کد خبر: 970678
تاریخ انتشار: ۰۴ مهر ۱۳۹۸ - ۰۱:۲۹
عسل‌های کاملاً ارگانیکی که دوای بسیاری از درد‌ها هستند و طرفداران بسیاری در داخل کشور و حتی خارج از ایران دارند. از همین رو انتظار می‌رود بازار عسل نسبت به سال‌های گذشته پربارتر باشد...
سرويس ايران جوان آنلاين: این روز‌ها که از هر گوشه و کنار خبر‌های مسرت‌بخشی در خصوص افزایش چندبرابری تولید و برداشت عسل منتشر می‌شود، کام برخی از عسل‌فروشان استان‌های کشور تلخ شده است، چراکه به رغم بارندگی‌های خوب نیمه نخست سال، افزایش چندبرابری پوشش گیاهی به خصوص گیاهان دارویی، اما برخی فرصت‌طلبان با عرضه عسل تقلبی تولیدات ارگانیک استان‌ها را زیر سؤال برده‌اند. اتفاقی که این روز‌ها در استان خراسان جنوبی صدای کشاورزان را درآورده و زمزمه‌های آن تا بام ایران رفته و عسل‌فروشان در اغلب مناطق کشور را نگران کرده است.

بارندگی‌های خوب نیمه نخست سال حجم پوشش گیاهی به خصوص گیاهان دارویی را در اغلب مناطق کشور تا چندین برابر افزایش داده است. از همین رو امسال زنبورداران کندو‌های پربارتری برای عرضه محصول به بازار دارند. عسل‌های کاملاً ارگانیکی که دوای بسیاری از درد‌ها هستند و طرفداران بسیاری در داخل کشور و حتی خارج از ایران دارند. از همین رو انتظار می‌رود بازار عسل نسبت به سال‌های گذشته پربارتر باشد، اما با این حال به نظر می‌رسد با وجود عسل‌های تقلبی هرچقدر هم تولید محصول ارگانیک افزایش یابد، اما باز هم این بازار چندان رونق خاصی به خود نمی‌بیند چراکه شیوه‌های شناسایی عسل اصل از تقلبی به قدری دشوار است که گاهی زنبورداران هم فرق این دو را نمی‌توانند به راحتی از هم تشخیص دهند. از همین رو با این شرایط که تولید عسل در سال جاری به طرز مطلوبی افزایش یافته، نیاز است ضمن برندسازی برای محصول ارگانیک هر استان پای سودجویان نیز با کمک مسئولان از این بازار کوتاه شود.

افزایش چشمگیر تولید عسل در بام ایران

گفتنی است امسال میزان تولید عسل بام ایران تا دوبرابر افزایش یافته است. رئیس جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با تأیید مطالب فوق به مهر گفت: «وضعیت پوشش گیاهان مراتع چهارمحال و بختیاری در سال جاری بسیار مطلوب بوده است و همین امر سبب افزایش تولید عسل در سطح استان شده است.» ذبیح‌الله غریب با اشاره به وجود ۱۵۰ هزار کندوی عسل در چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: «یک هزار و ۲۷۰ نفر در چهارمحال و بختیاری در شغل زنبورداری فعالیت می‌کنند.» رئیس جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: «وجود گیاهان دارویی مختلف در سطح استان زمینه‌ساز افزایش کیفیت تولید عسل در این استان شده است که بخش قابل توجهی از عسل تولیدی چهارمحال و بختیاری به کشور‌های حوزه خلیج فارس صادر می‌شود.»

جولان عسل تقلبی در خراسان جنوبی

علاوه بر بام ایران، این حرفه در استان خراسان جنوبی نیز به واسطه وجود انواعی از گیاهان دارویی مناسب برای زنبورداری با استقبال خوبی روبه‌رو شده است. به طوری که حدود ۱۱ نوع از انواع عسل‌های دارویی در این منطقه تولید می‌شود و طبق آخرین سرشماری‌ها تعداد کندو‌های عسل فقط در منطقه درمیان حدود ۴۵۰ کلنی بوده است، بنابراین می‌توان پیش‌بینی کرد چندین هزار کندوی عسل در این استان وجود دارد و شمار قابل توجهی از مردم هم در این بخش فعال هستند. اما با تمام این شرایط که زنبورداری به صنعتی محبوب و درآمدزا برای این دو استان معرفی می‌شود وحید ضیائیان احمدی، مدیر جهاد کشاورزی درمیان به ایسنا گفته است که در حال حاضر عمده‌ترین مشکل زنبورداران وجود عسل تقلبی در بازار، تغییرات محیطی، وزش باد‌های موسمی و بروز بیماری‌های ناشناخته است. همین موضوع کاهش فروش عسل را رقم می‌زند. از همین رو مسئولان باید برنامه‌ای برای جلوگیری از کاهش تولید در این بخش داشته باشند که یکی از آن‌ها همانطور که قبل‌تر اشاره شد برند‌سازی برای کوتاه کردن دست سودجویان است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار