کد خبر: 971202
تاریخ انتشار: ۰۸ مهر ۱۳۹۸ - ۰۲:۴۲
وقتی مدارس خشتی و گلی در برخی استان‌ها خود را برای پذیرایی از دانش‌آموزان آماده می‌کردند، اما وزیر آموزش و پرورش مدعی شد کاری می‌کنیم از اول مهر هیچ مدرسه خشتی و گلی باقی نماند که دانش‌آموزان مجبور شوند زیر سقف لرزان کلاس آن‌ها درس بخوانند
محمدرضا هادیلو
سرويس ايران جوان آنلاين: همین چند روز پیش بود که وزیر آموزش و پرورش با حضور در یک برنامه تلویزیونی از جمع‌آوری همه مدارس خشتی و گلی در تمام استان‌ها به جز سیستان و بلوچستان خبر داد و مدعی شد این گونه مدارس در سیستان و بلوچستان هم تا پایان آبان از صفحه روزگار حذف خواهند شد. هر چند بعد از آن اخبار متفاوتی از مناطق مختلف کشور به دست آمد که هنوز هم مدارس فرسوده و خطرآفرین مشغول فعالیت هستند، اما روز گذشته خبر رسید در شهرک مدنی استان همدان هنوز هم مدارسی هستند که کلاس‌هایشان کانکسی است و دانش‌آموزان مجبورند در این اماکن به تحصیل علم و دانش بپردازند.

با اینکه در چند روز مانده به آغاز سال تحصیلی کرمانی‌ها اعلام کردند هنوز هم کلاس‌های کپری، چادری و کانکسی و غیرمقاوم در مناطق مختلف این استان قابل مشاهده است و مدارس خشتی و گلی هم در برخی استان‌ها خود را برای پذیرایی از دانش‌آموزان آماده می‌کردند، اما وزیر آموزش و پرورش مدعی شد کاری می‌کنیم از اول مهر هیچ مدرسه خشتی و گلی باقی نماند که دانش‌آموزان مجبور شوند زیر سقف لرزان کلاس آن‌ها درس بخوانند. البته وقتی به مدارس غیراستاندارد در ایران نگاه می‌کنیم آن‌قدر تعاریف مختلفی دارند که نمی‌توان در یک جمله، همه آن‌ها را در یک مجموعه قرار داد. مثلاً «مدارس کپری»، «مدارس خشت و گلی»، «مدارس کانکسی»، مدارس فرسوده و....

اما با این تفاسیر و بعد از یک هفته از شروع کار مدارس مدیرکل توسعه، تجهیز و نوسازی مدارس استان همدان اعلام کرده مدرسه کانکسی در این استان وجود دارد و دایر بودن این‌گونه مدارس در شهرک مدنی به علت جمعیت زیاد این منطقه است. فرزاد تیموری با بیان اینکه هم‌اکنون ۳۵ مدرسه کانکسی در سطح استان همدان وجود دارد که اغلب آن‌ها در روستا‌های دورافتاده واقع شده و بیشتر آن‌ها کمتر از ۱۰ دانش‌آموز دارند، به «ایسنا» گفت: «مدارسی که به صورت کانکسی هستند همانند سایر مدارس بوده و دیوار‌ها و سقف آن‌ها از عایق‌های مخصوص هستند.»

وی درباره مدرسه‌ای واقع در شهرک مدنی شهر همدان که درون حیاط آن کانکس قرار دارد، عنوان کرد: «این مدرسه ۱۲ کلاسه پویندگان دانش است که به علت افزایش تعداد دانش‌آموزان به ناچار در این مدرسه کانکس استقرار یافته است.» نکته حائز اهمیت اینکه مدیرکل توسعه، تجهیز و نوسازی مدارس استان همدان به شدت از مدارس کانکسی دفاع و اعلام کرد: «تصورات ما درباره کانکس و مدارسی با این عنوان کاملاً متفاوت است به طوری که دیوار‌ها و سقف این مدرسه کاملاً فنی بوده و از مواد پلی‌اورتان است.» در کنار حرف‌های این مسئول، نمی‌توان نارضایتی والدین و تأثیرات منفی حضور در این کلاس‌ها بر روح و روان محصلان را نادیده گرفت.

آن‌ها معتقدند برخی مدارس برای اینکه از والدین پول بگیرند بیش از ظرفیتشان ثبت نام می‌کنند و حالا مجبورند بچه‌ها را در کانکس جای بدهند تا به نام کلاس در این چهاردیواری‌های فلزی به تحصیل بپردازند.
البته رئیس اداره آموزش و پرورش ناحیه ۲ همدان نیز در مراسم افتتاحیه مدرسه زنده‌یاد خانباغی شهر همدان، گفته بود: «مدرسه تازه‌ساخت پویندگان با وجود اینکه مدرسه‌ای نوساز است، با کمبود فضای آموزشی مواجه شده و هیئت‌مدیره این مدرسه برای حل این مشکل مجبور به استفاده از کانکس برای آموزش دانش‌آموزان شده‌اند.».
اما این بازی تا کی ادامه خواهد داشت و بهانه مسئولان برای استفاده از این کلاس‌های غیراستاندارد تا چه زمانی است!

باز هم مرور می‌کنیم حرف‌ها و قول‌های متولیان امر را بعد از پایان امتحانات خرداد، همگی از ساخت مدارس جدید به جای مدارس خشت و گلی و بهسازی مدارس فرسوده و تأمین تجهیزات و امکانات آن‌ها در زمان تعطیلات تابستان حکایت داشت، اما گویی امسال هم مثل پارسال باید با این اوضاع و احوال سر شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار