کد خبر: 972471
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۸ - ۲۲:۵۵
در چهارمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده گروه عظام، متهم ردیف سوم که دکترا از فرانسه دارد، مدعی شده آنچه دادگاه اخلال در نظام اقتصادی می‌داند، اقدامات مثبتی است که وی برای خدمت به نظام انجام داده است!
عليرضا سزاوار
سرویس جامعه جوان آنلاین: روغنی‌ها با بیان اینکه به زندانیان زبان فرانسه آموزش می‌داده، تحویل سکه‌های طلا به کارکنان گمرک را هم هدیه‌ای برای اخذ سریع مجوز‌ها عنوان کرد!

به گزارش رسانه‌ها، در ابتدای جلسه چهارم دادگاه عظام قاضی صلواتی از مرتضی روغنی‌ها متهم ردیف سوم خواست در جایگاه حاضر شود و به دفاع از خود بپردازد.

مشارکت در قاچاق ۱۱۸ میلیون دلاری
مرتضی روغنی‌ها متهم ردیف سوم پرونده عظام متولد سال ۵۵ دارای مدرک دکترا از دانشگاه لیون فرانسه به اتهام مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور و مشارکت در قاچاق سازمان یافته قطعات خودرو به میزان بیش از ۱۱۸ میلیون دلار، معاونت در پرداخت رشوه، جعل اسناد و استفاده از اسناد مجعول مشارکت در فراری دادن حامد خاتمی‌پور به دفاع از خود پرداخت و گفت: از سال ۹۵ تا اواخر سال ۹۶ به عنوان معاون امور لجستیک برق و الکترونیک شرکت صنعت سازه و از اواخر سال ۹۶ به عنوان معاون امور بین‌الملل گروه عظام منصوب شدم.

توسعه دانش؛ مرهون تلاش‌های امثال من!
وی افزود: تمام سعی و تلاش خود را برای توسعه تکنولوژی قطعات خودرو به کار بردم و بخشی از توسعه دانش از خارج کشور به ایران مرهون تلاش‌های امثال من است. همکاران من شهادت می‌دهند که در طول تمام این مدت امانتدار بودم و در زندان به زندانیان زبان انگلیسی و فرانسوی یاد می‌دادم!

متهم ردیف سوم پرونده در خصوص اعترافات خود گفت: تنها اقاریری را قبول دارم که امروز در این دادگاه بیان می‌کنم البته اقاریر من نزد سازمان حفاظت اطلاعات سپاه مورد قبول است، اما در کیفرخواست علیه من مواردی به صورت گزینشی انتخاب شده است.

فعالیت برای نظام از ۲۳ سالگی!
روغنی‌ها تصریح کرد: متأسفانه تمام اقدامات مثبتم به کشور در حوزه قطعه‌سازی، به عنوان اخلال در نظام اقتصادی و جعل اسناد مطرح شده است، در حالی که بیش از ۲۰ سال فعالیت در نظام داشته‌ام و هیچ گونه انتفاع شخصی نداشته‌ام. وی درخصوص توقیف دو محموله مربوط به قزوین و گمرک امام خمینی (ره) گفت: محموله قزوین موتور بود که زمینی حمل می‌شد و البته در زمان مسئولیت بنده نبود. در رابطه با محموله‌های گمرک امام هم باید بگویم این قضیه پنج ماه پس از واگذاری مسئولیت از سوی بنده بوده و تیم اجرایی دیگری عهده دار این قضیه بوده است.

سکه‌ها هدیه بود!
روغنی‌ها در رابطه با تحویل دو سکه به قنبر حسین‌پور (ترخیص کار) و ۱۰ سکه به نماینده شیرزاد (مدیر یک شرکت ترخیص کالا) گفت: قنبر حسین‌پور از کارمندان واحد لجستیک نبود و تحویل سکه برای تسریع دریافت مجوز‌ها بود که به عنوان هدیه داده شده بود؛ او همواره گفت که من شبانه‌روز برای اخذ مجوز‌ها تلاش می‌کنم و به این دلیل میزان واردات قطعات ما زیاد بود. وی تصریح کرد: تحویل دو تا پنج سکه، این موضوع هم پیرو گفت‌وگویی انجام شده بود و فردای آن روز هم نماینده شیرزاد آمد و تحویل گرفت.

روغنی‌ها ادامه داد: در مورد تماس تلفنی یکی از ترخیص کاران با اینجانب در رابطه با قطعات بنزین‌سوز و گازسوز هم باید بگویم وقتی که به سازمان آمدم برای حل این مشکل پرس و جو کردم؛ مواردی که اشاره شد، این بود که تا سال ۹۵ سخت‌افزار قطعات بنزین‌سوز و گازسوز یکی بوده است.

حضور در دادگاه به‌جای فرش قرمز!
وی درباره اتهام مشارکت در فراری دادن متهم خاتمی‌پور گفت: سال ۹۷ با خاتمی‌پور تماس گرفتم و گفتم قرار است از بازرسی گمرک بیایند. بعد از تماسم با خاتمی‌پور او گفت که پنج دقیقه قبل هم از شهرداری تماس گرفته، بروم یا بمانم که من به او گفتم هر کاری می‌خواهی بکن.

وی افزود: خاتمی‌پور در آن زمان نه متهم بود و نه مجرم. عصر همان روز به دفتر کارش برگشت. من به هیچ عنوان به او نگفتم که فرار کند، بازرسین گمرک هم آمدند و موارد را بررسی کردند.

متهم روغنی‌ها گفت: معاونت در اسناد خلاف واقع کار من نبود و اینجانب هیچ‌گونه دستوری در ایجاد جعل اسناد برای کالا‌ها ندادم. در رابطه با اسناد مجعول که از سوی عظام به گمرک ارائه شده، باید بگویم در هیچ کدام از آن‌ها مدیران عظام مطلع نبودند و مدیران گروه هم نقشی در جعل اسناد نداشتند.

این متهم در ادامه دفاعیات خود مدعی شد: ما خود را سرباز و صنعت خودروسازی می‌دانستیم. من می‌توانستم در یک شرکت فرانسوی حضور داشته باشم به جای اینکه این‌گونه از من در دادگاه عکسبرداری کنند! آنجا برایم فرش قرمز پهن می‌کردند، اما برای صنعت ایران کار کردیم.

وی در نهایت تصریح کرد: شرکت سازه‌پویش در ثبت سفارش قطعه‌ای که با تعرفه ۵ درصدی ترخیص شده، آن را کویل (از اجزای برقی خودرو برای روشن شدن) اعلام کرده و به جهت آنکه فاقد استاندارد بوده برای ترخیص آن اقداماتی انجام شده که البته این موضوع به دستور شرکت ایران‌خودرو و سایپا بوده است.

پس از اعلام پایان این جلسه، قاضی صلواتی ادامه رسیدگی به این پرونده را به بعدازظهر (امروز) موکول کرد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار