کد خبر: 971245
تاریخ انتشار: ۰۸ مهر ۱۳۹۸ - ۰۶:۳۰
وقتی عکس‌های دفاع مقدس رئیس موزه برلین را متحیر کرد
فرهاد سلیمانی چهره شناخته‌شده عکاسی کشور معتقد است که عکاسی جنگ به بن‌بست نرسیده و آن‌هایی که چنین موضعی دارند اگر کمی کتاب‌ها و عکس‌های جنگ را ببینند، نظرشان تغییر می‌کند.
سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا، فرهاد سلیمانی استاد شناخته شده رشته عکاسی با اشاره به برپایی تازه‌ترین نمایشگاه عکس‌های «سعید صادقی» عکاس سرشناس سال‌های دفاع مقدس که این روز‌ها در گالری پاییز خانه هنرمندان ایران برپا شده است، گفت: ما در انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس با سعید صادقی زندگی کردیم و در طول انجام این پروژه عکاسی شاهد تلاش‌هایش بودیم، نه اینکه بخواهم بگویم از او حمایتی کردیم، نه زیرا تا آنجا که می‌دانم هیچ‌کس او را حمایت نکرد. از ابتدا ایده‌ای در ذهنش داشت که مبتنی بر آن می‌خواست مفهوم زندگی را از عکس‌های دفاع مقدس بیرون بکشد.

وی تصریح کرد: به باور من در عکس‌هایی که سعید از سال‌های دفاع مقدس به ثبت رسانده، زندگی جریان دارد و او این حرف را در عمل ثابت کرده است، به نحوی که با پیدا کردن رزمنده‌هایی که در سال‌های جنگ از آن‌ها عکس گرفته بود، بار دیگر سراغشان رفت و زندگی کنونی‌شان را کشف کرد و به تصویر کشید.

سلیمانی ادامه داد: سعید در گردآوری این مجموعه عکس‌ها چندان خود را درگیر فرم، فضا و نور نکرد و با همان شرایط بسیار ساده‌ای که در روستا و شهرستان‌های کشور حاکم بود، قاب‌هایش را ثبت کرد.

اغلب رزمندگانی که سوژه عکس‌های سعید هستند، در روستا‌ها و شهرستان‌ها ساکن هستند و پیدا کردن آن‌ها بسیار سخت است، اما سعید به تنهایی، با قناعت و با هزینه شخصی خود به اقصی نقاط کشور سفر کرد تا بتواند این رزمندگان را پیدا کند، گمان نمی‌کنم این کار از عهده هیچ سازمانی برآید. عضو انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس عنوان کرد: فکر می‌کنم این دومین یا سومین نمایشگاهی است که سعید از این رزمندگان برپا کرده است. از آنجا که این مجموعه ایده و مفهوم بسیار قوی، دقیق و درستی دارد و با مردمی که در جنگ زندگی و مقاومت کردند سر وکار دارد، برای عموم مخاطبان جذاب است.

این استاد رشته عکاسی با اشاره به اینکه عکاسی جنگ به بن‌بست نرسیده است، گفت: بن‌بست تفکر در بسیاری از جوامع وجود دارد، بسیاری از کسانی که در حوزه ادبیات کار می‌کنند، معتقدند حرفی نیست که تاکنون زده نشده باشد و همه حرف‌ها بیان شده است با این وجود شکل ارائه‌اش می‌تواند متفاوت باشد. ما هنوز درباره جنگ چیزی نگفته‌ایم و آنچه تاکنون ارائه شده، عمدتاً مبتنی بر تبلیغات بوده است. از طرف دیگر، حکایت کسانی که از فضای دفاع مقدس، زندگی و مفاهیم انسانی را بیرون کشیده‌اند، متفاوت است، خصوصاً اگر این کار با فرم و مکاشفه دیگری اتفاق افتاده باشد، جذاب‌تر خواهد بود، مخاطب بیشتری خواهد داشت و حرف‌های تازه‌تری هم خواهد زد.

سلیمانی تصریح کرد: با این گزاره که عکاسی جنگ به بن‌بست رسیده، موافق نیستم. من چند سالی است که درگیر ماجرای عکس‌های جنگ هستم و در طول این سال‌ها گاه از برخی شنیده‌ام که جنگ تمام شده و دست از سر عکس‌های جنگ بردارید، این حرف از سر عدم‌آگاهی و شناخت است، همین آدم‌ها اگر یک روز با من به انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس بیایند و کمی کتاب‌ها و عکس‌های جنگ را ببینند، نظرشان تغییر می‌کند. این تجربه‌ای است که من در طول این سال‌ها با آن مواجه شده‌ام. وی خاطرنشان کرد: ما مهمانان خارجی زیادی داشته‌ایم که وقتی به ایران آمده‌اند و با عکس‌های دفاع مقدس مواجه شده‌اند، حاصل کار و رویکردی را که نسبت به آن وجود داشت تحسین کرده‌اند و نگاه مثبتی به این اتفاق داشته‌اند. از جمله این مهمانان، رئیس موزه برلین بود که وقتی عکس‌های دفاع مقدس را دید، با حالتی متحیرانه گفت که من دو ساعت است دارم فکر می‌کنم درباره این عکس‌ها به شما چه بگویم، اما چیزی به ذهنم نرسید.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار