کد خبر: 968324
تاریخ انتشار: ۱۳ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۰:۴۴
مقررات و قوانین در باشگاه‌های سرشناس حرف اول را می‌زند
شیوا نوروزی
سرویس ورزشی جوان آنلاین: فوتبال، رشته‌ای پرطرفدار، پرهیجان و درآمدزاست که در دو دهه اخیر به صنعتی بزرگ در دنیا مبدل شده تا جایی که اروپایی‌ها و باشگاه‌های مطرح حساب ویژه‌ای روی درآمد‌های هنگفت مستطیل سبز باز کرده‌اند. آن‌ها برای آنکه در این صنعت به اهدافشان برسند قوانین و اصول حرفه‌ای را به شکل عملی اجرا می‌کنند و در این مسیر هرگز برای هیچ کس استثنا قائل نمی‌شوند. مربیان، مدیران و بازیکنان همگی ملزم به رعایت مقررات حرفه‌ای هستند و در صورت هر نوع تخلفی با جریمه‌ها و محرومیت‌های سنگین روبه‌رو می‌شوند. درواقع همین قانونمداری یکی از دلایل پیشرفت فوتبال در کشور‌های صاحبنام این رشته است در حالی که بی‌توجهی به اصول حرفه‌ای فوتبال ایران را به قهقرا رسانده است. بازیکنان و مربیان وطنی قرارداد‌هایی با دستمزد‌های حرفه‌ای امضا می‌کنند، اما حاضر به رعایت پیش پا افتاده‌ترین قواعد حرفه‌ای فوتبال نیستند!

زندگی و تغذیه سالم

جدا از بحث فنی و تکنیکی، مسائل روحی، اخلاقی و رفتاری نیز تأثیر زیادی در پیشرفت یا افول یک فوتبالیست دارد. در فوتبالی که حرفه‌ای شده بازیکنان باید به مسائلی از قبیل تغذیه، استراحت، خواب کافی، تمرکز، دوری از حاشیه و سلامت روحی و جسمی توجه زیادی داشته باشند؛ مواردی که در فوتبال ما نه از سوی بازیکنان، نه باشگاه‌ها و نه حتی مربیان توجهی به آن نمی‌شود. در فوتبال حرفه‌ای بازیکنی که اصول حرفه‌ای را رعایت نکند نه تنها موفق نمی‌شود بلکه خیلی زود باید از عرصه قهرمانی کنار برود. در روزگاری که لیونل مسی و کریس رونالدو برای بهترین ماندن در جهان به کوچک‌ترین موارد هم اهمیت می‌دهند، فوتبالیست‌های ما هیچ اعتقادی به اصول حرفه‌ای ندارند، اما از دستمزد‌های میلیاردیشان نیز کوتاه نمی‌آیند. بازیکنان ایرانی که به سختی در یک جلسه تمرین روزانه تیم‌شان حاضر می‌شوند به جای استراحت و خواب کافی، اغلب وقتشان را صرف خیابان‌گردی، حضور فعال در رستوران‌های سنتی، دورهمی‌های شبانه و فعالیت گسترده در شبکه‌های اجتماعی می‌کنند. به همین خاطر نه خبری از رعایت تغذیه است و نه خبری از خواب کافی و ریکاوری روحی و فیزیکی.

حواشی بی‌پایان

اصرار به رفتار‌های آماتوری و قانون‌گریزی نتیجه‌ای ندارد جز شروع حواشی بی‌پایان. بازیکنی که شب‌گردی و پست گذاشتن در صفحات اجتماعی را به رعایت قوانین ترجیح می‌دهد به راحتی اسیر حواشی بیرون زمین می‌شود؛ پست‌ها، عکس‌ها و اخبار جنجالی در حالی یک تیم را به حاشیه می‌کشاند که هیچ نظارتی روی رفتار بازیکنانش ندارد. به عبارتی در قرارداد آن‌ها هیچ اشاره‌ای به رعایت مقررات نمی‌شود. به همین خاطر است که بازیکنان هم با خیال راحت به زندگی غیرحرفه‌ای خود ادامه می‌دهند. در حالی که حاشیه‌سازی آن‌ها به صورت مستقیم روی نتایج و آینده تیم تأثیر می‌گذارد.

انفعال مدیران و باشگاه‌ها

مدیران و مسئولان نقش مهمی در اجرای مقررات و حرفه‌ای‌گری دارند. باشگاه‌های سرشناس دنیا برای موفقیت تیم‌های خود قوانین سفت و سختی را وضع می‌کنند و هرگز هم از موضعشان کوتاه نمی‌آیند. اینگونه است که ستاره‌های فوتبال جهان نیز از محرومیت و جریمه‌های سنگین مصون نیستند. جریمه ۳۰۰ هزار پوندی وین رونی از سوی باشگاه اورتون به خاطر رانندگی در حالت غیرعادی و محرومیت کریم بنزما از حضور در تیم ملی فرانسه به خاطر پرونده‌های مفتوح اخلاقی تنها دو مورد از قاطعیت باشگاه‌ها و همچنین فدراسیون‌هاست. اما متأسفانه در فوتبال ایران خبری از برخورد‌های قاطعانه نیست یا اگر هم باشد تعدادش حتی به اندازه انگشت‌های یک دست هم نمی‌رسد. در مستطیل سبز کشورمان باشگاه‌ها نه تنها بابت رفتار‌های غیراخلاقی، غیرورزشی و توهین‌آمیز بازیکنان خود از مردم و هواداران عذرخواهی نمی‌کنند بلکه با محق جلوه دادن او، شرایط را برای واکنش‌های وقیحانه‌تر فرد خاطی مهیا می‌سازند. بسیاری از فوتبالیست‌های داخلی که از انفعال مدیران باشگاه‌ها و حتی حمایت‌های آن‌ها مطمئن هستند از این شرایط سوءاستفاده می‌کنند و ابایی از زیرپا گذاشتن مقررات و رعایت نکردن چارچوب‌های حرفه‌ای ندارند. در صورتی که باشگاه‌های مطرح همه ابعاد زندگی شخصی و فوتبالی بازیکنان را زیر نظر می‌گیرند؛ لژیونر‌های ایرانی که سابقه حضور در اروپا را دارند همگی این مسئله را تأیید می‌کنند. جهانبخش در هلند از صبح تا بعدازظهر در اختیار باشگاه آلکمار بود، بایرن مونیخ هر شب حضور علی دایی در منزلش را چک می‌کرد و...
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار