کد خبر: 968201
تاریخ انتشار: ۱۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۳:۳۸
در حالی ایران در خصوص برخی از انرژی‌ها، از جمله آب و باد با مضیقه روبه‌روست که تابش ۳۰۰ روزه نور خورشید به اکثر مناطق آن موجب شده تا بتواند با سرمایه‌گذاری در زمینه تولید برق از این موهبت الهی حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشد.
محمدرضا سوری
سرويس ايران جوان آنلاين:‌ در حالی ایران در خصوص برخی از انرژی‌ها، از جمله آب و باد با مضیقه روبه‌روست که تابش ۳۰۰ روزه نور خورشید به اکثر مناطق آن موجب شده تا بتواند با سرمایه‌گذاری در زمینه تولید برق از این موهبت الهی حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشد. در این میان استان مرکزی از جمله مناطقی به شمار می‌آید که ظرفیت بالایی در این زمینه دارد به طوری که در حال حاضر، علاوه براعلام آمادگی سرمایه‌گذاران داخلی، خارجی‌ها نیز خواستار ورود به این حوزه و ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی شده‌اند. در همین رابطه نایب رئیس مرکز خدمات سرمایه‌گذاری استان مرکزی از آمادگی حداقل ۳۰ سرمایه‌گذار خارجی برای ساخت و توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در این منطقه خبر داده است.

در حال حاضر، انرژی خورشیدی، زمین گرمایی، بادی، نیروی برق‌آبی، دریایی، جزر و مدی، موج، جریان اقیانوسی، سیستم‌های انرژی تجدیدپذیر هیبریدی، زیست‌توده و زیست‌سوخت از جمله انواع انرژی‌های نو به حساب می‌آیند که نه تنها آلودگی ندارند بلکه با کمترین هزینه می‌توان از آن‌ها در تولید انرژی برق استفاده کرد.
با وجود اینکه آب وباد در کنار خورشید از مهم‌ترین منابع تولید انرژی پاک در جهان به شمار می‌آیند، اما به دلیل کاهش میزان باد و وجود خشکسالی‌ها طی چند دهه اخیر در ایران، تنها می‌توان بر روی استفاده از انرژی خورشیدی که تقریباً در تمامی طول سال و در بیشتر استان‌های کشور وجود دارد حساب ویژه‌ای باز کرد. هم اکنون انرژی خورشیدی فراوان‌ترین منبع انرژی است که از این میزان ۱۷۳ هزار تراوات آن به طور مداوم به زمین می‌رسد و این رقم ۱۰ هزار برابر بیشتر از کل انرژی مصرفی جهان است. آمار‌ها نشان می‌دهد، هم اکنون استان‌های بسیاری از جمله، سیستان وبلوچستان، خراسان‌جنوبی، قزوین، کرمان، هرمزگان و همدان در این زمینه سرمایه‌گذاری کرده و توانسته‌اند بهره خوبی را از آن ببرند.

استان مرکزی رتبه اول انرژی‌های نوین

با وجود اینکه استان مرکزی از لحاظ دارا بودن منابع غنی آب در برخی مناطق با مضیقه مواجه است، اما باید گفت که این منطقه از لحاظ وزش باد و تابش خورشید از مهم‌ترین استان‌های کشور در زمینه این دو منبع مهم انرژی به شمار می‌رود. بررسی‌ها نشان می‌دهد، هم اکنون شهرستان‌های ساوه و کمیجان در زمینه انرژی بادی، منطقه میقان از انرژی خورشیدی و شازند نیز در انرژی آبی ظرفیت مناسبی دارند که می‌تواند برای بهره‌گیری از مزیت‌های انرژی تجدید‌پذیر حرف‌های بسیاری برای گفتن داشته باشند. با این وجود از آنجا که بیشتر شهر‌های استان مرکزی بیش از ۳۰۰ روز آفتابی هستند لذا این مهم از جمله مزایایی است که سبب شده تا سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی خواستار سرمایه‌گذاری بر روی ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی باشند.

نایب رئیس مرکز خدمات سرمایه‌گذاری استان مرکزی با تأیید این موضوع و با اعلام آمادگی حداقل ۳۰ سرمایه‌گذار برای سرمایه‌گذاری در ساخت و توسعه نیروگاه‌های خورشیدی توسط خارجیان در این منطقه به تسنیم می‌گوید: «با توجه به استعداد بالای این استان در زمینه استفاده از انرژی خورشیدی در سال ۹۵ یک کمیته استعدادیابی به منظور نیروگاه‌های تجدیدپذیر با محوریت مرکز خدمات سرمایه‌گذاری تشکیل شد تا با شناسایی مناطق مستعد برای ایجاد نیروگاه خورشیدی این مناطق را به متقاضیان معرفی کنیم.»

در حالی که سرمایه‌گذاران خارجی بسیاری خواستار سرمایه‌گذاری در ساخت و بهره‌برداری از نیروگاه‌های خورشیدی را دارند، اما برخی از محدودیت‌ها از جمله انتقال موجب شده تا در این زمینه دچار مشکل شوند. به گفته حسن میرزاخانی در صورت رفع مشکلات انتقال ارزی توسط سرمایه‌گذاران خارجی می‌توانیم سرمایه‌گذاری خوبی را در این زمینه شاهد باشیم که ضمن ایجاد اشتغال و درآمدزایی می‌تواند کشور را از وابستگی به نفت نجات دهد. بررسی‌ها نشان می‌دهد بروز برخی مشکلات در زمینه سرمایه‌گذاری خارجی‌ها در استفاده از انرژی خورشیدی موجب شده تا از ۳۰ متقاضی خارجی در زمینه نیروگاه تجدیدپذیر تنها هفت نفر موفق به سرمایه‌گذاری شوند که ادامه کار آن‌ها نیز نیازمند رفع برخی از مشکلات است. از آنجا که مزایای بالای ساخت و توسعه نیروگاه‌های خورشیدی رقابت شدیدی را برای سرمایه‌گذاران ایجاد کرده است لذا با تعریف ۵۳ پروژه در این زمینه تاکنون بیش از یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار سرمایه در این رابطه جذب شده است.

مستعد در استفاده از انرژی‌های سه گانه

آب وباد و خورشید از جمله انرژی‌های پاک به شمار می‌روند که به تفکیک در مناطق مختلف استان مرکزی یافت می‌شوند. هم اکنون، شهرستان‌های ساوه و کمیجان از لحاظ غنی بودن در زمینه انرژی بادی، منطقه میقان انرژی خورشیدی، شازند در انرژی آبی و محلات نیز در زمینه انرژی «زمین گرمایی» از جمله مناطقی هستند که با دارا بودن این انرژی‌ها استان مرکزی را به عنوان قطبی از متنوع‌ترین انرژی‌های پاک در میان دیگر استان‌های کشور تبدیل کرده است. یکی از مزایایی که استفاده از انرژی پاک دارند عمر بالای نیروگاه‌های تأمین سوخت پاک و تجدیدپذیر است بررسی‌ها نشان می‌دهد در حالی که عمر مفید نیروگاه‌های فسیلی در کشور حدود ۳۰ سال است، اما این میزان در نیروگاه‌های تأمین سوخت پاک و تجدید‌پذیر ۱۰۰ سال است. از دیگر مزایایی که می‌توان برای استفاده از این انرژی‌ها متصور شد حمایت‌های دولتی است. بررسی‌ها نشان می‌دهد، وزارت نیرو برای سرمایه‌گذاری در این زمینه ضمن دادن تسهیلات بلاعوض و کم بهره، با دادن مشاوره و حتی خرید برق تولیدی از این نوع نیروگاه‌هاست.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار