کد خبر: 969508
تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۶
رئیس گروه حفظ و احیای بناهای تاریخی اداره‌کل میراث فرهنگی و صنایع‌دستی و گردشگری استان مرکزی عنوان نمود
رئیس گروه حفظ و احیای بناهای تاریخی اداره‌کل میراث فرهنگی و صنایع‌دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: پرونده 10 اثر تاریخی استان مرکزی برای ثبت در فهرست آثار ملی کشور، تهیه و آماده‌سازی شده است.

رئیس گروه حفظ و احیای بناهای تاریخی اداره‌کل میراث فرهنگی و صنایع‌دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: پرونده 10 اثر تاریخی استان مرکزی برای ثبت در فهرست آثار ملی کشور، تهیه و آماده‌سازی شده است.

اسماعیل شراهی رئیس گروه حفظ و احیای بناهای تاریخی اداره‌کل میراث فرهنگی و صنایع‌دستی و گردشگری استان مرکزی با اشاره به ثبت آثار ناملموس (معنوی) استان مرکزی اظهار کرد: امسال 5 اثر ناملموس استان از جمله شیوه و مهارت تهیه فولاد جوهری، تفرشی‌دوزی تفرش، هالای در ایل شاهسوان بغدادی ساوه و کاربرد ماماتک در طب سنتی در فهرست آثار ناملوس به ثبت ملی رسیده است.

وی افزود: در گذشته 32 اثر ناملموس در استان به ثبت رسیده که مهم‌ترین آنها جشن تیرگان فراهان، مراسم چغچغه‌زنی انجدان، تعزیه در تفرش و اراک، نخل‌گردانی در خمین، تفرش و نیم‌ور و امثال آن است.

رئیس گروه حفظ و احیای بناهای تاریخی اداره‌کل میراث فرهنگی و صنایع‌دستی و گردشگری استان مرکزی تصریح کرد: در تلاش هستیم در آینده چند اثر معنوی دیگر را در زمینه میراث عاشورایی و شیوه و مهارت پخت غذاهای سنتی به ثبت برسانیم.

شراهی با اشاره به روند ثبت آثار تاریخی استان نیز گفت: تاکنون در استان مرکزی 890 اثر تاریخی به ثبت ملی رسیده که مسجد جامع ساوه، آتشکده آتش‌کوه، امامزاده 72 تن ساروق و... از جمله مهم‌ترین آثار ثبت شده هستند.

وی بیان کرد: امسال نیز در استان 10 پرونده از بناهای تاریخی استان برای ثبت ملی تهیه شده که 5 مورد از این بناها مربوط به منازل مسکونی تاریخی است.

رئیس گروه حفظ و احیای بناهای تاریخی اداره‌کل میراث فرهنگی و صنایع‌دستی و گردشگری استان مرکزی خاطرنشان کرد: از 10 پرونده‌ای که امسال تشکیل شده 5 مورد در اراک، 2 مورد در ساوه و 3 مورد نیز خارج از بافت شهری و در حومه شهرستان‌های ساوه و زرندیه است.

شراهی ادامه داد: یکی از مشکلات ثبت بنا و آثار تاریخی عدم همکاری و نارضایتی مالکان برای ثبت ملی این آثار است، عمده بناهای تاریخی در بافت‌های تاریخی شهرها قرار دارند و به سبب کاهش قیمت ملک پس از ثبت ملی برخی مالکان تمایلی برای ثبت این آثار تاریخی ندارند.

وی افزود: بر همین اساس گاها مشاهده می‌شود برخی از مالکان تعمدا اقدام به مسدود کردن مسیر ناودان این بناها، تخریب ایزوگام و یا کاه‌وگل نکردن بام آنها برای نفوذ آب و در نهایت تخریب خود‌به‌خودی بنا می‌کنند.

رئیس گروه حفظ و احیای بناهای تاریخی اداره‌کل میراث فرهنگی و صنایع‌دستی و گردشگری استان مرکزی تصریح کرد: قانون اجازه ثبت ملی آثار، بدون رضایت مالکان را به میراث فرهنگی داده است.

شراهی با اشاره به ثبت آثار و مهارت‌های صنایع‌دستی نیز گفت: تاکنون مهارت بافت فرش ساروق و جیریا، فرش‌بافی بندریحان و غیره ثبت شده، از هنرمندان صنایع دستی در قالب تسهیلات بانکی و بیمه حمایت‌ می‌شود.

 

 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار