کد خبر: 969822
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۸ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۱
گزارش «جوان» از دلیل شیطنت رسانه‌ای درباره همکاری ایران و چین
نگاهی به اخبار منتشر شده درباره همکاری‌۴۰۰ میلیارد دلاری ایران و چین نشان می‌دهد موج‌سواری رسانه‌های غربی و ایجاد فضاسازی در داخل ایران به گونه‌ای بود که نشان دهند ایران مستعمره چین شده‌است و در این مسیر حتی فعالان اقتصادی را نیز با خود همراه کرده‌اند، در شرایطی که این خبر از اساس دروغ است.
بهناز قاسمی
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: به گزارش «جوان»، چندی پیش سایت خبری - انگلیسی پترولیوم اکونومیست مدعی شد سفر محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران به چین و دیدار با همتای چینی خود در راستای تکمیل ساختار قرارداد شرکت جامع استراتژیک ایران و چین است که توافق آن در سال ۲۰۱۶ امضا شده‌بود.

این رسانه انگلیسی همچنین مدعی شد که به گفته یک منبع آگاه از وزارت نفت ایران بخش‌های بسیاری از این توافق جدید قرار نیست به صورت عمومی اعلام شود. در خبر منتشر شده توسط رسانه مذکور آمده‌بود محور اصلی توافق جدید ایران و چین سرمایه‌گذاری ۲۸۰ میلیارد دلاری چینی‌ها در صنعت نفت و گاز و پتروشیمی ایران است و به احتمال زیاد بخش قابل‌توجهی از این سرمایه‌گذاری چینی‌ها طی سال نخست اجرای قرارداد ۲۵ ساله با آن‌ها به صنعت نفت و گاز ایران تزریق می‌شود و مابقی آن به صورت مرحله‌ای و براساس توافق دو طرف از سوی پکن در ایران انجام می‌شود.

خبری که کسی تأیید نکرد
این وبسایت انگلیسی ناشناخته با انتشار این خبر تحلیل‌های عجیبی را در داخل و خارج کشور در پی داشت. به عنوان نمونه شیرین هانتر در مقاله‌ای به این موضوع اشاره کرد و نوشت ایران مستعمره چین خواهد شد.

هیچ‌یک از مقامات رسمی ایران و چین خبر منتشر شده را تأیید نکردند، اما با این وجود، دیروز فریال مستوفی، رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی در نشست هیئت نمایندگان اتاق تهران این رقم را اعلام کرد و گفت که این خط اعتباری، این امکان را به چینی‌ها می‌دهد تا بدون مناقصه، در پروژه‌های ایران حضور یابند.

وی در ادعایی دیگر گفت، ممکن است چینی‌ها نفت ایران را ۲۰ تا ۳۰ درصد ارزان‌تر بخرند که این رقم از نظر کارشناسان نفتی شبیه به یک لطیفه بود. هرچند وی پس از انتشار وسیع صحبت‌هایش سعی کرد برای فرار از حواشی ایجاد شده اظهارات خود را اصلاح کند و گفت: «من خودم هم آن را باور نکردم»!

اما اظهاراتش موجی از حملات را در فضای مجازی به همراه داشت. این در حالی است که مجیدرضا حریری رئیس اتاق مشترک ایران و چین با اشاره به ادعای یک رسانه غربی درباره امضا قرارداد ۴۰۰ میلیارد دلاری بین ایران و چین گفت: این مطلب از سوی هیچ منبع رسمی و موثق ایرانی و چین اعلام نشده‌است. وی با بیان اینکه انتشار چنین خبری به نظر می‌رسد شیطنت رسانه‌ای باشد، گفت: متأسفانه در ۱۵ روز گذشته مرتبط این خبر تکرار شده‌است. حریری با بیان اینکه ما در شرایط جنگ اقتصادی قرار داریم، گفت: نباید به راحتی اخباری که منافع ملی ما را به خطر می‌اندازد مطرح کرد. بیان چنین اخبار و مطالبی باید از سوی منابع رسمی ایران و چین باشد که در مورد این خبر اینگونه نبوده‌است.

دلیل هجمه‌های مجازی
نگاهی به تحلیل‌ها و خبررسانی در فضای مجازی نشان می‌دهد اصولاً یک شیطنت رسانه‌ای چگونه می‌تواند دستاویز بزرگی برای دشمنان کشور شود که با یارگیری از برخی فعالان اقتصادی داخلی، فضا را به طوری مدیریت کنند که فشار بزرگی را بر نظام تحمیل کنند.

حضور ۴۰۰ میلیارد دلاری چینی‌ها در ایران بسیار بعید است و اگر قرار باشد چنین سرمایه گذاری از سوی پکن انجام شود، حداقل طی دو دهه خواهد‌بود. رسانه‌های خارجی و برخی افراد با سوار شدن بر موج این خبر، بر این طبل می‌کوبند که قرار است ایران مستعمره چینی‌ها شود و سیاستمداران سرزمین اژد‌های زرد، با بهره‌گیری از شرایط تحریمی علیه جمهوری اسلامی ایران، در صدد امتیازگیری از ایران هستند.

دلیل این هجمه‌ها زمانی مشخص می‌شود که بدانیم چین تنها کشوری است که از ایران نفت می‌خرد و به صورت عمومی و رسمی اعلام کرده‌است از تحریم‌های امریکا علیه ایران پیروی نمی‌کند. چینی‌ها در دوره پیشن تحریم‌ها نیز کمک فراوانی به اقتصاد کشورمان کردند به‌طوری که امریکایی‌ها بار‌ها از عدم همراهی چین در تحریم ایران انتقاد کردند.

دشمن با اشراف به نقش چین در شرایط سخت کشورمان، قصد دارد با ایجاد فضا‌سازی علیه پکن، فشار‌ها بر نظام و دولت افزایش دهد که نمونه پیشین آن مربوط به موضوع عراق بود. بغداد در این دوره یکی از بازار‌های ایران برای افزایش درآمد‌های خود است چه در بخش انرژی و چه در بخش صادرات کالا. طی دو سال گذشته ژنرال‌های غربی در فضای مجازی با انتشار تصاویر دروغین و شایعات مختلف، سعی در بدبین‌سازی مردم به عراق داشتند تا هرگونه همکاری اقتصادی میان دو کشور قطع شود. روزی عنوان کردند آب ایران به صورت مجانی به عراق صادر می‌شود یا بغداد از پرداخت پول گاز و برق ایران صرف نظر می‌کند که تمامی این موارد به صورت رسمی تکذیب شد هرچند که با برخی موضع‌گیری‌های نادرست وزیر نفت، این تکذیبیه‌ها اثر خود را نداشت.

پیش از این هجمه‌ها، کشور‌های روسیه و ترکیه نیز توسط غوغاسالاران مورد انتقاد قرار گرفته‌بودند، به‌طوری که در باب همکاری‌های ایران و ترکیه، موضوع رضا ضراب به میان آمد و گفته شد ضراب ۱۸ میلیارد دلار از پول ایران را با همکاری اردوغان بالا کشیده‌است!

این در حالی است که ترکیه در زمان تحریم‌های گذشته و فعلی به واردات گاز از ایران ادامه داد و گازب‌های ارسالی از سوی تهران را به صورت منظم از سوی هالک بانک پرداخت کرد. خشم امریکایی‌ها از ترکیه موجب شد تا مدیرعامل این بانک دستگیر و برای هالک بانک جریمه ۳۶‌میلیارد دلاری صادر شود. چینی‌ها نیز به دلیل دور زدن تحریم‌های ایران در مجموع بیش از ۲۵‌میلیارد دلار جریمه شدند و برخی تجار این کشور در لیست تحریم‌های امریکا قرار گرفتند. دلیل اینکه امریکایی‌ها با بهره‌گیری از فضای آزاد رسانه‌ای در ایران به دنبال کور کردن روابط ایران با شرکای خود هستند، موضوعی است که درک آن خیلی سخت نیست، اما متأسفانه برخی افراد بدون توجه به این مهم دقیقاً در زمین دشمن بازی می‌کنند.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Turkey
|
۱۰:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۶/۲۸
0
0
یعنی خود این کشورها نمیتونن از خودشون در برابر تحریم ها دفاع کنند نیاز است تو به فارسی مقاله بدی تا بفهمن؟
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار