غلامعلی راستی، نشست مشترک مدیران سازمان صمت با نمایندگان اتحادیه نانوایان، ادارات غله و بهداشت با هدف بررسی روند اجرایی پایش واحدهای نانوایی استان، ضمن تسلیت آغاز ایام ماه محرم و عزاداری سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و تشریح برخی از اقدامات اجرایی انجام گرفته از شروع طرح پایش در استان اظهار داشت: ساماندهی توزیع آرد برای واحدهای نانوایی به منظورتأمین به موقع آرد مصرفی و باز تعریف و واقعیسازی میزان سهمیههای لحاظ شده در سامانه اداره غله و همچنین رعایت اصول فنی و بهداشتی در واحدهای نانوایی از جمله موارد هدفگذاری شده در اجرای طرح پایش بوده و در همین زمینه اقدامات نظارتی نیز برای تسهیل تأمین معیشت مردم در حال انجام است.
وی با اشاره به مصرف حدود 550 هزار تن گندم در بازه زمانی یک ساله در استان و تأمین حدود 4 هزار تن از این میزان از استانهای همجوار برساماندهی و رصد وضعیت نظام توزیع و ثبت تمامی اطلاعات در سامانه جامع انبارها تأکید کرد.
راستی در ادامه تطبیق اطلاعات موجود در سامانه ادارات بهداشت و غله را در راستای مصوبات جلسات قبلی به منظور شناسایی مغایرت های احتمالی و همچنین بحث ساماندهی نمایندگی های توزیعی آرد در استان را از جمله اقدامات پیش رو برشمرد.
اسماعیل عطاپور معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان نیز در ادامه نشست مشترک افزود : موضوع پایش واحدهای نانوایی با هدف واقعی سازی سهمیهها طی هفته های گذشته با تلاش بیوقفه همکاران مرکز استان و ادارات شهرستانها در دست پیگیری بوده و در همین زمینه در شهر تبریز 680 و در شهرستانها 800 واحد نانوایی مورد بازرسی مطابق با سرفصلهای تعریفی قرار گرفتهاند.
وی افزود: نتایج نظارت و بازرسی از واحدهای صنفی نانوایی در تبریز منجر به کاهش 26 تن سهمیه 18 واحد نانوایی ، افزایش 5.5 تن سهمیه 5 واحد ، شناسایی2 واحد غیرمجاز و فاقد مجوزهای قانونی، تشکیل 77 فقره پرونده گرانفروشی به ارزش تقریبی260 میلیون ریال، تشکیل 7 فقره پرونده عرضه خارج از شبکه به ارزش تقریبی 140 میلیون ریال و در نهایت تعلیق سهمیه سه واحد نانوایی به خاطر فصلی بودن فعالیتشان شده است.
طرح پایش واحدهای نانوایی استان با هدف واقعیسازی سهمیهها، جلوگیری از هدر رفت منابع و برنامهریزی بهینه برای تأمین ارزاق اساسی مردم با همکاری ادارات صمت شهرستانها، اتحادیه مربوطه، ادارات غله و بهداشت در استان در حال اجر است.