کد خبر: 970550
تاریخ انتشار: ۰۳ مهر ۱۳۹۸ - ۰۰:۴۷
پیش فروش بلیت قطار‌های اربعین از امروز
به اربعین حسینی نزدیک می‌شویم و حال و هوای استان‌های مرزی بیش از هر چیز بیانگر این موضوع است. قرار است هشت استان معین امکانات و تجهیزات خود را در مرز مهران برای خدمات‌دهی به زوار مستقر کنند. موضوعی که به خاطر حجم بالای استقبال زائران از این مرز برای ورود و خروج ضروری به نظر می‌رسد.
محمدرضا هادیلو
سرویس ایران جوان آنلاین:‌ روز شمار آغاز راهپیمایی اربعین به سرعت پیش می‌رود و در این میان، در کنار زائرانی که خود را برای حضور در این کنگره عظیم آماده می‌کنند، مسئولان استان‌های مرزی، روز و شب ندارند و درصدد تأمین امکانات، تجهیزات و مایحتاج زائران هستند تا شکوه اربعین امسال چشم دشمنان را کور کند. با توجه به انتخاب مرز مهران از طرف زائران به عنوان اولین گذرگاه خروج از ایران، کم‌کم هشت استان معین در این مرز مستقر می‌شوند تا به ارائه خدمت بپردازند. وضعیت راه‌ها و روشنایی آن‌ها در استان‌های منتهی به مرز‌ها خوب و ایمن‌سازی شده و فروش بلیط قطار‌ها هم بدون افزایش قیمت از امروز آغاز می‌شود.

به اربعین حسینی نزدیک می‌شویم و حال و هوای استان‌های مرزی بیش از هر چیز بیانگر این موضوع است. قرار است هشت استان معین امکانات و تجهیزات خود را در مرز مهران برای خدمات‌دهی به زوار مستقر کنند. موضوعی که به خاطر حجم بالای استقبال زائران از این مرز برای ورود و خروج ضروری به نظر می‌رسد.

این استقبال از هم اکنون قابل پیش‌بینی است. بخصوص در مقایسه ایام محرم امسال و سال قبل، آمار‌ها نشان می‌دهند طی دو دهه اول محرم سال ۹۷ حدود ۳۵ هزار و ۲۶۷ نفر از این مرز خارج شده‌اند و در همین مدت در سال جدید این میزان به ۲۱۹ هزار و ۶۷۸ نفر رسید. یعنی رشدی ۵۲۲ درصدی را نشان می‌دهد. با افزایش جمعیت زائران اولین چیزی که مد نظر قرار می‌گیرد مسیر حرکت آنان است. در همین رابطه استاندار ایلام که به میان خبرنگاران رفته بود از مناسب‌سازی راه‌ها و مسیر‌های اربعین خبرداد و احداث و تکمیل پروژه‌هایی مثل بزرگراه‌های محور‌های اربعین به طول ۲۸ کیلومتر، راه اصلی به طول ۲۰ کیلومتر، حفاری بیش از ۳ هزار متر تونل، ایجاد یک زیرگذر و دوکنارگذر برای جدا‌سازی مسیر ورودی و خروجی پایانه مسافربری برکت، بهسازی و آسفالت ۱۱ کیلومتر از کنارگذر غربی مهران و احداث زیرگذر بزرگراه مهران- مرز و ساخت ۶۰۰ سرویس بهداشتی را از جمله آن‌ها اعلام کرد. قاسم سلیمانی دشتکی با اشاره به استقرار اکیپ ماشین‌آلات راهسازی استان‌های معین، یعنی آذربایجان‌شرقی، گیلان، قم، همدان، قزوین و مازندران در مناطق مختلف ایلام، گفت: «دو استان مرکزی و لرستان هم در حال انتقال ماشین‌آلات راهسازی هستند و در همین راستا ۹۰ پایگاه ثابت و سیار خدمات بهداشتی و درمانی در مسیر‌های اربعین استان مستقر شده و از ۲۰۰ دستگاه آمبولانس، ۱۰ دستگاه اتوبوس آمبولانس، ۱۰ دستگاه موتور و لانس نیز بهره برده می‌شود. البته هماهنگی و پیگیری جهت استقرار ۹ فروند بالگرد جهت ارائه خدمات درمانی و امدادی نیز در دستور کار است.»

ناگفته نماند در کنار خدمات پیش‌بینی شده برای داخل استان و با وجود ۸۰ پارکینگ در ایلام، قرار است یک پارکینگ بزرگ ۱۰ هکتاری دیگر نیز احداث شود و از همه مهم‌تر، مرز مهران به صورت ویژه مد نظر قرار گرفته و تجهیزات و امکانات خاصی برای آن تدارک دیده شده که از آن جمله می‌توان به آمادگی کامل ۳۵ تیم عملیاتی و استقرار سه تیم واکنش سریع در قرارگاه مرزی مهران، استقرار پنج تیم موتوری در پایانه آن، ایجاد ۱۴ پایگاه موقت امدادی و ۱۲ پایگاه ثابت امداد و نجات در مسیر‌های مواصلاتی، اختصاص ۳۸ دستگاه آمبولانس و ۱۴ دستگاه خودرو نجات و امکانات دیگر اشاره کرد.

آغاز فروش بلیط قطار‌ها بدون افزایش قیمت

پیش فروش بلیت قطار‌های اربعین هم به صورت اینترنتی و هم آژانس‌ها از امروز آغاز می‌شود و معاون وزیر راه نیز با تأیید این امر اعلام کرده برای ایام پیک اربعین که از ۱۵ تا ۳۰ مهر است ظرفیت ۴۳۶ هزار صندلی ایجاد کرده‌ایم تا به جابه‌جایی زائران بپردازد. سعید رسولی با بیان اینکه روزانه ۵۴ رام قطار در ۱۰ روز و مجموعاً ۸۵۸ رام قطار در این ایام زائران اربعین را به مقاصد اهواز و کرمانشاه جابه‌جا خواهند کرد، تأکید کرد: «امسال به هیچ عنوان افزایش قیمتی در بلیت قطار‌های اربعین نداریم.»

مدیرعامل شرکت راه‌آهن به راه‌اندازی مسیر‌های ریلی جدید در این ایام اشاره کرده و گفت: «این مسیر‌ها شامل تهران - همدان، قم - خرمشهر، قم - کرمانشاه، اهواز - شلمچه و اصفهان - کرمانشاه است. ضمن اینکه دو مسیر جدید ریلی مسافری شامل زاهدان - کرمانشاه و زاهدان - خرمشهر برای جابه‌جایی زائران پاکستانی راه‌اندازی شده است.» از کرمانشاه هم خبر می‌رسد بیش از ۴ هزار وپنجاه مکان اقامتی شامل هتل، هتل آپارتمان، مجتمع‌های گردشگری و بومگردی در مسیر تردد زائران تدارک دیده شده تا افرادی که به هر دلیل ممکن است از موکب‌ها برای اقامت استفاده نکنند، به این اقامتگاه‌ها مراجعه کنند.
برکتی که به خاطر حرکت عظیم زائران به سمت کربلا شامل حال کرمانشاهی‌ها شده است. بخصوص وقتی که مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این استان از رشد ۱۵۰ درصدی ظرفیت اشتغال هتل‌های قصرشیرین پس از بازگشایی خسروی خبر می‌دهد و عنوان می‌کند اگر به آمار ورودی هتل‌ها، مهمانپذیر‌ها و رستوران‌های استان پس از بازگشایی مرز خسروی تاکنون نگاهی بیاندازیم، متوجه خواهیم شد ضریب اشتغال برای هتل‌ها به شدت افزایش یافته است.

از طرف دیگر مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه نیز از تأمین برق و روشنایی مسیر زائران اربعین حسینی در مرز خسروی خبر داده و گفته که به این منظور از دو ماه گذشته ستاد اربعین را در شرکت تشکیل دادیم و به تمام تعهداتی که در ستاد اربعین استان برای ما در نظر گرفته بودند، به نحو احسن عمل کردیم.
امیدعلی مرآتی با این توضیح که در قالب تعهدات مذکور ۱۴ کیلومتر برق فشار متوسط را به خسروی منتقل کردیم و یک دستگاه «چنج اور» نیز در این محل نصب شده است تا در صورت قطع یکی از دو خط تغذیه برق خسروی، خط بعدی بلافاصله وارد مدار شود به مهر گفت: «برای ۱۴۵ هکتار پارکینگ در مرز خسروی روشنایی ایجاد شده و همچنین به سه اردوگاه ۲۰ هزار نفری برق‌رسانی کردیم. روشنایی معابر بین قصرشیرین و خسروی کاملاً بررسی و حدود ۳۱۵ کیلومتر مسیر مذکور به صورت کامل از روشنایی برخوردار شده‌اند.»
وی از انجام بیش از ۹۰ درصد اقدامات در حوزه برق‌رسانی برای اربعین حسینی خبر داد و تأکید کرد: «۱۰ درصد باقی مانده نیز به دلیل آماده نبودن اقدامات زیربنایی بوده است. با این حال برای خدمات‌دهی و برق‌رسانی به زائران اربعین حسینی در آماده باش ۲۴ ساعته هستیم.»

آستارا هم بوی اربعین گرفت

در کنار مرز‌های شرقی کشور که هر سال محل ورود جمعی از خارجی‌های علاقمند برای حضور در راهپیمایی اربعین به شمار می‌آید، شهر مرزی آستارا هم در شمال کشور خدمات زیادی به زائران خارجی ارائه می‌کند. بعد از ثبت آمار حدود ۱۲ هزار زائر خارجی اربعین حسینی که سال گذشته از کشور‌های جمهوری آذربایجان، روسیه و گرجستان با گذر از شهرستان مرزی آستارا در این کنگره بزرگ شرکت کردند، برای امسال هم پیش‌بینی شده حداقل ۱۵ هزار زائر از کشور‌های روسیه، آذربایجان، گرجستان و قفقاز مرز زمینی آستارا را برای رسیدن به عراق انتخاب کنند.

حالا مسئولان این شهرستان در تلاشند تا علاوه بر راه‌اندازی موکب‌هایی در پایانه مرزی آستارا و امامزادگان ابراهیم و قاسم (ع) برای پذیرایی و اسکان موقت زائران خارجی، کتاب‌های مذهبی، ادعیه، سربند یا حسین (ع) و تصاویر حرم‌های اهل‌بیت (ع) میان آنان توزیع شود. کمی آن طرف‌تر و در آذربایجان‌غربی هم فرماندار ماکو هم اعلام کرده مرز بازرگان از نیمه دوم مهرماه امسال آماده استقبال از زائران غیرایرانی شرکت کننده در پیاده‌روی اربعین حسینی است. حسن عباسی پیش‌بینی کرده بیش از ۲ هزار زائر غیر ایرانی از این مرز عبور کنند و بر همین اساس با بیان اینکه علاوه بر ارائه بسته فرهنگی شامل نقشه راهنما و دفترچه چهار زبانه آداب زیارت، اطلاعات کامل موکب‌های خدمات‌رسان در طول مسیر نیز به این مهمانان خارجی داده می‌شود، گفته: «موکب‌های استقبال از زائران اتباع خارجی در این مدت علاوه برتأمین غذای گرم در وعده‌های شام و ناهار و صبحانه، طبق هماهنگی‌های به عمل آمده، از مهمانسرا‌های اداری و بین‌راهی و حسینه‌ها برای اسکان آن‌ها استفاده خواهد کرد.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار