کد خبر: 969407
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۰:۲۱
اولین جلسه رسیدگی به اتهامات متهمان پرونده مؤسسه غیرمجاز حافظ و شرکت کشاورزی خوشه طلایی مهر ماندگار به ریاست قاضی صلواتی در شعبه چهارم دادگاه ویژه رسیدگی به پرونده اخلالگران و مفسدان اقتصادی برگزار شد.
عليرضا سزاوار
سرویس جامعه جوان آنلاین: پرونده مؤسسه غیرمجاز حافظ بالغ بر ۱۴جلد و شش متهم با مدیرعاملی سیداحسان‌الله میرزاباقری برزی و ۵۰ شاکی از جمله بانک مرکزی است. این مؤسسه غیرمجاز که ۲۰ شعبه در شهر‌های مختلف دارد، دارای ۷ هزار و ۵۷۱ نفر سپرده‌گذار است که ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان جذب سپرده صورت گرفته است.

پرونده شرکت کشاورزی خوشه طلایی که ۲۵ جلد دارد و طی آن بالغ بر ۲۵ میلیارد تومان سپرده اخذ شده است، در سال ۹۶ این شرکت به دو متهم مؤسسه غیرمجاز حافظ به نام‌های سید احسان‌الله میرزاباقری برزی و بهروز پورانی واگذار شده است.

سوءاستفاده مدیرکل جهادکشاورزی
قاضی صلواتی پس از معرفی متهمان از شاه‌محمدی نماینده دادستان خواست در جایگاه قرار گیرد تا دو فقره کیفرخواست صادره که یکی از دادسرای تهران و دیگری از دادسرای ایلام را قرائت کند.

نماینده دادستان در قرائت کیفرخواست بیان کرد: درخصوص شرکت کشاورزی خوشه طلایی مهر ماندگار که در سال ۹۳ ثبت شد، یکی از زمینه‌ها ایجاد واحد اعتباری برای اعضای شرکت بود که هفت شعبه در ایلام داشته و مبلغ ۲۵۵ میلیارد و ۳۰۵ میلیون ریال جذب سپرده صورت گرفته و حسب اعلام بازرسی ۱۳۵میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال وام پرداخت شده و اقدام به انجام عملیات بانکی و واسطه‌گری بانکی می‌کرده است.

شاه‌محمدی در ادامه اظهار کرد: تیمور ناصری فرزند علی‌اکبر و سیدمحمد تراب‌میری فرزند سالار به عنوان مدیرکل وقت جهاد کشاورزی ایلام متهم هستند به معاونت در بزه اخلال در نظام اقتصادی از طریق اخلال در نظام پولی به واسطه وصول وجوه کلان تحت عناوین کلان که موجب حیف و میل اموال مردم شده است.

تأسیس بدون هیچ مجوزی
وی ادامه داد: در سال ۹۶ شرکت با حدود ۶۰میلیارد ریال ضرر انباشته به متهمان ردیف هفتم و هشتم فروخته شد و متهم ردیف نهم نیز اقداماتی فراوانی جهت وصول سپرده انجام داده است. عمده دفاعیات متهمان این است که اقدامات آن‌ها در راستای مجوز تعاونی روستایی بوده، در حالی که فعالیت متهمان قانونی نبوده است.

شاه محمدی ادامه داد: طی تحقیقات صورت گرفته متهمان مؤسسه حافظ در سال ۸۹ با تعدادی از افراد به عنوان مؤسس، تصمیم به اعلام موجودیت می‌کنند و تقاضای خود را به بانک مرکزی ارائه می‌دهند که طی نامه‌ای فرآیند اخذ مجوز به آن‌ها از سوی بانک ارائه می‌شود، اما مؤسسه نمی‌تواند مراحل اخذ مجوز را طی کند و به‌رغم این در سال ۱۳۹۱ اولین شعبه خود را در تهرانپارس در شهر تهران به صورت غیرمجاز افتتاح می‌کند که این موضوع باعث شکایت و پیگیری بانک مرکزی می‌شود.

نماینده دادستان افزود: متهمان در دو مرحله بدون مجوز به صورت غیرقانونی کار می‌کنند.

بی‌اعتنایی به هشدار‌های بانک مرکزی
در ادامه دادگاه قاضی صلواتی از نماینده حقوقی بانک مرکزی خواست که در جایگاه حاضر شود و شکایت این بانک را مطرح کند.

مسعود جمشیدی نائینی، نماینده حقوقی بانک مرکزی بیان کرد: گزارشی به بانک مرکزی واصل شد که مؤسسه‌ای تحت عنوان حافظ شروع به فعالیت کرده است و در سال ۹۱ بانک مرکزی اطلاعیه‌ای صادر کرد این مؤسسه فاقد هرگونه مجوز و نظارت از سوی بانک مرکزی است و همچنین استفاده از آرم این بانک در این مؤسسه غیرقانونی شمرده می‌شود و در صورت تکرار، اقدامات بانک مرکزی را در پی خواهد داشت.

دهن‌کجی به تعهد
نماینده حقوقی بانک مرکزی افزود: به دنبال گزارشات پلیس اطلاعات و امنیت ناجا مبنی بر تأسیس شعبات جدید مؤسسه حافظ در سراسر کشور، بانک مرکزی تقاضای جلوگیری از فعالیت این مؤسسه را داشت و با پیگیری‌های مجدد در ۲۳ /۲ /۹۶ دستور موقت مبنی بر توقف فعالیت همه مؤسسات حافظ توسط دادسرای شعبه جرائم پولی و بانکی تهران صادر شد و میرزاباقری تعهد داد تا اطلاع ثانویه هیچ اقدامی نداشته باشد که این تعهد را در تاریخ ۲۶ /۲ /۹۶ ارائه کرد، اما بخشی از فعالیت‌ها هم پس از این تعهدنامه انجام گرفته است.

به کشاورزان هم رحم نکردند
وی ادامه داد: درباره شرکت مهر امید، در غرب کشور نیز باید بگویم که در فروردین ۹۶ مدیران مؤسسه حافظ این شرکت را خریداری کردند و در پی اقدامات غیرقانونی کیفرخواست در این‌باره صادر شد. کارشناس سازمان تعاون روستایی هم در جایگاه حاضر شد و گفت: شکوائیه‌ای در پرونده است که در جلسه آینده به دادگاه ارائه می‌شود. کار شرکت تعاونی کشاورزی مهر امید باید ایجاد فعالیت در این عرصه می‌بود، اما برخلاف اساسنامه اقدام به جذب وجوه کلان از سپرده‌گذاران کرده است که همگی از قشر ضعیف کشاورزان هستند.

وی ادامه داد: اصل سپرده کشاورزان ۲۵میلیارد تومان است و آن‌ها سپرده خود را در باب کشاورزی و دامداری در این مؤسسه سرمایه‌گذاری کرده‌اند و اصل پول و سود خود را می‌خواهند. از ریاست دادگاه استدعا دارم با توجه به اینکه ایلام در نقطه صفر مرزی قرار دارد نسبت به احقاق حق و حقوق تمامی سپرده‌گذاران و کشاورزان و با توجه به مشکلات به‌وجود آمده رسیدگی عاجل به این پرونده داشته باشند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار