کد خبر: 970144
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۹۸ - ۲۳:۵۷
ماجرای دستگیری دانشجوی تقلبی رشته دندانپزشکی دانشگاه شهید بهشتی بیش از آنکه حکایت از روشنگری و پیگیری تخلفات حوزه خرید و فروش صندلی پرمتقاضی‌ترین رشته‌ها در معروف‌ترین دانشگاه‌های کشور باشد، ابهام‌ها را در پیرامون ماجرای خرید و فروش صندلی‌های رشته پزشکی بیشتر کرده است.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: ماجرای دانشجوی تقلبی دندانپزشکی شهید بهشتی و اینکه کسی بتواند بدون شرکت در کنکور خود را به جای دانشجو جا بزند و یک‌سال هم به دانشگاه رفت‌و‌آمد داشته باشد، بیانگر تخلفات گسترده‌ای است که در حوزه خرید و فروش رشته‌های پرمتقاضی اتفاق می‌افتد. این خرید و فروش صندلی تنها بخش کوچکی از اتفاقاتی است که پشت پرده نظام آموزش عالی کشور در حال رخ دادن است. عمق این فاجعه زمانی بیشتر روشن می‌شود که فیلم حضور مریم مقتدری را در شبکه چهار سیما ببینیم. برنامه‌ای که مریم نه به عنوان یک دانشجوی تقلبی بلکه به عنوان یک رتبه برتر کنکور در آن حضور پیدا کرده و بخشی از راز‌های موفقیتش را برای مخاطبان آن برنامه توضیح می‌دهد. ماجرای مریم مقتدری اگر پشت پرده دیگری نداشته باشد یک احتمال دیگر را هم مطرح می‌کند، اینکه نه فقط صندلی‌های پرمتقاضی بلکه رتبه‌های برتر کنکور هم خرید و فروش می‌شود! با چنین فرضیه‌ای شاید بهتر بتوان تحلیل کرد چرا تمام رتبه‌های برتر کنکور امسال از طبقات ثروتمند جامعه بودند!

ماجرای دانشجوی تقلبی رشته دندانپزشکی دانشگاه شهید بهشتی آنقدر عجیب است که تلاش‌ها برای توضیح درباره این ماجرا ابهامات پیرامون آن را بیشتر و بیشتر می‌کند. سرهنگ رضا صادقی، رئیس کلانتری ولنجک ادعای این دختر جوان مبنی بر خرید چند میلیاردی صندلی دندانپزشکی این دانشگاه را رد می‌کند و می‌گوید: «هیچ‌گونه جعلی در این زمینه رخ نداده بود و متهم تنها با سوءاستفاده از غفلت عوامل حراست در ورودی دانشگاه در کنترل کارت دانشجویی وارد دانشگاه شده بود.»! مریم مقتدری در پست‌های اینستاگرامی دست به افشاگری و تهدید زده و تأکید دارد، تقلبی نیست. از همه جالب‌تر روشدن فیلم حضور وی در برنامه مصاحبه با کنکوری‌های موفق در شبکه چهار سیماست. وی در این برنامه به عنوان رتبه برتر کنکور پزشکی حاضر شده است!

محمود صادقی نماینده مجلس در واکنش به این فیلم در پیامی توئیتری نوشت: «باند‌های فروش صندلی‌های پزشکی چه سر و سری با صدا و سیما دارند؟!»

وزارت بهداشت در پذیرش دانشجو نقشی ندارد
باقر لاریجانی، معاون آموزشی وزارت بهداشت درباره فروش صندلی و ورود بدون کنکور در رشته‌های علوم پزشکی می‌گوید: «تاکنون به حوزه معاونت آموزشی گزارش نشده و از مسئولان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور خواسته شده تا مسائل مرتبط را به طور جدی دنبال کنند.»

وی توپ ماجرای پذیرش دانشجو را به زمین سازمان سنجش می‌اندازد و تأکید می‌کند: «وزارت بهداشت در پذیرش دانشجو در مقاطع عمومی به صورت مستقیم نقشی ندارد و طی نامه‌ای از رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی خواسته شده در پیشگیری از تخلفات در این زمینه تلاش کرده و موارد احتمالی را جهت پیگیری بیشتر به حوزه معاونت آموزشی منعکس کنند.»

به گفته وی پذیرش دانشجو در دوره‌های عمومی و ورود دانشجویان به دانشگاه‌ها در این مقاطع از طریق کنکور سراسری صورت می‌پذیرد و ضروری است تا تدابیر جدی برای پیشگیری از این قبیل تخلفات توسط مراجع ذی‌ربط صورت پذیرد.

اظهارات معاون آموزشی وزارت بهداشت با قانون فعلی مطابقت دارد. به عبارت دیگر طبق قانون، سازمان سنجش آموزش کشور متولی اعلام اسامی پذیرفته‌شدگان کنکور سراسری به دانشگاه‌هاست و دانشگاه‌ها نیز به سیستم سنجش متصل هستند و اگر نامی در میان پذیرفته‌شدگان نباشد امکان ثبت‌نام داوطلب در دانشگاه وجود ندارد. حتی در رشته‌های بدون آزمون هم صادق فردی که در سیستم سنجش ثبت‌نام کرده و پس از تأیید سازمان سنجش به عنوان پذیرفته شده در رشته‌های بدون آزمون به دانشگاه معرفی می‌شود.

۳ ماه است دستور برخورد با صندلی‌فروشی صادر شده
وزیر بهداشت در این‌باره نظر دیگری دارد؛ سعید نمکی در صفحه شخصی خود در توئیتر اعلام کرده است: «سه ماه قبل پس از مقابله با اخلالگران در حوزه دارو، دستور برخورد با جریان‌های فساد در کنکور پزشکی و فروش صندلی دانشگاه را هم صادر کردم.» به گفته وزیر بهداشت تاکنون نتایج مهمی حاصل شده و به زودی به قوه قضائیه ارسال خواهد شد.

نمکی تأکید کرده است: «عوامل قدرت و فساد در هر سطح و جایگاه بدانند ما تا آخر این راه خواهیم رفت.»

محمود صادقی نماینده مجلس نیز پیش از این نیز درباره تخلفات گسترده‌ای که در حوزه خرید و فروش صندلی رشته پزشکی در حال رخ دادن است، گفته بود: «ما گزارش‌هایی داریم که تخلفات گسترده‌ای در حال انجام است و فروش صندلی در این رشته وجود دارد، حتی گزارش‌ها نشان می‌دهد با افزایش نرخ ارز، قیمت این کرسی‌ها نیز افزایش یافته و هر صندلی پزشکی بین ۴۰۰تا ۵۰۰‌میلیون تومان به فروش می‌رسد.» بنا به تأکید این نماینده مجلس فروش صندلی مختص کسانی است که از خارج بازگشته‌اند. کسانی در داخل این مبالغ را به کمک برخی شرکت‌ها و به واسطه فساد در زیرمجموعه‌های وزارت بهداشت می‌گیرند و این کار‌ها را انجام می‌دهند.

در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی هم می‌توانید رد پای افرادی را پیدا کنید که در حوزه دلالی صندلی‌های دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند. افرادی که پول می‌گیرند و صندلی می‌فروشند، اما این صندلی‌های خالی از کجا می‌آید و فساد رخنه کرده در کدام دستگاه‌ها موجب شده تا صندلی‌های دانشگاهی به جای آنکه براساس توان علمی افراد تقسیم شوند براساس توان مالی، به افراد پولدارتر می‌رسد.
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۰۳ - ۱۳۹۸/۰۶/۳۱
0
3
هر دم از این باغ بری میرسد
تازه تر از تازه تری میرسد
مملکت باحالی داریم هر روز میتونیم شگفت زده بشیم
چرا هی گقته میشه ملت افسرده است؟؟ ما که با همین خبر کلی خندیدیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۸
0
2
چرا فردی به نام الهه ... ساکن .... بارتبه نود و .... هزار میتوته به دانشگاه شهید بهشتی راه پیداکنه کارنانه این فرد گویای همه چیز است چرا صندلی باید دراختیار این ها قرار میگیره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۶
0
1
فقط پول داشته باش هرجا دلت خواست بچه ات را ثبت نام کن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۳ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۷
0
1
یک نفر از شهر ما صندلی دندانپزشکی کرمانشاه رو خریده اونم در سن چهل واندی سال!!!!!!!
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار