کد خبر: 970585
تاریخ انتشار: ۰۲ مهر ۱۳۹۸ - ۲۳:۳۷
سیدعبدالله متولیان
عاشورا آیینه تمام نمای تقابل «حق و باطل»، «نور و ظلمت» و «فرشته و اهریمن» است و دفاع مقدس هشت ساله مردم ایران در برابر متجاوزان بعثی (که از سوی نظام سلطه و تقریباً همه کشور‌های جهان حمایت مادی، معنوی، مستشاری، اطلاعاتی، تجهیزاتی، فنی، سیاسی، نظامی، لجستیکی و... می‌شدند) آیینه‌ای است که فرهنگ عاشورا را در همه ابعاد اخلاقی، رفتاری، عرفانی، سلوکی، رزمی و... در عصر جاهلیت مدرن و قانونمند شده (توسط سازمان ملل متحد) به نمایش گذاشته است.

دفاع مقدس مردم ایران، نمونه به روزشده عاشورا و تبلور و تجلی عینی فرهنگ عاشورا است. اگر ۱۳۸۰ سال است که خطبا، نویسندگان، محققان، راویان و... در باره عاشورا و اصحاب باوفای امام حسین (ع) نوشته‌اند و گفته‌اند، اما هنوز ناگفته‌های عاشورا بیش از گفته‌های آن است؛ بی‌شک این قاعده در باره دفاع مقدس نیز صادق و جاری است و طی ۳۰ سال گذشته نتوانسته‌اند رشحه و نسیمی از معارف عظیم دفاع مقدس را بازتاب دهند. دفاع مقدس گنج تمام نشدنی و الگوی تمام عیار مجاهدان راه خدا در عصر حاضر است.

اگر یاران حسین (ع) در هنگامۀ عاشورا، در عطش و آفتاب، در جنگی از نیزه و شمشیر ایستادند و هیچ نشانه‌ای از تردید و تذبذب نداشتند و آن حضرت در توصیفشان فرمود: ‏ «والله لَقَد بلوتَهَم فما وجدت فیهم الّا الَاشوس الاقعس یستأنسون بالمنیة دونی استیناس من الطفل الی محالب امه» ‏در هنگامه نبرد دفاع مقدس نیز جوانانی بودند که خود را روی منور با هزاران درجه حرارت انداختند تا دشمن متوجه حضور رزمندگان ما نشود. دفاع مقدس ما نیز گنجینه تمام نشدنی از معارف اخلاقی، جوانمردی، معرفت، صبر، شجاعت، ایثار و... است.

رزمندگان انقلابی ایران با شعار‌های «راه قدس از کربلا می‌گذرد»، «ما پیروزیم»، «تا کربلا یک یا حسین دیگر» و... حماسه‌ساز قرن شدند و در حالی که به طور مطلق از سوی نظام سلطه تحریم شده بودند جنگی با پیروزی به پایان بردند که از سپاه یزیدیان زمان، از ده‌ها کشور اسیر گرفتند و اینک پس از ۳۱ سال از پایان یک حماسه بزرگ عاشقانه کم کم آثار فرهنگ عاشورایی دفاع مقدس در محور مقاومت ظهور و بروز پیدا می‌کند و درخت مقاومت حسینی در سرزمین‌های اسلامی (حشدالشعبی عراق، جیش‌الشعبی سوریه، حزب‌الله لبنان، انصارالله یمن، جریان مقاومت فلسطین و...) به بار نشسته و گلوی نظام سلطه و استعمارگران را می‌فشارد.

دفاع مقدس به‌عنوان تصویری شفاف و روشن از عاشورا در عصر حاضر وقتی جاودانه خواهد شد و زمانی به اوج می‌رسد که منطبق با الگوی عاشورا پیش برود. آنچه که نهضت حضرت سیدالشهدا را «بر اوج قله حوادث تاریخی نشانده»، «و از آن حماسه‌ای بی‌نظیر ساخته»، «و قلب هر انسان آزاده‌ای را تسخیر کرده»، «و سبب درخشش و تأثیر حداکثری قیام امام حسین علیه‌السلام شده» و «الگوی همه انقلابیون و انقلاب‌های آزادی‌خواهان جهان شده» تلفیق عاشقانه و پرحرارت سه عنصر: «حماسه»، «پیام» و «سوگ» است. امام حسین و یاران باوفایش بزرگ‌ترین حماسه شورانگیز بشری را خلق کردند، اما اگر عنصر رساندن پیام عاشورا (که به دست حضرت زینب کبری بنیان گذاری شد) در سه حوزه «درس‌ها» «عبرت‌ها» «اخلاق» نبود قیام عاشورا عقیم می‌ماند و اگر عنصر کلیدی «سوگواری» که مبدأ و بنیان گذار آن حضرت علی‌بن‌الحسین زین‌العابدین علیه‌السلام نبود بی‌شک قیام امام حسین علیه‌السلام به اهدافش نمی‌رسید. حدود ۱۳۰۰ سال است که همه نوشته‌ها، گفته‌ها، مواعظ و مطالب در باره حماسه، پیام‌ها، عبرت‌ها و درس‌های عاشورا، با آیین سوگواری و سینه به سینه منقل می‌شود و قلب‌ها را تسخیر می‌کند.

دفاع مقدس هم مانند عاشورا باید به فرهنگ مبدل شود. امروز بقای نظام اسلامی و بقای فرهنگی کشور به بزرگداشت دفاع مقدس وابسته است و بقای دفاع مقدس به تبدیل آن به فرهنگ دفاع مقدس بسته است و فرهنگ دفاع مقدس فقط و فقط در تبعیت از فرهنگ عاشورا شکل می‌گیرد. شکی نیست که موفقیت و پیروزی ما در جنگ هشت ساله در سایه فرهنگ عاشورا به دست آمد و بقای آن هم بستگی تام و تمام به تبعیت از فرهنگ عاشورا دارد. باید در کنار مستند سازی جنگ هشت ساله به مهندسی «مستند حماسه دفاع» «پیام‌ها» «درس‌ها» «عبرت‌ها» و... در قالب سوگواره دفاع مقدس به نسل‌های آینده منتقل شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار