کد خبر: 968203
تاریخ انتشار: ۱۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۶:۳۸
تبیین راهکار‌های مقابله با توطئه دشمنان در یک اردوی دانشجویی
بیست و چهارمین اردوی طرح ولایت بسیج دانشجویی روز جمعه در مشهد مقدس به پایان رسید. طرح ولایت دوره‌ای است که توانست یقیناً به بخش زیادی از اهداف خود دست پیدا کند و می‌توان آن را موفق‌ترین و در عین حال با دوام‌ترین دوره مطالعاتی و فکری تشکل‌های دانشجویی کشور دانست.
علیرضا سزاوار
سرويس دانشگاه جوان آنلاين:‌ بیست و چهارمین اردوی طرح ولایت بسیج دانشجویی روز جمعه در مشهد مقدس به پایان رسید. طرح ولایت دوره‌ای است که توانست یقیناً به بخش زیادی از اهداف خود دست پیدا کند و می‌توان آن را موفق‌ترین و در عین حال با دوام‌ترین دوره مطالعاتی و فکری تشکل‌های دانشجویی کشور دانست.
طرح ولایت با همکاری بسیج دانشجویی و معاونت آموزشی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) طی دوره آموزش مبانی اندیشه اسلامی با عنوان «طرح ولایت» ویژه اساتید، دانشجویان سراسر کشور از تابستان سال ۱۳۷۵ شروع و تا کنون ۲۴ دوره آن برگزار شده است.

تربیت دانشجویان پاسخگو

سال ۱۳۷۵ و قبل از روی کار آمدن دولت اصلاحات یک دوره تئوریک به نام «طرح ولایت» پایه‌ریزی شد. آن سال‌ها شاهد بودیم که به صورت نظری و اندیشه‌ای بسیاری از مبانی نظری و فکری اسلام سیاسی و به‌خصوص ولایت فقیه مورد سؤال و خدشه قرار می‌گرفت. از این رو بود که آیت‌الله مصباح‌یزدی برگزاری دوره‌ای مناسب و اندیشه‌ورزانه را پیشنهاد دادند که بتواند دانشجویانی تربیت کند که علاوه بر تبیین پایه‌های نظری اسلام سیاسی به بخشی از سؤالات و شبهات مطروحه پاسخ دهند.

نقد اندیشه‌های باطل و انحرافی

به بیان دیگر یکی از راهکار‌های اصلی مقابله با این توطئه‌ها، توسعه و گسترش معرفت و بصیرت دینی، بر پایه قرآن و مکتب اهل بیت (ع) برای تقویت قدرت تحلیل منطقی و مستدل در بین قشر جوان، به‌ویژه دانشجویان بود که در همین زمینه دوره آموزش مبانی اندیشه اسلامی (طرح ولایت) در نظر گرفته شد. از دیگر اهداف این دوره‌ها می‌توان به تعمیق، تحکیم و آشنایی بیشتر با مبانی اندیشه اسلامی و مباحث مرتبط با آن از طریق فضای مجازی، تأثیرگذاری فرهنگی و عقیدتی در مراکز علمی، فرهنگی و اذهان عمومی جامعه، نقد اندیشه‌های باطل، انحرافی و مورد تعارض با مبانی اندیشه اسلامی با ارائه راهکار‌های مورد نیاز و کارآمد، تربیت نیرو‌های متخصص انقلاب اسلامی اشاره کرد.

ثبت‌نام ۱۵ هزار داوطلب

دوره طرح ولایت هر سال تابستان با حضور دانشجویان مختلف اعم از بسیج دانشجویی و سایر تشکل‌ها در طول ۴۰ تا ۵۰ روز برگزار می‌شود که امسال و در دوره بیست‌وچهارم این طرح بیش از ۱۵ هزار نفر در دوره آموزشی طرح ولایت نام‌نویسی کردند.
از آن میان ۴ هزار و ۵۰۰ نفر فراگیر، بیش از ۳۰۰ خادم و همچنین کادر اجرایی و حدود ۲۰۰ استاد مجرب به همراه خانواده‌هایشان در این طرح حاضر شدند که با احتساب خانواده‌ها به ۶۰۰ نفر رسید. این دوره در دو بازه زمانی ۱۷ تیر تا ۲۵ مرداد و ۳۰ تیر تا ۷ شهریور برگزار شد.

از زیارت تا سیاحت

کسانی که در این دوره شرکت می‌کنند هفته‌ای دو بار به حرم مطهر علی‌بن‌موسی‌الرضا (ع) مشرف می‌شوند و در کنار آن، برنامه‌های بسیار متنوع و متعدد فرهنگی از جمله جلسات هم‌اندیشی، پرسش و پاسخ، اخلاق، هیئت و ده‌ها برنامه فرهنگی دیگر به صورت همه‌روزه برپا می‌شود. همچنین متناسب با فضا و مکان در کنار محافل اندیشه‌ورزی و بالا بردن قدرت استدلال و منطق، مجموعه برنامه‌های نشاط‌آوری شامل انجام انواع ورزش‌ها و مسابقات نیز انجام می‌شود.

قطار ابدی

مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها هفته گذشته طی حضور در این طرح و پس از بازدید از دوره‌هایی که در حال برگزاری بود به سخنرانی پرداخت. او به پیشینه شکل‌گیری طرح ولایت اشاره کرد و گفت: «پس از تلاطم‌های فکری و سیاسی دانشگاه دغدغه‌مندان این حوزه از جمله آیات‌عظام مصباح، جوادی‌آملی، فرزندان مقام معظم رهبری و دیگر بزرگان بر آن شدند برای ایجاد جبهه‌ای توانمند بر اساس مبانی معرفتی در دانشگاه‌ها همت کنند و مانع نشر و گسترش گفتمان غیراصیل در دانشگاه‌ها شوند.»
رستمی در سخنانش تأکید کرد: «قطار ۵ هزار نفره طرح ولایت اکنون به راه افتاده و نقد‌ها هرچند بجاست، اما امکان توقف قطار با شرایط موجود را ندارد.»

مطالبه دانشجویان

پس از این سخنرانی برخی دانشجویان نقد‌ها و نظرات خود را نسبت به دوره ۴۰ روزه طرح ولایت بیان کردند. آن‌ها به این نکته اشاره می‌کنند که یکی از مطالبات مقام معظم رهبری ساخت مدل علوم انسانی اسلامی در دانشگاه‌هاست، اما دانشجویان علوم انسانی در این دوره حضور کمرنگی دارند.
دانشجویان در این دوره با اشاره به انتخابات پیش‌رو در سال ۹۸ خواستار ارائه گفتمانی در خصوص انتخابات در کلاس‌های آموزشی شدند. ضمن اینکه شرکت‌کنندگان در این طرح پیشنهاد دادند نهاد‌ها و سازمان‌های مختلف فرهنگی دانشگاهی به جای برگزاری دوره‌های متعدد با محتوا‌های مختلف و به دور از نگاه تک بعدی، یک دوره با محتوای نظام‌مند و هدفمند در طول هشت‌سال تحصیل دانشجویان برگزار کنند تا از پراکندگی‌ها و بعضاً موازی‌کاری‌ها جلوگیری شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها