کد خبر: 971285
تاریخ انتشار: ۰۸ مهر ۱۳۹۸ - ۰۰:۳۰
معاون طرح و برنامه وزارت صمت با بیان اینکه آمار تولید در ۷۵درصد از کالا‌های تولیدی کشور طی پنج ماهه امسال مثبت شده‌است، گفت: فولاد، لوازم خانگی، پتروشیمی و پوشاک از جمله صنایعی هستند که با استفاده از فضای تحریم‌ها با رشد تولید روبه‌رو شده‌اند.
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: سعید زرندی در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری گفت: در سال ۹۷ با اجرای دو مرحله تحریم و افزایش هزینه‌های بنگاه‌های تولیدی، کسانی که در خارج از کشور برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی ایران برنامه‌ریزی می‌کردند امیدوار شدند در سه‌ماهه چهارم سال گذشته نتایجی بگیرند.

وی گفت: از ابتدای امسال سیستم کشور خود را بازیابی کرد و نگاه این شد که چگونه تحریم‌ها را به فرصت تبدیل کنیم. با غلبه بر فضای ناامیدی، بر نهضت ساخت داخل توجه ویژه شد و ثبات نرخ ارز نیز به ما در بهبود وضع بنگاه‌های اقتصادی و کارگاه‌های تولیدی کمک کرد.

وی گفت: در پنج‌ماهه سال ۹۸ تعداد ۱۵۲۶ جواز تأسیس و ۲۳۹۹ پروانه بهره‌برداری صادر شده است.

معاون طرح و برنامه وزارت صمت با بیان اینکه «بر فضای ناامیدی که دشمن ایجاد کرده‌بود، غلبه کرده‌ایم» اضافه کرد: در پنج‌ماهه امسال ۱۰ میلیون و ۳۱ هزار تن فولاد خام و ۸ میلیون و ۹۱۶ هزار تن محصولات فولادی تولید شده که به‌ترتیب ۵/ ۶، و ۳/ ۹ درصد در مقایسه با سال گذشته افزایش یافته‌است.

زرندی گفت: در تولید لوازم خانگی نیز وضع رو به بهبود است و تولید یخچال و فریزر ۱۳ درصد افزایش یافته‌است.

وی افزود: با رشد تولید محصولات پتروشیمی نیز روبه‌رو هستیم، اما در صنعت خودرو امسال ۲۹۱ هزار دستگاه تولید شده که در مقایسه با سال گذشته حدود ۳۰ درصد کاهش یافته‌است.

زرندی گفت: افزایش نرخ ارز بر کاهش واردات کالا‌های مصرفی به‌ویژه محصولات نساجی و پوشاک اثر مثبت بسیاری داشت به‌طوری که فعالان این حوزه در سه‌ماهه آخر سال ۹۷ سه شیفت کار می‌کردند.

وی اذعان کرد: البته در رویکردمان برای استفاده از فضای تحریم و تبدیل آن به فرصت صددرصد موفق نبوده‌ایم، اما در بسیاری حوزه‌ها با بهبود وضع اقتصادی روبه‌رو هستیم.

معاون طرح و برنامه وزارت صمت با بیان اینکه فقط در یک حوزه تنش‌هایی به‌دلیل تعدد دستورالعمل‌ها وجود دارد، گفت: در بقیه حوزه‌ها در این زمینه دستورالعمل‌ها کاهش‌یافته و ثبات ایجاد شده‌است.

زرندی اضافه کرد: در شاخص تجارت فرامرزی رتبه ایران از ۱۶۶ در سال ۲۰۱۸ میلادی به ۱۲۱ ارتقا یافته‌است.

وی گفت: اصل درآمد مالیاتی کشور معادل ۸۲/ ۶۱ درصد را حوزه صنعت و معدن پرداخت می‌کند، در حالی که این سهم در فرانسه ۵ /۱۶، در کره‌جنوبی ۶ /۱۳ و در بیشتر کشور‌ها بین ۱۲ تا ۱۵ درصد است.

زرندی همچنین گفت: در ایران نسبت مالیات به GDP حدود ۵ /۷ درصد، اما در بسیاری از کشور‌ها این نسبت ۳۰ درصد است.

وی گفت: این مسئله به‌دلیل فرار مالیاتی و تبعیض مالیاتی است، در حالی که یکی از ابزار‌های سیاست‌گذاری مهم در دست دولت برای تغییر رفتار‌های بنگاه‌های اقتصادی، مالیات است و نباید بخش صنعت و معدن جور فرار مالیاتی و تبعیض‌ها را بکشد. وی افزود: در سال ۹۷ به‌دلیل نداشتن ارز از واردات یک‌سری کالا‌ها جلوگیری کردیم و در برخی نیز مانند داروها، لوازم خانگی و خودرو به‌سمت ساخت داخل رفتیم.

علی‌اصغر اژدری پژوهشگر اقتصادی نیز در این برنامه گفت: بهبود وضع اقتصادی اتفاقی نیست، بلکه به‌دلیل اتخاذ سیاست‌هایی از جمله ثبات نرخ ارز، تنظیم بازار، ثبات قیمت‌ها، تنظیم بازار سرمایه و کاهش تنش‌ها و از بین رفتن سفته‌بازی در خرید‌های بورس کالاست.

وی با بیان اینکه در سال ۹۷ رشد بخش نفت و گاز منفی ۱۴ درصد بوده‌است، گفت: سهم بخش کشاورزی در اقتصاد کشور ۸ درصد است و رشد ۶ درصدی امسال این بخش تأثیر چندانی در کل میزان رشد اقتصادی کشور ندارد.
اژدری گفت: در شش‌ماهه نخست سال ۹۷، تعدد بخشنامه‌ها فضای کسب‌وکار را مختل کرده‌بود، اما در سال ۹۸ در دستورالعمل‌ها ثباتی ایجاد شده‌است که در بهبود اقتصاد کشور تأثیرگذار است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار