد به صورت متناوب افراد معتاد را پذیریش کرده‌ایم.

لوازم بهداشتی، حمام، غذا و پزشکان معالج و پزشکان روان‌شناس به همراه کارگاه‌های حرفه آموزی و فرهنگی از جمله خدمات ما در این کمپ‌هاست که به معتادان متجاهر و معتادان خصوصی ارایه می‌شود.

بیکاری عامل برگشت دوباره به اعتیاد است

جوان: روند حضور و زمان ماندگاری معتادان در این کمپ به چه شکل است؟

با نامه دادگاه افراد متجاهر به این کمپ معرفی می‌شوند و سه ماه و یک روز در این کمپ‌ها از آن‌ها مراقبت می‌شود که موادی مصرف نکنند.

 بر اساس یاری برگ‌هایی که به ازای هر معتاد متجاهر ارائه می‌شود به این کمپ‌ها از سوی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کمک می‌شود که متاسفانه در سنوات گذشته اعتبارات این یاری برگ‌ها به صورت کامل پرداخت نشده است.

بر اساس این یاری‌برگ‌ها باید 250 هزار تومان برای هر یاری‌برگ در ماه پرداخت می‌شد اما متاسفانه عملی نشده است.

این کمپ محل گذری نگهداری برای معتادان متجاهر است و آن‌ها سه ماه و یک روز می‌مانند و اینجا فقط مکانی برای قطع مصرف است.

افراد که خصوصی مراجعه می‌کنند یک ماه می‌مانند و 650 هزار تومان برای یک ماه پرداخت می‌کنند که 110 هزار تومان از مبلغ پرداختی آن‌ها برای دکتر و روانشناس و 540 هزار تومان نیز برای خدمات کمپ طی یک ماه هزینه می‌شود.

البته پس از خروج از کمپ نیز خدمات آگاهی‌بخشی و اطلاع‌رسانی از طریق حضور در انجمن معتادان برای افراد فراهم می‌شود.

مبحث نگهداری متجاهران هم پس از خروج بر عهده بهزیستی و شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر است که از ورود دوباره آنان به اعتیاد جلوگیری کنند اما متاسفانه چون پس از مراجعه به جامعه با عدم پذیرش مواجه می‌شوند و  چون بیکار هستند هر آن امکان دارد که به دام اعتیاد دوباره گرفتار شوند.

از نگاه ویژه سردار رجبی و سرهنگ عسکری سپاسگزارم

جوان: خدمات و تلاش‌هایتان نتیجه‌بخش بوده و اگر نبوده چه موانعی موجب شده است که نتایج مطلوب را نگیرید؟

ا ز سال 85 تاکنون موفق شده‌ام با تلاش و عشقی که برای نجات افراد گرفتار به خرج داده‌ام زمینه‌ساز پاکی 2 هزار و 250 نفر را فراهم کنم و به جرات می‌توانم بگویم که 30 درصد از افرادی که به این کمپ مراجعه کرده‌اند الان پاک هستند.

البته باید به این مهم توجه کرد که جمهوری اسلامی بودجه کلانی به این عرصه اختصاص می‌دهد اما حیف و میل می‌شود.

وضعیت کردستان وضعیت سفیدتری دارد و بودجه خوبی به استان تزریق می‌شود که متاسفانه این بودجه در سنوات گذشته حیف و میل شده است و انتظار داریم که دبیر جدید شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان نسبت به عملکرد گذشته این شورا ریزبین شده و از نزدیک به کمپ‌ها سرکشی نماید.

از خبرنگاران و رسانه‌ها هم انتظار داریم که اگر چیزی را مطرح می‌کنند بر اساس اسناد و مدارک باشد و درب‌های این کمپ به روی همه رسانه‌ها و فعالان مدنی و اجتماعی باز است.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اقدامی شایسته تقدیر را در قالب طرح کرامت در استان اجرایی نمود که بر اساس این طرح علاوه براینکه به کمپ‌ها کمک می‌شد به خانواده معتادان نیز کمک می‌کردند و طرح بسیار خوبی بود که امیداواریم این طرح بسیار خوب که با نظارت دقیق سپاه انجام می‌شد دوباره تکرار شود.

از نگاه ویژه سردار رجبی فرمانده سپاه کردستان و سرهنگ عسکری فرمانده سپاه سنندج برای اجرای دقیق این طرح که زمینه‌ساز نجات 70 معتاد متجاهر و ساماندهی خانواده‌های آنان شد، سپاسگزارم.

این خدمات که در قالب طرح کرامت انجام شد قابل مقایسه با خدمات شورای هماهنگی نیست چرا که سپاه در کنار کمک به کمپ‌ها به خانواده معتادان متجاهر رسیدگی می‌کرد و پس از ترک نیز برای افراد معتاد زمینه اشتغال را فراهم می‌کند.

همانطور که برای آن 70 نفر اقدامات مثبت انجام شد می شود با مشارکت سپاه بخش مهمی از معضلات اعتیاد را در استان رفع کرد.

تا آنجایی که ما خبر داریم بیش از 40 نفر از افرادی که سپاه در قالب طرح کرامت از آنها حمایت کرده است اکنون مشغول به کار هستند.

از مسؤولان رده بالا انتظار داریم که در خصوص اعتبارات این عرصه نظارت کنند تا به صورت درست و حسابی این اعتبارات توزیع شود.

باید همه به این نتیجه برسند که معتاد بهبودیافته باید حمایت شود و بنده رزمنده دفاع مقدس هستم و چهار سال سابقه جبهه دارم که دو سال در جبهه جنوب و دو سال در جبهه‌های غرب از میهنم دفاع کرده‌ام و شایسته نیست در برابر کاری که برای عشق خودم و نجات جان هم‌نوعانم هست با سنگ‌اندازی برخی کارشناسان مواجه شوم.

امام خمینی(ره) فرمودند که هر مستضعفی جایی را آباد کرد آنجا به وی تعلق دارد و الان بنده برای خودم چیزی نمی‌خواهم اما از مسؤولان استان می‌خواهم که این ابنیه و امکانات را که ایجاد کرده‌ایم با اعطای دائمی زمین برای این منظور تثبیت نمایند.

الان 4 نفر نیرو داریم که حقوق دریافت می‌کنند و همگی آن ها نیز معتاد متجاهر بوده‌اند.

معتقدم اشتغالزایی باید در بیرون کمپ باشد و از آنان در جامعه حمایت شود و خروجی این کمپ در جامعه پذیرش شوند.

جوان: توصیحی اجمالی از کمپ برای آشنایی مخاطبان این رسانه عنوان کنید..

در این کمپ ظرفیت اسکان 100 نفر داریم و برنامه‌های روزانه ما در قالب 3 کلاس ثابت صورت می‌گیرد.

کلاس حرکت از صبح ساعت 8 و نیم  شروع شده و تا 9 و نیم ادامه دارد سپس کلاس فرهنگی از ساعت 11 تا 12 و نیم با محتوای شیوه‌های درست زندگی در جامعه و فرهنگ‌سازی برگزار می‌شود.

بعداز ظهرها جلسات موضوع دار با حضور اعضای انجمن معتادان گمنام برگزار می‌شود.

در یک طرح ابتکاری و به منظور آشنایی معتادان با حرف و مشاغل نیز با همکاری فنی و حرفه‌ای اقدام به راه‌اندازی کلاس آموزش کولرسازی کرده‌ایم.

کلاس آموزش خانواده هم برای خانواده‌های آنان توسط روانشناسان مرکز در این محل برگزارمی‌شود. اگر تکلیف این مکان اجاره‌ای برای ما روشن می شد می‌توانستیم فازهای  بعدی را هم اجرایی نماییم.

مورد تقدیر مسؤولان هستیم و به عنوان کمپ نمونه مورد بازدید مسؤولان استانی و کشوری بارها قرار گرفته‌ایم.

این مجتمع را با زحمت راه‌اندازی کرده‌ام و انتظار دارم که اگر نمی‌توانند کمک کنند حداقل سنگ‌اندازی نکنند.

امنیت شغلی ندارم و به عنوان یک معتاد بهبودیافته توقع دارم که از حقوق شهروندی من صیانت شود.

از استاندار هم تقاضا داریم که به صورت حضوری از این مکان بازدید نماید و زمین این مکان را به ما واگذار نمایند.

الان هم از استاندار و مسؤولان استان خواهشمندم از ضایع‌شدن حق من جلوگیری کنند.

یک سری آمارهای سیاه در خصوص استان می‌دهند اما بنده اعلام می‌کنم که به ندرت بر تعداد معتادان متجاهر اضافه شده است و چون فکری به حال آن‌ها نمی‌شود و مراقبت بعد از خروج در استان ضعیف است این بندگان خدا دوباره گرفتار دام اعتیاد می‌شوند و به کمپ‌ها بازگردانده می‌شوند.

انتهای پیام/76/2330

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
کمال رحیمی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۲
0
0
باسلام،خواهش میکنم ادرس یا شماره تلفن کاک علی اشرف امینی مدیر کانون تولددوباره رو برام بفرستید
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر