کد خبر: 971030
تاریخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۳۹۸ - ۰۶:۳۰
گفت‌وگوی «جوان» با علیرضا نجاتی، دارنده مدال برنز کشتی فرنگی جهان
تیم خوبی به مسابقات اعزام شده بود. اگر یکی، دو روز زودتر به مسابقات اعزام می‌شدیم قطعاً نتایجی بهتر از این حاصل می‌شد. به نظرم جو سنگین مسابقات جهانی ملی‌پوشان را تحت تأثیر قرار داد
شیوا نوروزی
سرويس ورزشی جوان آنلاين: در اولین حضورش در رقابت‌های قهرمانی جهان مدال برنز را گرفت و پاسخ اعتماد محمد بنا را با مدال داد. علیرضا نجاتی ملی‌پوش ۶۰ کیلوگرم کشتی فرنگی ایران یکی از سه مدال‌آور کشورمان در جهانی قزاقستان بود. فرنگی‌کار قمی ۲۱ ساله است و حالا که سکوی رقابت‌های جهانی را تجربه کرده به مدال المپیک می‌اندیشد.

کسب مدال جهانی افتخار بزرگی است که شما به آن دست یافتید. از رقابت‌های جهانی کشتی در قزاقستان بگویید و اینکه چطور به این موفقیت رسیدید؟
رقابت‌هایی بسیار مهم و حساس بود که خوشبختانه من هم فرصت حضور در جهانی را پیدا کردم. از هفت، هشت ماه قبل تمرینات تیم ملی بزرگسالان برای حضور موفق در جهانی ۲۰۱۹ آغاز شد و در این مدت برای رسیدن به اوج آمادگی فشار‌ها و تمرینات سختی را پشت سرگذاشتیم. یکی از مهم‌ترین مسائلی که توجه زیادی به آن داشتیم آنالیز حریفان بود که من هم در وزن ۶۰ کیلو تمامی رقبا را آنالیز کرده بودم و شناخت خوبی از آن‌ها داشتم. با مربیان کشتی‌های قبلی‌شان را بررسی کردیم و تمام نکات لازم از قبل به من گوشزد شده بود.

رقابت‌های این دوره حکم کسب سهمیه را نیز داشت و همین موضوع حساسیت مسابقات را بالا برده بود. شما هدف اصلی‌تان کسب سهمیه بود یا مدال‌آوری؟
همه ملی‌پوشان با انگیزه و با آمادگی خوب برای کسب مدال رقابت‌های جهانی به روی تشک رفتند. خوشبختانه موفق شدم مدال بگیرم و دست خالی به وطن بازنگشتم. همه مدال‌آوران این دوره سهمیه می‌گرفتند و خدا را شاکرم که من هم به هر دو هدف رسیدم.

برای گرفتن مدال انگیزه زیادی داشتید. چطور توانستید رقبای سرشناس خود را به‌ویژه المرات تاسمرادوف ازبکستانی را از پیش رو بردارید؟
همانطور که از اسم رقابت‌ها هم مشخص است در جهانی قزاقستان همه بهترین‌ها حضور داشتند. در دور اول با کشتی‌گیر ترکمنستان کشتی گرفتم، بازی دومم با رقیبی از مصر بود و پس از آن حریفم از کشور کره جنوبی بود. سئونگ هاک کیم مدال جهانی ۲۰۱۷ را در کارنامه داشت، اما او را نیز شکست دادم. در یک‌چهارم نهایی حریف بسیار سختی در پیش داشتم؛ ایوو آنگلوف کشتی‌گیر بلغارستانی مدال طلا و برنز جهان را در کارنامه داشت ولی خوشبختانه از پس آنگلوف هم برآمدم. با صعودم به نیمه‌نهایی سهمیه المپیک ایران در وزن ۶۰ کیلو قطعی شد. متأسفانه در نیمه‌نهایی مقابل فومیتای ژاپنی شکست خوردم و نتوانستم به فینال برسم.

پیروزی در دیدار رده‌بندی حساسیت‌های زیادی را ایجاد کرده بود. مبارزه با حریفی که مدال المپیک و جهانی داشت برای شما سخت نبود؟
در رده‌بندی همه تلاشم را کردم که فرصت گرفتن مدال برنز جهان را از دست ندهم. حریفم المرات تاسمرادوف دارنده مدال برنز المپیک و یک نقره و دو برنز جهان از ازبکستان بود، با اینکه در ابتدای مسابقه ۵ امتیاز از او عقب افتاده بودم، اما درنهایت توانستم اشتباهاتم را جبران کنم و برنده میدان شوم. در این دوره با حریفانی کشتی می‌گرفتم که قبلاً حریف آقای سوریان در سبک وزن بودند. به همین خاطر حضور آقای سوریان در کنار تیم ملی کمک بزرگی برای همه ملی‌پوشان از جمله خودم بود.

یعنی حمید سوریان از کنار تشک شما را کوچ می‌کرد؟
آقای سوریان در کنار تشک نکات ریز فنی را به من گوشزد کردند که واقعاً به دردم خورد. او قبل از کشتی‌ها در کنار ملی‌پوشان بود و همه فنون و تاکتیک را به ما تذکر می‌داد. کشتی‌گیر ازبکستانی هم خیلی فنی کشتی می‌گرفت و منتظر غفلت من بود که روی من فن بزند. خدا را شکر کشتی خوبی گرفتم و مدال برنز به ایران رسید.

با مدالی که در جهانی ۲۰۱۹ به گردن آویختید پدیده جدید سبک وزن کشتی فرنگی ایران لقب گرفتید. فکر می‌کنید در آینده بتوانید جا پای حمید سوریان بگذارید؟
حمید سوریان اسطوره کشتی فرنگی ایران محسوب می‌شود. ان‌شاءالله تلاش‌های من نیز به ثمر بنشیند و اندکی از افتخاراتش را به دست بیاورم.

برای انتخاب شدن به عنوان یکی از نفرات اعزامی به مسابقات جهانی راه دشواری را طی کردید.
در جام تختی کشتی گرفتم و به نفر اول ۶۰ کیلوی ایران یعنی مهرداد مردانی باختم و دوم شدم. به مسابقات آسیایی تایلند اعزام شدم که آنجا هم نتوانستم نتیجه بگیرم. ولی آقای بنا دوباره یک فرصت دیگر به من داد و به مسابقات جایزه بزرگ قزاقستان رفتم؛ به خاطر جایزه دلاری که تعیین کرده بودند سطح مسابقات بالا بود و در سبک‌وزن بیش از ۴۰ نفر حضور داشتند. بعد از شش کشتی که گرفتم، مدال طلا گرفتم. از آنجا بود که توانستم نظر کادر فنی را جلب کنم. پس از آن هم در تورنمنت گرجستان برنز گرفتم. خوشبختانه کادر فنی این فرصت را به من داد که به مسابقات جهانی بروم. در رده نوجوانان و جوانان مدال برنز جهان را در کارنامه دارم. پنج سال پیش که در یک مصاحبه‌ای گفتم در سال اولی که عضو تیم ملی بزرگسالان می‌شوم مدال جهانی و المپیک را به دست می‌آورم. فعلاً که مدال جهانی را گرفته‌ام و امیدوارم در المپیک نیز به این آرزو برسم.

عملکرد تیم ملی فرنگی با توجه به جوان‌گرایی صورت گرفته قابل قبول بود؟
تیم خوبی به مسابقات اعزام شده بود. اگر یکی، دو روز زودتر به مسابقات اعزام می‌شدیم قطعاً نتایجی بهتر از این حاصل می‌شد. به نظرم جو سنگین مسابقات جهانی ملی‌پوشان را تحت تأثیر قرار داد. درصورتی‌که تیم‌های دیگر چهار، پنج روز زودتر رفتند و با جو سالن آشنا شده بودند. البته شرایط فدراسیون کشتی ایران خاص است و بدهی‌های زیادی دارد. به همین خاطر نشد که زودتر برویم. حالا کشتی من هم روز آخر بود و کمی به جو مسابقات و سالن عادت کردم. همه تلاشمان را کردیم ولی این مسئله تأثیر زیادی روی عملکرد تیم داشت.

بحث جوان‌گرایی در تیم ملی موافقان و مخالفان زیادی دارد؛ به عنوان یکی از جوانانی که مدال هم گرفتید چه نظری در این خصوص دارید؟
دوره قبل تیم با نفرات باتجربه یازدهم جهان شد ولی امسال با نفرات جوان نتیجه قابل قبولی گرفت و فقط با چند امتیاز کمتر به سکو نرسیدیم. در کشتی نمی‌توان جلوی یکسری اتفاقات را گرفت. تیم خوب و آماده‌ای داشتیم و با بدشانسی‌های روز اول مسابقات نتوانستیم به نتیجه ایده‌آل برسیم. خیلی‌ها از این مسئله انتقاد کردند. نباید عملکرد تیم را در یک سال قضاوت کرد و گفت عملکرد بد بوده است. حضور در مسابقات جهانی تجربه خوبی برای همه ما بود و همین تجربه در سال‌های آتی تیم را متحول خواهد کرد. سطح مسابقات خیلی بالا بود و بحث کسب سهمیه نیز حساسیت‌ها را افزایش داد.

بازی‌های المپیک در پیش است. فکر می‌کنید برای حضور در توکیو انتخاب خواهید شد؟
کشتی‌گیران زیادی در وزن من هستند، شیرزاد بهشتی و مهرداد مردانی تلاش زیادی می‌کنند. سهمیه‌ای که گرفتم به نام من نیست و برای ایران است. در تورنمنت‌های پیش رو عملکردمان بررسی می‌شود و هرکسی بتواند نظر کادر فنی را جلب کند و شایسته باشد راهی المپیک خواهد شد. آرزوی هر ورزشکاری است که مدال طلای المپیک را بگیرد. من هم تلاش می‌کنم که فیکس تیم ملی شوم و برای ایران بجنگم.

میدان دادن دوباره به جوان برای المپیک ریسک زیادی دارد.
به نظرم اعزام تیم جوان به سود کشتی خواهد بود. درست است که این جوانان به کسب تجربه نیاز دارند ولی فراموش نکنید که حریفان از ما شناخت نداشتند و این مسئله به سود ما بود. این مسئله به نفع ما بود. اگر به خودباوری لازم برسیم به‌راحتی می‌توانیم حریفان قدرتمند را شکست دهیم.

به عنوان یک ورزشکار مدال‌آور انتظارتان از مسئولان چیست؟
قطعاً اگر همه تمرکزشان روی ورزش باشد از هر نظر به نفع ورزشکار است. اگر از نظر مالی و معیشتی مشکلی نداشته باشد با ذهن آزاد مبارزه می‌کند. جدا از حمایت مالی، حمایت معنوی نیز به ورزشکاران کمک می‌کند. ما به یک سرزدن خشک و خالی مسئولان به تمرینات تیم هم راضی هستیم. در این مدت که حمایت معنوی خیلی کم بود.

محمد بنا در کسب برنز جهانی شما چه نقشی داشت؟
علاوه بر تمرینات فنی و تکنیکی، صحبت‌های انگیزشی‌اش تأثیر مستقیمی در روحیه ملی‌پوشان دارد. شنیدن حرف‌های آقا بنا جرئت خاصی به ما می‌دهد.

حرف آخر؟
از مربیان سازنده استان قم قدردانی می‌کنم؛ آقایان ناصر تهرانی، روح الله میکائیلی، مهدی علیزاده و محسن کریمی. این مربیان چند سال است که در قم زحمت می‌کشند و کشتی‌گیران زیادی را به تیم ملی معرفی کرده‌اند.‌ای کاش از مربیان استانی هم حمایت بیشتری شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار