کد خبر: 969493
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۶
سخنگوی دولت در نشست خبری با خبرنگاران بیان کرد
سخنگوی دولت با بیان اینکه دولت مخالف دوقطبی‌سازی است، گفت: آنچه رئیس‌جمهور در مورد انتخابات بیان کرد چیزی نبود جز فراخواندن مردم برای مشارکت در انتخابات.
سرویس سیاسی جوان آنلاین: سخنگوی دولت با بیان اینکه دولت مخالف دوقطبی‌سازی است، گفت: آنچه رئیس‌جمهور در مورد انتخابات بیان کرد چیزی نبود جز فراخواندن مردم برای مشارکت در انتخابات.

علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری خود با خبرنگاران با اشاره به نشست سه‌جانبه ایران، روسیه و ترکیه گفت: همانگونه که مطلع هستید رئیس‌جمهور یک‌شنبه شب برای شرکت در اجلاس سه‌جانبه سران سه کشور ایران، روسیه و ترکیه به آنکارا سفر کرد.
سخنگوی دولت تصرح کرد: این سفر در ادامه ابتکار مذاکرات آستانه است و مربوط به ایجاد صلح و ثبات در سوریه و برقراری نظم و ثبات سیاسی در این کشور و راه تعمیق ارتباطات سیاسی سه کشور و موضوعات دیگر منطقه است. کشور‌های اثرگذار هستند بیشترین حق را برای حل و فصل منازعات منطقه‌ای دارند.

ربیعی تصریح کرد: خود مذاکرات آستانه قطعاً الگویی برای حل و فصل بحران‌هایی است که در منطقه یا سایر مناطق بحران‌خیز وجود دارد. کشور‌های مهم منطقه و کشور‌هایی که اثرگذار هستند در منطقه بیشترین حق را برای حل و فصل موضوعات منطقه‌ای دارند و می‌توانند مؤثر باشند برای آنکه الگو‌هایی ساخته شود که تعامل‌های منطقه‌ای بتواند مسائل منطقه را در درون خود حل و فصل کنیم. وی ادامه داد: خوشبختانه روابط ما با ترکیه و روسیه در بهترین دوران تاریخی خود به سر می‌برد و استراتژی اصلی ما در سیاست خارجی، تعمیق روابط گسترده با همسایگان است، شاید هیچ گاه روابط با همسایگان و جدی بودن کار با همسایگان به برکت تحریم‌ها آنقدر جدی پیگیری نمی‌شد.

یکی از برکات تحریم ارتباط بیشتر با همسایگان است

ربیعی تأکید کرد: امروز من می‌گویم یکی از برکات تحریم این است که رویکرد ما در کار با همسایگان متعدد، امکان بسیار خوبی را برای ما فراهم کرده است. وی با توجه به سفر رئیس‌جمهور به آنکارا گفت: در دیدار‌های دوجانبه با روسیه و خرید‌هایی که از این کشور داریم و صادرات که به روسیه خواهیم داشت صحبت خواهد شد و همین طور کمیسیون‌های مشترک ما با ترکیه و روسیه تفاهم‌هایی صورت داده‌اند که در این سفر بخشی از آن‌ها عملیاتی خواهد شد.

ربیعی با اشاره به طرح چهار ماده‌ای ایران در همان ابتدای بحران یمن اظهار داشت: ایران آمادگی همکاری با سازمان ملل متحد را برای صلح در یمن دارد.
سخنگوی دولت بیان داشت: در چند روز گذشته مسائل مهمی اتفاق افتاده که مهم‌ترین آن بحث یمن است. در حالی که برخی بداندیشان منطقه با طرح اتهامات بی‌اساس در مسیر ایجاد تفرقه حرکت و تلاش می‌کنند اعتماد بین همسایگان را افزایش دهند، ما یک نمونه از این اقدامات مخرب را در روز‌های گذشته در پی حادثه پیش آمده برای شرکت آرامکوی عربستان مشاهده کردیم که متأسفانه به جای فرافکنی‌ها به ریشه‌های این جنگ و ناامنی و بی‌ثباتی منطقه توجه نمی‌شود.

در جنگ یمن فرافکنی نشود

ربیعی تأکید کرد: ما معتقد هستیم یمنی که پنج سال است مورد هجوم قرار می‌گیرد و زیر شدیدترین حملات و رفتار‌های ضدانسانی قرار دارد و کشته‌های زیاد و کودکان آواره بسیار و بی‌سرپرست محصول این عملیات پنج ساله علیه مردم بی‌دفاع است، ریشه‌ها و بنیاد‌های ناامنی در منطقه است و نیاز به فرافکنی ندارد.

روحانی به نیویورک می‌رود

ربیعی بیان داشت: رئیس‌جمهوری برای شرکت در سازمان ملل به نیویورک سفر می‌کند، امیدواریم در این سفر حقانیت و صبر استراتژیک ایران بیان شود. دیگر تحت تحریم مذاکره نخواهیم کرد. هیچ نشانه‌ای از صداقت در امریکایی‌ها نمی‌بینیم و با ادامه وضع موجود امکان دیدار میان رؤسای جمهوری ایران و امریکا وجود ندارد. ما زمانی ملاقات خواهیم کرد که اطمینان حاصل کنیم مشکلات مردم ما حل می‌شود. توقف تحریم‌ها اصلی‌ترین موضوع مورد تأکید ماست.

استراتژی ما تعهد در برابر تعهد است

وی خاطر نشان کرد: همان‌طور که گفتیم استراتژی ما تعهد در برابر تعهد است. هر کشوری بخواهد برای خرید نفت ما پیشنهاد بدهد، ما آن را رد نمی‌کنیم. مطالب نادرستی در مورد جلسات سران سه قوه در صدا و سیما منتشر شد. در خصوص مبارزه با مفاسد هر تصمیمی گرفته شد احترام می‌گذاریم. ما دلمان می‌خواهد هیچ نگاهی به سمت رسانه‌های خارجی نرود. ربیعی با تأکید بر اینکه به مصلحت کشور است که اعتماد به رسانه‌های داخلی‌مان افزایش یابد و ما به آن معتقد هستیم، اظهار داشت: هر چقدر اعتبار رسانه‌های داخلی افزایش یابد، امنیت ملی ما هم افزایش می‌یابد.

ما دنبال آرامش منطقه‌ایم

سخنگوی دولت در پاسخ به اتهام امریکایی‌ها در مورد دست داشتن ایران در حوادث اخیر عربستان تأکید کرد: متأسفانه این اظهارنظر عجولانه وزیر خارجه امریکا بود که به صورت تلویحی ایران را متهم کرد. این اظهارنظر‌ها یک سنت امریکایی است. این اظهارنظر غیردقیق است. باید ببینیم چه کسی از این اقدامات سود می‌برد. ریشه این اقدامات سرکوب یک جامعه است. ما دنبال آرامش منطقه‌ایم و از این قبیل اقدامات نفع نمی‌بریم.

سخنگوی دولت درباره حواشی جلسه هماهنگی اقتصادی سران قوا گفت: چیزی که در آن برنامه درباره جلسه سران سه قوه مطرح شد، نادرست بود. لازم است بگویم که دولت واقعاً می‌خواهد هیچ نگاه و چشمی به سمت رسانه‌های بیگانه نباشد. امنیت ملی ایران در گرو نوشته‌های خبرنگاران است، بنابراین باید اعتماد به رسانه‌های داخلی افزایش پیدا کند. وی افزود: اعتراض ما نه به یک رسانه و روزنامه بلکه این اعتراضات به بخش‌های خاصی است چراکه برخی برنامه‌ها در یک شبکه خاص با خطی متفاوت جلو می‌روند، البته این مسیر از ۹۲ آغاز شد ولی اخیراً تشدید شده است. ربیعی خاطر نشان کرد: تخریب‌هایی که صورت می‌گیرد واقعاً عجیب و برخی مسائلی که مطرح می‌شود واقعاً نادرست است ولی ما در حال صحبت و مذاکره هستیم تا از نقد‌های درست بیشتر استفاده شود. نباید مطالب جعلی و ناامیدکننده مطرح شود. وی درباره حواشی اخیر جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی و انتقاد رئیس‌جمهور از رئیس قوه قضائیه در جریان این جلسه نیز بیان کرد: این موضوع برای جلسه روز شنبه است و از قبل چنین بحثی وجود نداشته است. تعجب کردم چرا روز یک‌شنبه و دیروز اخبار جهت‌دار منتشر و اخباری سازمان‌یافته به بیرون رسیده بود.

اختلاف نظری در جلسه هماهنگی اقتصادی قوا وجود نداشت

ربیعی افزود: جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی جلسه‌ای برای مقابله با جنگ اقتصادی است، بنابراین اخباری که پشت ستاد جنگ را تضعیف کند، برخلاف مصالح ملی است. اخبار منتشر شده در این زمینه مخدوش بوده است. دادگاه‌های مبارزه با فساد جایی برای صید سیاسی کسی نیست. اختلاف نظری وجود نداشت و خبر، خبر ناقصی بوده است.

وی با تأکید بر اینکه جلسه هماهنگی اقتصادی سران قوا به دستور مقام معظم رهبری برای ایجاد هماهنگی در جنگ اقتصادی بوده است، بیان کرد: در دو جلسه اخیر شورای عالی هماهنگی اقتصادی درباره شیوه انعکاس مطالب دادگاه بحث شد و موضوع جلوگیری از انعکاس نامتوازن این موضوع بود که آقای رئیسی هم متواضعانه گفت موارد را مطرح کنند. آقای روحانی هم گفت که آیین دادرسی کیفری رعایت شود و اخبار گزینشی منتشر نشود. اختلاف نظری وجود نداشت و این خبر به صورت ناقص منتشر شده است.

سخنگوی دولت گفت: بحث مطرح شده این بود که تبلیغات نباید صورت بگیرد بلکه باید برای ریشه‌کن شدن فساد اقدام شود. بحث درباره نحوه انعکاس اخبار بوده تا غوغای رسانه‌ای شکل نگیرد. باید با اقدامات درست آگاهی مردم در زمینه فساد افزایش پیدا کند. سران سه قوه تأکید کردند که هیچ خط قرمزی در هیچ قوه‌ای نباید وجود داشته باشد. وی ادامه داد: آیین دادرسی کیفری باید به نحو صحیح در دادگاه‌ها عملیاتی شود. پخش اخبار دادگاه‌ها نباید به شکلی باشد که موجب بی‌اعتمادی عمومی شود. گاهی اوقات خبری ناقص تلاشی عظیم را به سمت انحراف می‌کشاند.

مخالف دوقطبی‌سازی هستیم

وی اظهار داشت: مخالف دوقطبی‌سازی هستیم. آنچه رئیس‌جمهوری در مورد انتخابات بیان کردند چیزی نبود جز فراخواندن مردم برای مشارکت در انتخابات. حضور مردم در انتخابات در این دوره و در این شرایط می‌تواند یک پیام مهم داشته باشد؛ ما به حضور مردم نیاز داریم و آقای رئیس‌جمهور هم از این منظر این بحث را مطرح کردند. ما یادمان نمی‌رود بعد از انتخابات ۹۶ دوقطبی‌ها شروع شد. آنجایی که گفتند کسی که رأی آورده مقابل فلان جریان خواهد ایستاد. دوقطبی‌سازی از دید دولت به ضرر جامعه است. برگردند و ببینند دوقطبی سازی‌ها را چه کسانی انجام می‌دهند. دوقطبی مذاکره و مقاومت، دوقطبی فساد و سلامت و امثالهم توسط چه کسانی انجام می‌شود؟
ربیعی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر چگونگی امضای برجام با تأکید بر اینکه برجام مسیر شورای عالی امنیت ملی را طی کرد و مطابق قانون، بدون امضای رهبری مصوبات این شورا قابل اجرا نخواهد بود، گفت: امکان تصمیم‌گیری دولت به تنهایی درباره این موضوعات وجود ندارد و برخی گفته‌ها جفا در حق رهبری است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار