کد خبر: 971397
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۳۹۸ - ۰۴:۵۴
وقتی مسئولان از فرشبافان حرف می‌زنند آن‌ها را هنرمندانی چیره دست معرفی می‌کنند که علاوه بر حفظ هنر ایرانی می‌توانند با محصولات خود نام ایران را در تمام دنیا گسترش و از نظر اقتصادی نیز با ارزآوری خود، کمک شایانی به کشور بکنند.
سجاد مرسلى
سرویس ایران جوان آنلاین: معلوم نیست چه چیزی را باید بپذیریم. اینکه ۶۰ درصد از فرش‌های بافته شده به دست زنان و مردان هنرمند خراسان‌جنوبی به خارج از کشور صادر می‌شود، یا بی‌توجهی و قول‌های بی‌اثر مسئولان به این صنعت و فعالانش را که باعث شده دیگر کسی رغبت نکند راه پدر و مادر فرشبافش را ادامه دهد. جدای از مشکلات بنیادی در رابطه با نخ و رنگ و قیمت و وجود دلالان که خون فرشبافان را می‌مکند، مسئولان نمی‌خواهند حتی در رابطه با بیمه این قشر، که مهم‌ترین و سهل‌ترین کار در حمایت از آنهاست، کاری کنند و ترجیح می‌دهند هنوز با قول و وعده‌های بی‌اساس کار‌ها را پیش ببرند. موضوعی که رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی نیز بر آن مهر تأیید زده و گفته امسال رئیس مرکز ملی فرش ایران قول مساعد برای بیمه شدن همه بافندگان کشور را دادند و این قانون در بودجه امسال دیده شد، اما این قول تاکنون محقق نشده است.

وقتی مسئولان از فرشبافان حرف می‌زنند آن‌ها را هنرمندانی چیره دست معرفی می‌کنند که علاوه بر حفظ هنر ایرانی می‌توانند با محصولات خود نام ایران را در تمام دنیا گسترش و از نظر اقتصادی نیز با ارزآوری خود، کمک شایانی به کشور بکنند. اما وقتی فرشبافان می‌خواهند از مسئولان چیزی بگویند، آن‌ها را افرادی می‌دانند که فقط حرف می‌زنند و وعده می‌دهند و در سایه وجود این زحمت کشان به مدیریت ضعیف و ناکارآمدشان ادامه می‌دهند. گواه این ادعا همین بس که با قول‌های یک دهه اخیر مسئولان برای بیمه کردن فرشبافان، فقط در خراسان‌شمالی از میان نزدیک به ۵۰ هزار قالیباف فعال، کمتر از ۴ هزار نفر بیمه هستند. ۵۰ هزار قالیبافی که سالانه ۱۷۰ هزار مترمربع فرش می‌بافند و ۶۰ درصد آن را صادر می‌کنند. ۵۰ هزار قالیبافی که از لحظه شروع به بافت تا صادر کردن تولیداتشان به چشم می‌آیند، اما وقتی حرف می‌زنند و از مشکلاتشان می‌گویند کسی آن‌ها را نه تنها نمی‌بیند بلکه صدایشان را هم نمی‌شنود.

تقلیل خواسته‌ها فقط به بیمه شدن

حالا کار به جایی رسیده که در کنار تأمین دشوار مواد اولیه، بازار فروش بی‌صاحب و حضور دلالان و بی‌توجهی مسئولان، بیمه به مهم‌ترین خواسته بافندگان فرش در خراسان‌جنوبی تبدیل شده است.
در همین راستا رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی با بیان اینکه در چهار ماهه امسال ۵۵ هزار مترمربع فرش در استان به ارزش بیش از ۵۰ میلیارد تومان تولید شده است، به ایسنا گفته: «با اینکه رئیس مرکز ملی فرش ایران قول مساعد برای بیمه شدن همه بافندگان کشور دادند و این قانون در بودجه امسال دیده شد، اما این قول تاکنون محقق نشده است.» محمدحسن کامیابی مسک با تأکید بر اینکه بیمه، مهم‌ترین درخواست و نیاز فرشبافان است، ادامه داد: «فرش یک کالای صادراتی است و در چهار ماهه ابتدای امسال، ۳۰ هزار مترمربع فرش به ارزش بیش از ۳ میلیون دلار عمدتاً به کشور‌های آلمان، ایتالیا، امارات، لبنان، انگلیس و سایر کشور‌های اروپایی صادر شده است.» رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی با بیان اینکه در حال حاضر بیمه مهم‌ترین خواسته بافندگان استان است، گفت: «اکنون در خراسان‌جنوبی ۵۰ هزار بافنده فعال هستند که از این تعداد تنها حدود ۳ هزار و ۸۰۰ نفر یعنی کمتر از ۸ درصد بیمه هستند.» کامیابی مسک با بیان اینکه قانون بیمه قالیبافان باید در بودجه سنواتی دیده شود، تصریح کرد: «در سال‌های اخیر این قانون تعریف نشده بود و تأمین اجتماعی از بیمه کردن قالیبافان خودداری می‌کرد. این در حالی است که در جلسه استاندار خراسان جنوبی و رئیس سازمان صنعت و معدن استان با وزیر صمت نیز رئیس مرکز ملی فرش ایران تعهد کرد که ۲۰ هزار قالیباف در خراسان جنوبی بیمه شوند.» خواسته‌های قالیبافان، خواسته‌های امروز و دیروز نیست و بسیاری از آن‌ها عنوان کرده‌اند که اگر قرار باشد وضع به همین منوال پیش رود دیگر کسی علاقه‌ای برای ورود به این صنعت نشان نمی‌دهد و آنوقت است که باید فاتحه فرش دستباف ایرانی برای همیشه خوانده شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار