کد خبر: 972796
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۵
مردم سؤال درستی می‌پرسند که اگر موقع فساد به هر دلیلی دستگاه‌های نظارتی درون‌سازمانی کاری نکردند، سازمان‌های برون‌دستگاهی چه‌کار کردند؟!
زمانى که فساد و تخلفى کشف مى‌شود، پرسیده می‌شود که چه زمانى این تخلف پا گرفته، مى‌گویند چند سال قبل، اما دستگاه‌هاى نظارتى درون سازمانى و چشمان تیزبین مدیران کجا بودند که این فساد و کجى را ندیدند تا در یک مجموعه و سازمان به یک غده سرطانى تبدیل شود.
سرویس سیاسی جوان آنلاین: دستگاه‌های کشور باید از انتقادات مردم، انتقادات رسانه‌ها، انتقادات دلسوزان و انتقادات مصلحان استقبال کنند، باید از گزارشگران فساد استقبال شود و مورد تشویق قرار گیرند.
به گزارش میزان، آیت‌الله رئیسی در آیین نکوداشت سی‌وهشتمین سالروز تاسیس سازمان بازرسی کل کشور از چهره‌های مختلفی که در این ۳۷ سال در جهت شکل دادن سازمان بازرسی نقش ایفا کرده‌اند، تشکر کرد و گفت: از تلاش‌ها و زحمات عزیزانی که در دوره‌های جدید مسئولیت داشته‌اند مثل آقایان پورمحمدی و سراج که مدیریت شش ساله‌ای در سازمان داشته‌اند تشکر می‌کنم و امیدواریم ان‌شاءالله در این دوره مدیریت که جناب آقای درویشیان هستند هم سازمان با تجربه ایشان مسیر ارتقای خود را طی کند.

حراست سازمان‌ها کجا هستند وقتی فساد در حال شکل‌گیری است؟
آیت‌الله رئیسى در ادامه تصریح کرد: باید از مجموعه‌ها و سازمان‌هاى مردم نهاد استقبال شود و مجموعه‌هایى که در اصلاح امور اجتماعى و نظام ادارى تلاش مى‌کنند، پیگیرى‌ها و دلسوزى‌هاى آن‌ها باید مورد توجه و تشویق قرار گیرد. فعال شدن نظارت‌هاى درون سازمانى که چشمان مدیران هستند، در حسن اجراى امور و اجراى صحیح قوانین بسیار مى‌تواند کمک کند. زمانى که فساد و تخلفى کشف مى‌شود، پرسیده می‌شود که چه زمانى این تخلف پا گرفته، مى‌گویند چند سال قبل، اما دستگاه‌هاى نظارتى درون سازمانى و چشمان تیزبین مدیران کجا بودند که این فساد و کجى را ندیدند تا در یک مجموعه و سازمان به یک غده سرطانى تبدیل شود.

هیچ مدیری بدون نظارت مدیریتش تعریف نمی‌شود
آیت‌الله رئیسی گفت: تضمین اجرای قانون، تضمین حق‌الله و حق‌الناس در گرو مراقبت و نظارت علی‌الدوام است. این نظارت امری است که هرگز نباید از آن غفلت شود و این نظارت فقط نظارت‌های درون سازمانی از قبیل سازمان بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات یا دستگاه‌های دیگر نیست. در تعریف مدیریت هیچ مدیری بدون نظارت مدیریتش تعریف نمی‌شود. مگر ممکن است بدون نظارت مدیری را یا مدیریتی را تعریف کنیم؟ یکی از وظایف مدیر امر نظارت و مراقبت است.

اولین ضمانت برای اجرای قانون خودکنترلی است
وی گفت: نظارت بر حسن اجرای امور و اجرای صحیح قوانین وظیفه همه مدیران در سراسر کشور است. اولین ضامن اجرای قانون خود اشخاص هستند. اینکه در نظامات کنترلی و نظامات نظارتی و مدیریتی، خودکنترلی را قوی‌ترین و کارآمدترین نظام معرفی می‌کنند، دلیلش همین است.
آیت‌الله رئیسی اظهار کرد: باید هر شخصی و هر فردی، هر مأموری در خلوت و در جَلوَت، در آشکار و پنهان خود را موظف به رعایت قانون بداند. اولین ضمانت برای اجرای قانون خودکنترلی است. هر کسی باید خود را در اجرای قانون موظف بداند، تخلف نکند، مرتکب جرم نشود.

امر به معروف دومین ضمانت اجرای قانون است
رئیس قوه قضائیه بیان کرد: دومین ضمانت اجرای قانون و عدالت در جامعه گسترش نظارت‌های مردمی از جمله امر به معروف و نهی از منکر است. هر کسی در جامعه باید احساس مسئولیت بکند، حس داشته باشد نسبت به اینکه معروفی دارد ترک می‌شود یا منکری انجام می‌گیرد. اگر این حساسیت از جامعه رخت بربندد یا اجرای امر به معروف و نهی از منکر در جامعه سست شود، ما در آن جامعه به تعبیر امیرالمؤمنین (ع) باید شاهد تسلط اشرار باشیم، یعنی تسلط بَدان.

دستگاه‌های کشور باید از انتقادات استقبال کنند
رئیس قوه قضائیه گفت: دستگاه‌های کشور باید از انتقادات مردم، انتقادات رسانه‌ها، انتقادات دلسوزان و انتقادات مصلحان استقبال کنند. باید استقبال کنند از یک کارمند با احساس و با تعهدی که نسبت به لغزش‌ها و کژی‌ها حساس است. باید از گزارشگران فساد استقبال شود و مورد تشویق قرار گیرند.
آیت‌الله رئیسی با توجه به لزوم توجه به مردم بیان کرد: ما هر جا که به مردم میدان دادیم، در آنجا ضرر نکردیم، مردم مسائل را خوب حل کردند. در بحث نظارت توجه به نگاه‌های مردم توجه بسیار خوبی می‌تواند باشد.

فساد اداری حاصل اقدام یک‌شبه نیست
آیت‌الله رئیسی در این مراسم گفت: بسیاری از فساد‌ها و کجی‌هایی که در نظام اداری صورت می‌گیرد محصول یک اقدام یک‌شبه و یک‌روزه نیست، بلکه محصول یک غفلت، بی‌توجهی و چشم بستن بر فساد و خلاف است که حالا یک مدتی است به مسئله‌ای تبدیل شده که امروز برای مردم، مسئولان و همه غیرقابل تحمل است. برخی ارقام گاهی از رسانه‌ها پخش می‌شود که اگر رقم پایینی باشد می‌گویند کم است! چون یک رقم بالاتری به او گفته شده است در حالی که رقمِ کم هم مشکل است و از همین رقم پایین شروع می‌شود تا به ارقام بالا می‌رسد.

نظارت جزء لاینفک حکمرانی خوب است
رئیس قوه قضائیه خطاب به مدیران و کارکنان سازمان بازرسی کل کشور، تصریح کرد: نظارت جزء لاینفک حکمرانی خوب است و یکی از اجزای مهم در حکمرانی خوب مسئله نظارت و بازرسی علی‌الدوام است. ممکن است در جامعه سؤال شود که این مواردِ فساد یا تخلف چگونه در این مدت شکل گرفته است؟ اگر به هر دلیلی دستگاه‌های درون‌سازمانی به وظیفه خود عمل نکردند و غفلت داشتند، سازمان‌های برون‌دستگاهی و دستگاه‌هایی که در آنجا نظارت نهادینه شده چطور؟ پس نگاه و سؤال مردم سؤال درستی است.

کسی که مسئولیت دارد باید نسبت به مسئولیت خود پاسخگو باشد
آیت‌الله رئیسی با تأکید بر اینکه مدیران خود را پاسخگو بدانند، ادامه داد: نظارت گریزی ضدارزش است و نظارت‌پذیری ارزش. قبل از هر کس و هر چیز باید پاسخگوی ذات مقدس پروردگار متعال باشیم. حوزه دوم پاسخگویی به ارباب رجوع و حوزه سوم پاسخگویی به عموم مردم است. کسی که مسئولیت دارد باید نسبت به مسئولیت خود پاسخگو باشد.

در آستان قدس شفافیت اقتصادی ایجاد کردیم
آیت‌الله رئیسی به ذکر مصداقی پرداخت و افزود: مدتی که توفیق خادمی آستان مقدس رضوی (ع) را داشتم، از بخش‌هایی که همیشه مورد سؤال مردم بود، بخش اقتصادی آستان بود. به دوستان سازمان اقتصادی گفتم بخش اقتصادی را شفاف کنید. قریب یک سال کار کردند و روز‌های پایان مأموریتم در واقع این شفافیت سازمان اقتصادی به گونه‌ای بود که الان می‌شود گفت پشت ویترین قرار گرفته و می‌توان تمام خصوصیات این سازمان اقتصادی را دید. مسائل روشن شد و در جهت اعتماد‌سازی و اطمینان‌سازی مردم برای پول‌هایی که به مجموعه‌های موقوفی و نذوراتی می‌دهند، مفید بود.

بعضی‌ها به شفافیت فقط در حوزه شعار توجه دارند
رئیس قوه قضائیه در ادامه عنوان کرد: حتماً شفافیت امر مهمی است. اطلاعات صحیح را به مردم و دستگاه نظارتی دادن می‌تواند کمک کند، البته مدیران بدانند شفافیت نه شعارش بلکه عمل کردن به شفافیت، چون بعضی‌ها شفافیت را فقط در حوزه شعار به آن توجه دارند، شفاف عمل کردن هم به نفع خود دستگاه‌هاست و هم عملکرد دستگاه‌های نظارتی را در واقع تسهیل می‌کند.

توسعه اقتصادی در گرو امنیت اقتصادی است
وی اظهار کرد: ما در این کشور توسعه اقتصادی را نیازمندیم. توسعه اقتصادی در گرو امنیت اقتصادی است. امنیت اقتصادی در گرو مبارزه با فساد اقتصادی است و بدون مبارزه با رشوه، رانت‌خواری و فساد، امنیت اقتصادی و زمینه برای سرمایه‌گذاران و کارآفرینان فراهم نمی‌شود. کارآفرینی و سرمایه‌گذاری در پرتو روابط سالم اقتصادی است. تلاش همه باید این باشد که این سالم‌سازی روند را دنبال کنند که رونق تولید و فضای سالم برای سرمایه‌گذاران و کارآفرینان باشد. کارآفرین و سرمایه‌گذار باید ببیند کارش سریع انجام می‌شود.

آیت‌الله رئیسی در بخشی از اظهاراتش تصریح کرد: کسی که سرمایه‌گذاری می‌کند اگر به هر دلیلی در نظام اداری دچار مشکل شد باید به سازمان بازرسی مراجعه کند و این سازمان باید کار را دنبال کند و ببیند گیر کجاست. حضور سازمان بازرسی فقط برای این نیست که با فساد مقابله شود، بلکه به این جهت است که فساد پیش نیاید.
رئیس قوه قضائیه افزود: رهبر انقلاب در سخنرانی اخیرشان فرمودند هفت‌خان یا هفتاد‌خان. این خان‌هایی که بعضی از سرمایه‌گذاران را دچار تردید می‌کند و می‌گویند چرا سرمایه‌مان را اینجا بگذاریم. باید تمام بخش‌ها ترتیبی اتخاذ کنند که کار سرمایه‌گذار تسهیل شود. تسهیل سرمایه‌گذاری در گرو این است که اگر سرمایه‌گذار و کارآفرینی به هر دلیل دچار «خوان بی‌جهت» شد، بازرسی کل کشور این موضوع را پیگیری کند و گیر‌های بیجا در دستگاه‌های اداری برداشته شود تا زود کارخانه برپا و تولید رونق بگیرد.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۷/۱۸
0
0
احسنت امیدوارم عمر باعزت وطولانی داشته باشید جانا سخن از زبان ما می گویی خداوند نگهدارت باشد ودر راه راست قدم بگذاری
علی
|
United States
|
۲۰:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۲
0
0
به فساد حیرت انگیز در سازمان ثبت لطفا رسیدگی کنید
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار