کد خبر: 969632
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۴:۰۵
۱۳ هزار بافنده فرش در حالی در استان گیلان فعالیت می‌کنند که این استان به عنوان قطب نخست تولید ابریشم شناخته می‌شود. به طوری که ۴۱ درصد از ابریشم کشور در گیلان تولید و این محصول به عنوان ماده اولیه فرش‌های نفیس و تابلو‌های ابریشمی شناخته می‌شود.
سرویس ایران جوان آنلاین: ۱۳ هزار بافنده فرش در حالی در استان گیلان فعالیت می‌کنند که این استان به عنوان قطب نخست تولید ابریشم شناخته می‌شود. به طوری که ۴۱ درصد از ابریشم کشور در گیلان تولید و این محصول به عنوان ماده اولیه فرش‌های نفیس و تابلو‌های ابریشمی شناخته می‌شود. از همین‌رو با هدایت بافندگان استان برای افزایش تولید فرش و تابلو‌های ابریشمی می‌توان ظرفیتی در راستای صادرات و ارزآوری ایجاد کرد که هم به نوغانداران در راستای حفظ اشتغالشان کمک می‌کند و هم برای فرش‌بافان انگیزه‌ای در راستای تلاش بیشتر است.

گیلان با برخورداری از ۴۱ درصد از ابریشم تولیدی کشور و وجود حدود ۱۳ هزار بافنده فرش ظرفیت بالایی برای تولید فرش‌ها و تابلوفرش‌های نفیس صادراتی دارد. امکانی که شاید تاکنون چندان مورد توجه قرار نگرفته باشد و از این پس می‌توان به آن به عنوان فرصتی در راستای اشتغالزایی، افزایش تولید و حتی صادرات و ارزآوری توجه داشت. لازم به ذکر است که هر سال حدود هزار تن پیله ابریشم تولید می‌شود که همان‌طور که گفته شد ۴۱ درصد از این تولیدات متعلق به استان گیلان است که این منطقه را به عنوان قطب نخست این تولیدات معرفی می‌کند. البته لازم به ذکر است که طی چند دهه اخیر به دلیل کم‌توجهی به صنعت نوغانداری بسیاری از توتستان‌های استان متروکه و کارخانه‌های پیله‌خشک‌کنی تعطیل شده‌اند. از همین رو براساس اطلاعات موجود حدود ۱۳ هزار خانوار از صنعت ابریشم کنار رفته‌اند. چراکه طی سال‌های اخیر مواد اولیه واحد‌های نساجی بیشتر از خارج از کشور تأمین می‌شد و همین موضوع صنعت ابریشم کشور را با مشکل مواجه کرده بود و نوغانداران یکی پس از دیگری دست از کار می‌کشیدند.

۱۳ هزار بافنده ظرفیتی برای تولید فرش ابریشمی

با این حال حالا توجه به ظرفیت‌های داخلی و فعال کردن صنایع پیشین بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است. علاوه بر این با توجه به ظرفیت صنعت فرش استان و امکان همکاری نوغانداران با فرش‌بافان برای تولید فرش و تابلو فرش امکان بازگشت نوغانداران دست از کار شسته گذشته دوباره فراهم شده است. رئیس اداره امور فرش سازمان صمت گیلان در این‌باره به ایسنا گفت: «گیلان خاستگاه ابریشم کشور است و این استان می‌تواند حرفی در صنعت فرش‌بافی بخصوص فرش ابریشمی برای گفتن داشته باشد.» مجتبی مهری با بیان اینکه در حال حاضر ۱۳ هزار و ۳۹۶ نفر در گیلان بافنده فرش وجود دارد، افزود: «بیمه یکی از عوامل تشویقی برای جذب افراد جدید در حوزه بافت فرش است و تحقق این امر به تعداد بافندگان فرش استان می‌افزاید.» علاوه بر بیمه، مسئولان باید برای فعال کردن این بخش سیاست‌های تشویقی بسیاری را در برنامه قرار دهند. موضوعی که رئیس اداره امور فرش سازمان صمت گیلان نیز با تأیید آن بیان کرد: «هرساله به ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر از بافندگان فرش گیلان تسهیلات کم بهره داده می‌شود تا بتوانند برای افزایش بافت فرش در گیلان فعالیت بیشتری داشته باشند.» مهری تأکید کرد: «در حال حاضر تقریباً ۵۱ هزار مترمربع فرش در گیلان بافته می‌شود و فرش گیلان به عنوان یکی از باکیفیت‌ترین فرش‌های کشور معرفی می‌شود. همچنین بسیاری از بافندگان فرش گیلان تمایل به بافت فرش ابریشمی دارند.» بنابر این از همین فرصت می‌توان برای افزایش تولید فرش ابریشمی و اشتغالزایی در هر دو صنعت بهره برد. ظرفیتی که اکنون برای گیلان فراهم شده است و نه تنها برای استان سودآور است بلکه برای کشور هم می‌تواند ارزآوری خوبی را رقم بزند. تنها نیازمند ارائه تسهیلات برای تشویق فرش‌بافان و نوغانداران است. همچنین لازم است برای تسهیل در فروش تابلو‌ها و فرش‌های ابریشمی بخشی ایجاد شود تا طرح‌ها و نقشه‌هایی مطابق با سلیقه روز در بازار‌های جهانی را به دست فرش‌بافان برسانند تا تولیداتی بازار پسند‌تر صادر شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار