کد خبر: 972250
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۸ - ۰۱:۵۰
وقتی چند روز پیش فرمانده کل سپاه به خراسان شمالی رفت، همه پیش‌بینی می‌کردند که خبر‌های خوبی برای این استان در راه است. خبر‌هایی در رابطه با اقدامات مردمی سپاه و کمک‌های این نهاد به مناطق محروم و نیازمند.
سیداحمد هاشمی‌اشکا
سرويس ايران جوان آنلاين: خراسان شمالی از جمله استان‌هایی به شمار می‌آید که به خاطر شرایط جغرافیایی و اقلیمی خود طی دهه‌های اخیر به شدت دچار خشکسالی شد؛ اتفاقی که صدمات زیادی به روستا‌های آن وارد و باعث فشار شدید به مردم و کسب معاش آن‌ها شد، اما خراسانی‌ها هرگز تنها نماندند و با حضور گروه‌های جهادی و اجرای طرح‌ها و پروژه‌های اقتصاد مقاومتی و محرومیت‌زدایی سپاه، گام‌های خوبی در جهت رفع محرومیت و مشکلات آن‌ها برداشته شد. اقداماتی که شامل آبرسانی، ساخت خانه عالم و اتاقک دیجیتال، احداث مساجد روستایی و مدرسه و مجتمع فرهنگی و حمام بوده و شاید سرآمد آن‌ها بهره‌برداری از ۶۸۶ طرح محرومیت‌زدایی سپاه بود که چندی پیش با حضور سردار حسین سلامی انجام شد.

وقتی چند روز پیش فرمانده کل سپاه به خراسان شمالی رفت، همه پیش‌بینی می‌کردند که خبر‌های خوبی برای این استان در راه است. خبر‌هایی در رابطه با اقدامات مردمی سپاه و کمک‌های این نهاد به مناطق محروم و نیازمند. بر همین اساس ۶۸۶ طرح محرومیت‌زدایی سپاه با حضور سردار حسین سلامی افتتاح شد و به بهره‌برداری رسید. این طرح‌ها شامل طرح‌های آبرسانی روستایی، مسکن محرومان، ساخت مساجد و خانه عالم، طرح‌های ایجاد اشتغال و اتاقک‌های فرستنده دیجیتال صداوسیما بود که با صرف ۳۲۵ میلیارد ریال هزینه در دهستان گیفان شهرستان بجنورد و به طور متمرکز در روستای پیربُز به بهره‌برداری رسید. در مراسم افتتاح این پروژه‌های محرومیت‌زدایی بود که فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: «اولویت ما طبق تأکیدات و فرامین رهبر معظم انقلاب اسلامی و دستورات صریح ایشان، محرومیت‌زدایی و ارائه خدمات اجتماعی، امداد و کمک به اقشار کم‌برخوردار جامعه به ویژه در مناطق و استان‌های مرزی کشور است.»

سردار سلامی یکی از اهداف سفرش به استان خراسان شمالی را افتتاح طرح‌هایی بیان کرد که توسط نیرو‌های سپاه و بسیج در استان ساخته و به بهره‌برداری رسیده یا عملیات اجرایی آن‌ها آغاز شده است. در میان پروژه‌هایی که به بهره‌برداری رسید، ۸۱ پروژه محرومیت‌زدایی به «قرارگاه پیشرفت و آبادانی» مربوط می‌شد که در مناطق کم‌برخوردار خراسان شمالی افتتاح شد. تعدادی از این پروژه‌ها شامل ۳۳ پروژه آبرسانی با اعتبار ۲۴ میلیارد ریال، ۲۱ پروژه خانه عالم و اتاقک دیجیتال با اعتبار ۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال و احداث ۹ مسجد روستایی با اعتبار ۳ میلیارد ریال بود.
همچنین پنج پروژه راه روستایی با اعتبار ۵ میلیارد ریال، احداث سه سیل‌بند و دیوار ساحلی با اعتبار ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال، هشت مدرسه و مجتمع فرهنگی با اعتبار یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال و احداث دو حمام ضد کنه با اعتبار ۳۰۰ میلیون ریال از دیگر اقدامات قرارگاه پیشرفت و آبادانی به شمار می‌آیند. ناگفته نماند سردار سلامی، اساسی‌ترین مشکل مردم این منطقه را مشکل راه اعلام و تأکید کرده بود که با تقسیم کار انجام شده بین سپاه و استانداری خراسان شمالی، مقرر شده است زیرساخت ۳۰ کیلومتر راه روستایی قتلیش تا شهر، توسط سپاه و آسفالت نیز توسط استانداری انجام شود. همچنین قول مساعد ساخت یک مدرسه شش کلاسه در روستای قلعه‌جق‌بزرگ داده شد.

پزشکان جهادگر در خدمت بیماران بی‌بضاعت

مسئول بسیج جامعه پزشکی سپاه جوادالائمه (ع) خراسان شمالی از اعزام ۱۰ گروه جهادی پزشکی به مناطق محروم استان خبر داد که توانستند خدمات خوبی به مردم ارائه کنند. عیسی برجی با تأکید بر اینکه اعزام این گروه‌ها در راستای محرومیت‌زدایی و کمک به بیماران نیازمند انجام شد، ادامه داد: اولین گروه جهادی پزشکی به منطقه بهکده رضوی مانه و سملقان اعزام شد. این گروه متشکل از یک پزشک، یک روانشناس، یک کارشناس بهداشت و ۱۰ نفر از دانشجویان پرستاری در بحث غربالگری و آموزش بود. گروه دوم هم به پنج روستای منطقه دشت گرمه اعزام شد و خدمت‌رسانی کرد که این گروه متشکل از ۱۵ دندانپزشک و دانشجوی پرستاری بود.»

وی به اعزام گروه جهادی «فائزین» به ۱۵ روستای منطقه حصارچه راز و جرگلان نیز اشاره کرد و ادامه داد: «این گروه متشکل از ۴۰ متخصص و دندانپزشک بود که با نظارت تخصصی بسیج جامعه پزشکی صورت گرفت.» به گفته برجی، گروه جهادی دانشجویی متشکل از دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی و متخصصان هم با اعزام به ۱۵ روستای منطقه قوشخانه شیروان به مدت ۱۰ روز به ارائه خدمات بهداشتی، درمانی و پزشکی پرداختند.
مسئول بسیج جامعه پزشکی سپاه جوادالائمه (ع) خراسان شمالی تأکید کرد: «از ابتدای سال جاری تا کنون ۵۳ تیم پزشکی در قالب طرح شهید رهنمون، ۱۴ تیم پزشکی به مناطق سیل‌زده خراسان شمالی، لرستان و گلستان و پنج گروه جهادی پزشکی نیز به مناطق محروم استان جهت خدمت‌رسانی و ویزیت رایگان بیماران نیازمند اعزام شده‌اند.»
برجی افزود: «در این مدت در قالب اعزام‌های طرح شهید رهنمون به ۷ هزار و ۶۰۴ نفر، گروه‌های جهادی پزشکی به ۴ هزار و ۷۴۳ نفر و گروه‌های اعزامی به مناطق سیل‌زده به هزار و ۹۱۶ نفر بیمار نیازمند و محروم خدمات پزشکی ارائه شده است.»

بانوان جهادگر علیه آسیب‌های اجتماعی

یکی از ویژگی‌های گروه‌های جهادی در خراسان شمالی این است که ۲۲۰ گروه جهادی بانوان برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی در حوزه زنان استان مشغول به فعالیت هستند. جانشین فرماندهی سپاه خراسان شمالی نیز با تأیید وجود این تعداد گروه جهادی بانوان و با بیان اینکه مبنای تصمیم‌گیری‌های بسیج استفاده از اطلاعات و پژوهش‌ها می‌باشد، گفته است: «بسیج جامعه زنان با انجام کار‌های مطالعاتی و پژوهشی در سطح استان آسیب‌های اجتماعی در سطح هشت شهرستان را جمع‌آوری کردند که نهایتاً منجر به تمرکز بر چهار آسیب اعتیاد، طلاق، حاشیه‌نشینی و دختران هرگز ازدواج نکرده شده است.» عین‌الله حاتمی ادامه داد: «این گروه‌های جهادی با حضور در سطح پایگاه‌ها، مساجد و نقاط محروم به آموزش مباحث سبک زندگی اسلامی، فرهنگی و اشتغالزایی می‌پردازند.»

طرح کرامت نیز از جمله طرح‌هایی است که برای مقابله با معضل حاشیه‌نشینی در شهر‌های خراسان جنوبی اجرایی شده است. به نحوی که بر اساس آن در هر شهرستان یک منطقه حاشیه‌نشین شناسایی شده و با کمک دستگاه‌های مختلف، در حل معضلات و چالش‌های آن منطقه اقداماتی صورت گرفته است. در همین راستا هیئت اندیشه‌ورز بسیج بانوان که متشکل از نخبگان زنان استان می‌باشد با هدف ایجاد راهکار‌های علمی و دقیق برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی حوزه زنان در استان در حال فعالیت می‌باشد. البته از طرف سپاه استان تسهیلات اشتغالزایی در حوزه زنان به طرح‌هایی، چون صنایع تبدیلی، پرورش دام سبک، صنایع دستی، پرورش بوقلمون، فرش‌بافی و مشاغل خانگی که از سوی بانوان استان ارائه شده پرداخت شده و مورد حمایت قرار گرفته است.

کمک گروه‌های جهادی برای بالا رفتن سطح سواد

فعالیت‌های گروه‌های جهادی آنقدر حائز اهمیت و چشمگیر بوده که استاندار خراسان شمالی هم به تقدیر از آن‌ها پرداخته و خواستار انسجام و فعالیت بیشتر آن‌ها شده است. محمدعلی شجاعی که برای بازدید از تعدادی از روستا‌های محروم شهرستان راز و جرگلان در ۱۲۰ کیلومتری شمال بجنورد که طرح‌های گروه‌های جهادی در آن‌ها در حال انجام است، رفته بود، گفت: «این شهرستان از نظر شاخص سواد در سطح پایین‌تری از استان قرار دارد که در این راستا لازم است گروه‌های جهادی فعالیت برنامه‌ریزی شده خوبی را در این رابطه پیش بگیرند تا به متوسط کشور و استان نزدیک شود.» وی از گروه‌های جهادی خواست برای موفقیت در امور، کار‌ها را در یک بخش به خوبی پیش ببرند و به پایان برسانند و بعد وارد سایر حوزه‌ها شوند.

با توجه به اینکه مردم روستا‌های این شهرستان کمبود پزشک متخصص، مشکلات موجود در نوبت‌دهی، نبود برنامه منظم برای حضور پزشکان در منطقه و تجهیزات فرسوده را از مهم‌ترین مشکلات بهداشتی موجود در روستا‌های این شهرستان اعلام کردند، فرمانده سپاه شهرستان رازوجرگلان از برنامه‌ریزی برای حضور ۱۱۰ روزه گروه‌های جهادی در این شهرستان خبر داد و گفت: «در این راستا ۳۲۷ نفر از دانشجویان نخبه دانشگاه‌های تهران به مدت ۳ هزار و ۴۴۵ روز در این مناطق فعالیت دارند.» عباسعلی ریحانی انجام برنامه‌های فرهنگی، آموزشی، قرآنی، زیرساختی و عمرانی را از دیگر فعالیت‌های این گروه‌های جهادی دانست و افزود: «بر این اساس تعداد ۲۵۰ واحد مسکونی نیز با همکاری دستگاه‌های مربوطه برای مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) در این شهرستان احداث می‌شود.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار