کد خبر: 968446
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۷:۵۷
نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان‌شرقی گفت: آزمایش hla چیزی نیست که از اعضای بدن انسان چیزی کم شود و مانند آزمایش خونی است که گرفته شده و اطلاعات تا 30 سال نگهداری می‌شود و در مواقع ضروری بانک اطلاعات آن را مورد استفاده قرار می‌دهد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی آل‌هاشم  در مراسم اختتامیه نمایشگاه نقاشی کودکان مبتلا به سرطان که در سالن مجتمع فرهنگی و هنری ۲۹ بهمن برگزار شد، اظهار کرد: خیلی خوشحالم که در ایام ابا عبدالله الحسین(ع) در یک کار خیری حضور دارم.

وی با بیان اینکه نمایشگاه نقاشی کودکان مبتلا به سرطان که توسط دانشجویان راه‌اندازی شده است، بسیار کار ارزشمندی است، گفت: این حرکت در ایام دهه عزای ابا عبدالله به نفع تقویت بانک اهدا کنندگان سلول‌های بنیادی انجام می‌گیرد.


نماینده ولی‌فقیه در استان خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود تا به این موضوع اهدای سلول های بنیادی اهمیت دهند چراکه آزمایش hla چیزی نیست که از اعضای بدن انسان چیزی کم شود و مانند آزمایش خونی است که گرفته شده و اطلاعات تا 30 سال نگهداری می‌شود و در مواقع ضروری بانک اطلاعات آن را مورد استفاده قرار می‌دهد.

وی بیان کرد: در شهرهای دیگر کشور نیز بانک اطلاعات وجود دارد زیرا کم افرادی پیدا می‌شود تا  از فامیل‌های درجه یک از پیوند دریافت کنند.

امام جمعه تبریز ابراز کرد: معتقدم که در این خصوص ما مسوولیت داریم و قطعا در نمازهای جمعه استان و مجامع عمومی، خیرین،  هیات‌های حسینی موضوع را ترویج خواهیم داد و قطعا استقبال هم زیاد خواهد شد.

وی گفت: از دانشگاه علوم پزشکی و متولیان تشکر ویژه داریم که به این امر اهتمام ورزیدند. ما هم با جان و دل این موضوع را تبلیغ و تشویق خواهیم کرد ولی قطعاً دانشگاه علوم پزشکی در کنار اعضای شورای شهر و مجمع خیرین می‌توانند موثر باشند.

گزارش فارس حاکی است،  HLA یا آنتی ژن گلبول سفید انسانی نشانگرهائی هستند که بر روی اکثر سلول های بدن فرد وجود دارند. سیستم ایمنی بدن با استفاده از این نشانگر می تواند تشخیص دهند کدام سلول به بدن فرد تعلق دارد و کدام ندارد. مطابقت نزدیک بین نشانگرهای HLA در فرد دهنده و گیرنده موجب کاهش خطر حمله سلول های ایمنی فرد دهنده به شخص گیرنده و در نتیجه افزایش نتیجه پیوند خواهد شد.

هر فرد نیمی از نشانگرهای HLA را از پدر و نیمی را از مادر به ارث می برد بنابراین شانس تطابق HLA با خواهر و برادر خود حدود 25 درصد  است . با این حال حدود 70 درصد بیمارانی که نیاز به پیوند دارند دهنده مناسب را در خانواده شان ندارند . بنابراین اگر فردی دهنده نداشته باشد باید به دنبال استفاده از نمونه فرد غیر خویشاوند و یا واحدهای خون بندناف سایرین باشد.

روش‌های اهدای سلول‌های بنیادی

سلول‌های بنیادی خون‌ساز که در مغز استخوان همه ما جا خوش کرده‌اند، امید آخر برخی بیماران هستند.

یکی از روش‌های نوین درمان بیماری‌ها که باعث می‌شود بیماری‌های سخت و صعب العلاج نیز درمان شوند استفاده از سلول‌های بنیادی است که در این روش با پیوند سلول‌های بافت‌های آسیب دیده بدن می توان روند درمان عضو آسیب دیده را سرعت بخشید و باعث بهبود و درمان آن شد.

در ارتباط با اهدای سلول‌های بنیادی باید این نکته را ذکر کرد که همه کسانی که زنده هستند و به بیماری‌هایی مانند سرطان یا بیماری‌های خونی و قلبی و عروقی مبتلا نیستند می‌توانند سلول‌های بنیادی خود را اهدا کنند.

برای اهدای این سلول‌ها ابتدا باید با نمونه خونی که از فرد داوطلب گرفته می‌شود و پس از فرایند آزمایش، HLA  آن مشخص شود و در بانک سلول‌های بنیادی به ثبت برسد.

سلول‌های بنیادی هر انسانی HLA آنتی ژن خاص خود را دارد و برای پیوند سلول‌های بنیادی به بیمار باید HLA فرد دهنده و گیرنده همسان باشد. نخستین افرادی که می‌توانند به فرد بیمار سلول‌های بنیادی اهدا کنند و ضریب احتمال اینکه HLA آنها همسان باشد اقوام نزدیک هستند.

ترس از اهدای سلول

برخی تصور می‌کنند که برای اهدای سلول‌های بنیادی باید تحت عمل جراحی قرار  بگیرند و خودشان را به تیغ جراحی بسپارند، درحالی‌ که به هیچ عنوان نیاز به جراحی نیست. پس از آنکه مشخص شد HLA خون فرد داوطلب با بیمار مطابقت دارد، با تزریق دارو به فرد داوطلب، سلول‌های بنیادی که در مغزاستخوان تولید می‌شود در خون آزاد شده و خون وارد دستگاهی که شبیه دستگاه دیالیز است‌ می‌شود و این سلول‌ها از خون استخراج و به فرد بیمار تزریق خواهد شد.

سلول‌های بنیادی در چندساعت دوباره در بدن فرد داوطلب تولید می‌شود. تزریق دارو به هیچ عنوان عارضه‌ای ایجاد نمی‌کند و هیچ‌گونه عوارضی در پی نخواهد داشت. اهدای سلول‌های بنیادی یک کار انسانی است و انسان تا زمانی که زنده است می‌تواند با اهدای این سلول‌ها جان انسان‌های دیگری را که به‌خاطر بیماری مهلک درخطر مرگ قرار دارند نجات دهد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر