کد خبر: 970414
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۱ مهر ۱۳۹۸ - ۲۲:۲۴
ششمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده مؤسسه غیرمجاز حافظ و شرکت کشاورزی خوشه طلایی مهر در شعبه چهارم دادگاه ویژه رسیدگی به پرونده اخلالگران و مفسدان اقتصادی به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.
عليرضا سزاوار
سرویس جامعه جوان آنلاین: بانک مرکزی و ۴۹ نفر شاکی پرونده مؤسسه غیرمجاز حافظ هستند؛ این مؤسسه ٧ هزار و ۵۷۱ نفر سپرده‌گذار داشت که ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان جذب سپرده صورت گرفته است. شرکت کشاورزی خوشه طلایی مهر ماندگار نیز ۱۳متهم دارد که ۲۵میلیارد و ۵۳۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان جذب سپرده در آن صورت گرفته است.

سپرده‌گذاری شاکی‌ها زمان من نبود!
در ابتدای جلسه قاضی صلواتی از متهم پورانی خواست برای ادامه دفاعیات در جایگاه حاضر شود. پورانی (رئیس هیئت‌مدیره این مؤسسه) با بیان اینکه شرکت با مشکل نقدینگی مواجه بوده و میزان مصارف نقدینگی شرکت‌ها باید ۶۵درصد باشد رعایت نشده، گفت: «به قصد احیا و بدون سوء‌نیت اقدام به فعالیت کردم. سپرده‌گذاری شکات این پرونده در زمان من انجام نشده است. ما زمانی که برای مدیریت کوتاه فعالیت خود برنامه‌ریزی می‌کردیم، ۱۲ طرح توسعه‌ای را پیش‌بینی کردیم.»

جو خانوادگی در مؤسسه
متهم پورانی با اشاره به تخلفات درباره جذب منابع انسانی بیان کرد: پس از ورود ما به شرکت تمام کارکنان و کارمندان خانواده بودند و با عدم همکاری آن‌ها مواجه شدیم و آن‌ها اطلاعات شعب را فاش می‌کردند و برای خارج‌کردن جو خانوادگی مجبور شدیم افراد جدیدی را وارد مجموعه کنیم.

او تصریح کرد: من با هزینه شخصی خود به ایلام سفر می‌کردم و شاید در طول هفت ماه تنها پنج بار با پول شرکت بلیت هواپیما خریداری کردم و هیچ تسهیلاتی نه من و نه اقوام من از شرکت دریافت نکرده‌اند.

بیش از ۱۳۰۰ مؤسسه غیرمجاز
وی با بیان اینکه برای حل مشکل پیشنهاد‌هایی دارم، اظهار کرد: اعضای هیئت مدیره سابق شرکت همگی دارای اسم و رسم خوبی هستند و می‌توانیم به کمک آن‌ها مبلغ ۱۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان تسهیلات را باز پرداخت کنیم.

او ضمن اشاره به سایر مؤسسات اعتباری بیان کرد: در حال حاضر بیش از هزار و ۳۰۰ مؤسسه اعتباری در سراسر کشور در حال فعالیت هستند و نمی‌خواهیم برای آن‌ها هم مشکل پیش بیاید، بهتر است برای یک بار بانک مرکزی این موضوع را حل و فصل کند.

ما همه بی‌گناهیم!
در ادامه قاضی از دیگر متهمان که مدیران این مؤسسه بودند، درخواست کرد که دفاعیات خود را مطرح کنند. این متهمان هم با بیان اینکه هیچ سوء‌نیتی نداشتند و مال نامشروعی کسب نکردند، درخواست رفع اتهام از خودشان را داشتند!

قاضی صلواتی سپس از نماینده حقوقی بانک مرکزی خواست تا توضیحات خود را ارائه دهد.

تسهیلات برای خویشاوندان
نماینده بانک مرکزی هم با بیان اینکه در این مؤسسه سود به صورت سلیقه‌ای توسط هیئت‌مدیره تعیین می‌شد، گفت: مشتریانی که اکثراً از خویشاوندان بودند، تسهیلاتی با سود پایین دریافت و همان تسهیلات را دوباره در آن محل با سود بالا سرمایه‌گذاری و در برخی موارد اقدام به خردکردن حساب‌ها می‌کردند تا تسهیلات را به افراد خاص بدهند.

نماینده حقوقی بانک مرکزی افزود: آقای پورانی گفته معاون بانک مرکزی او را ترغیب کرده است تا به فعالیت غیرمجوز خود ادامه بدهد. من از او می‌پرسم شما با تجربه‌ای که دارید باید قول شفاهی یک نفر را قبول کنید یا ۲۰ الی ۳۰مکاتبه‌ای که از سوی بانک انجام شده است؟! بانک مرکزی به شما رسماً اعلام کرده ما به شما مجوز نمی‌دهیم ادامه ندهید.

۲۱ شعبه را یک شعبه جا زدند!
وی تصریح کرد: بانک مرکزی دو شکایت علیه مؤسسه حافظ در سال‌های ۹۲ و ۹۵ مطرح کرده است. وکلای پرونده یا حتی خود متهمان به بازپرسی مراجعه کردند و می‌گفتند: ما اقدام به اخذ مجوز کردیم و بانک مرکزی مخالفت کرده که ما در یک شعبه فعالیت می‌کنیم.

نماینده بانک مرکزی افزود: آن‌ها یک شعبه را تبدیل به چند شعبه فعال کرده و چند شعبه دیگر هم در حال تأسیس بوده است، آیا این مصداق دلیل جدید جرم نیست؟ ادامه فعالیت مؤسسه حافظ در غالب ۲۱ شعبه انجام می‌شد.

فعالیت در یک مؤسسه غیرمجاز دیگر
در ادامه جلسه دادگاه هم شاه محمدی نماینده دادستان اظهار کرد که مسئولان و متهمان پرونده مکرراً اعلام می‌کنند در جریان امور نبوده‌اند، اما چند نفر از مسئولان سابقه فعالیت در بانک‌ها و مؤسسه البرز ایرانیان را داشته‌اند.

نماینده دادستان با اشاره به نام شرکت بیان کرد، نام شرکت در سه مرحله تغییر پیدا کرد، ابتدا به نام بانک عدالت سپس به نام مهر ماندگار و در نهایت به نام مهر امید تغییر نام داد.

شاه محمدی تصریح کرد: با توجه به اینکه شرکت زیان‌ده بوده، اما برای اعضای هیئت‌مدیره پاداش در نظر گرفته شده که این موضوع با توجه به زیان‌های موجود خلاف قانون است.

تسویه ۱۰ میلیاردی از بیت‌المال
در انتهای جلسه هم قاضی صلواتی با بیان اینکه بار دیگر به متهمان توصیه می‌کنم تا قبل از صدور حکم دادگاه با شکات محترم تسویه‌حساب کنند که در حکم دادگاه مؤثر است، افزود: یک خط اعتباری ۱۰ میلیارد تومانی در ایلام هم براساس مصوبه سران قوا از بیت‌المال پرداخت شده که پرداخت این بدهی همچنان بر عهده متهمان است.
قاضی صلواتی تصریح کرد: طی پنج روزگذشته ۴۰۰ میلیون تومان از وجوه و تسهیلات شرکت خوشه طلایی و مؤسسه حافظ اخذ شده و به حساب امانی دادگاه واریز شده که در زمان مقتضی با سپرده‌گذاران تسویه می‌شود.
وی ختم رسیدگی به این پرونده را اعلام و خبر داد که دادگاه در مهلت قانونی حکم را صادر خواهد کرد.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۵۰ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۲
0
0
تو رو به پیر ، تو رو به پیغمبر،پس کی قراره بعد از گذشت ۴ سال پرونده شبکه فساد سازمان یافته پولشویی ، کلاهبرداری و اعمال نفوذ در دستگاههای مختلف مدیران و سهامداران کاسپین-فرشتگان از دادسرا به دادگاه ارسال بشه ؟
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار