کد خبر: 971104
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۳۹۸ - ۰۱:۱۵
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه نتیجه همه تلاش‌ها در دستگاه قضایی باید به احساس عدالت در مردم منجر شود، یادآور شد: مردم باید حس کنند که قاضی هم مهربان است، هم مقتدر و هم نفوذ ناپذیر و مسائل را با تدبیر دنبال می‌کند.
سرویس سیاسی جوان آنلاین: به گزارش اداره کل روابط عمومی قوه قضائیه، آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی در جمع دانشجویان و استادان دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری، با تبریک آغاز سال تحصیلی از تلاش‌های مسئولان این دانشگاه از گذشته تا امروز قدردانی کرد و گفت: دانش‌آموختگان دانشگاه علوم قضایی بحمدالله در جایگاه‌های مختلف قوه قضائیه نیرو‌های مؤثری هستند که به آن‌ها افتخار می‌کنیم. رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه تحول در دستگاه قضایی بدون تحول در دانشگاه علوم قضایی، بخش‌های تربیت نیروی انسانی و حوزه‌های آموزش و پژوهش امکان‌پذیر نیست، ادامه داد: بی‌تردید، تربیت نیروی انسانی در این دوره باید با دوره‌های قبل، متفاوت باشد و ضمن استفاده از تجربیات پیشینیان باید با اتقان علمی و نه حرکت سلیقه‌ای، طرحی نو در انداخت.

آیت‌الله رئیسی با تأکید بر ضرورت هم‌اندیشی استادان و فرهیختگان در قالب هسته‌های علمی افزود: باید در این زمینه بحث و تبادل نظر کرد که چه کنیم دانشگاه علوم قضایی، نیروی انسانی برتر در سه حوزه علم، اخلاق و کار حرفه‌ای در امر قضا تربیت کند.

قاضی باید شخصیت متهم را احراز و بعد حکم صادر کند
رئیس قوه قضائیه با تأکید بر لزوم دارا بودن مزیت نسبی در دانشگاه علوم قضایی، تشکیل شورای تحول در این دانشگاه را امری بسیار مبارک دانست و با بیان اینکه دانشجویان حال حاضر و دانش‌آموختگان گذشته این دانشگاه و همچنین قضات با تجربه می‌توانند در این عرصه نقش‌آفرینی کنند، اظهار کرد: امروز، آشنایی قضات با موضوعات میان‌رشته‌ای بسیار مهم است. توجه به IT موضوع بسیار مهمی است که هر دانشجو به میزانی که ضرورت دارد باید آشنایی لازم را در این زمینه داشته باشد. همچنین قضات باید اجمالا به مسائل اقتصادی آشنایی داشته باشند و تشکیل شعب و بخش‌های تخصصی در قوه قضائیه می‌طلبد که در دانشگاه علوم قضایی نیز کار‌های میان رشته‌ای صورت گیرد. آیت‌الله رئیسی با تأکید بر لزوم آشنایی قضات با حقوق و اقتصاد، حقوق و جامعه‌شناسی و حقوق و روانشناسی گفت: قاضی باید شخصیت متهم را احراز و بعد حکم صادر کند. باید کاملاً مشخص و احراز شود که فرد با چه انگیزه، اندیشه و سابقه‌ای مرتکب خطا شده است و چه شخصیتی دارد.

اندیشه انقلابی و نفوذناپذیری، لازمه امر قضا
رئیس قوه قضائیه در کنار دانش، تقوای الهی، نفوذناپذیری و اندیشه انقلابی را لازمه امر قضا دانست و تصریح کرد: سیاسی بودن دانشجو و طلبه بنا به فرموده مقام معظم رهبری، عضویت در یک جریان، حزب و گروه سیاسی نیست بلکه سیاسی بودن به معنای شناخت جامعه و نیاز‌های آن و ایفای نقش برای رفع نیاز‌های جامعه است. با این تعریف، شهدای عالی‌قدر و سرداران رشید اسلام که امروز به آن‌ها افتخار می‌کنیم و نام شهید، فرزند شهید، خانواده شهید، خانه شهید، اثر شهید و کوچه شهید را پرچم‌هایی برافراشته در هر کوی و برزن می‌دانیم، سیاسی‌ترین افراد بوده‌اند که ارزش‌های انقلاب، پیام امام و انقلابی اندیشیدن و عمل کردن را به همه ما آموختند.

نام شهید، پرچمی از ارزش‌های الهی است
آیت‌الله رئیسی در ادامه با بیان اینکه نام شهید در هر کوی و برزن، پرچمی از ارزش‌های الهی است، تصریح کرد: در هر کارخانه، اداره، سازمان، دانشگاه و حوزه، نشان شهید یک علامت و نشانه برای حفظ ارزش‌های انقلاب اسلامی است.

رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه فقیه کسی است که فقه در جان او نشسته باشد، گفت: اگر فقه در جان کسی بنشیند، تمام فعل و ترک فعل او جلوه فقه است. بنا به فرموده حضرت امام صادق (ع)، حقیقت علم در عبودیت نهفته است و حقیقت عبودیت آن است که انسان بداند عالم همه مِلک و مُلک خداست و در همه ذرات وجودی عالم، اراده حق جاری است و عالم همه جنودالله است.

آیت‌الله رئیسی خطاب به استادان و دانشجویان گفت: خروجی این دانشگاه باید دانشجوی متدین واجد شرایط باشد و فراگیری علم و اخلاق در آن باید به آن بینجامد که یک قاضی عالم اخلاقی انقلابی از این دانشگاه بیرون بیاید. رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه جدایی اخلاق از علم در دنیا موجب شده است که علم به ابزاری علیه انسان‌ها تبدیل شود، خاطرنشان کرد: علم و دانش بدون اخلاق، به جای آنکه گره‌گشا باشد، گره‌های فراوانی را ایجاد می‌کند.

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه نتیجه همه این تلاش‌ها باید به احساس عدالت در مردم منجر شود، یادآور شد: مردم باید حس کنند که قاضی هم مهربان است، هم مقتدر و هم نفوذناپذیر و مسائل را با تدبیر دنبال می‌کند. قضات باید تلاش کنند که قوه قضائیه براساس آنچه در بیان نورانی امام راحل و مقام معظم رهبری آمده است، واقعا ملجأ و پناهگاه باشد و این امر نیز با دستور و بخشنامه امکان‌پذیر نیست بلکه مردم باید با تمام وجود احساس کنند که این دستگاه همچون پدری مهربان است که اگر به آن‌ها ظلم شد می‌توانند نزد او بروند تا از آن‌ها رفع ظلم شود.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
مهری
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۷/۰۸
0
0
سلام چجوری بااقای رییسی قرار ملاقات داشته باشم خواهش میکنم کمکم کنید
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار