کد خبر: 973266
تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۸ - ۱۶:۵۱
مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان:
افزایش سرمایه پالایشگاه اصفهان از 20 هزار میلیارد ریال به 51 هزار میلیارد ریال که در این راستامجمع عمومی فوق العاده صاحبان سهام شرکت پالایش نفت اصفهان (سهامي عام)برگزار شد.

به گزارش  سعید عرفان منش خبرنگار جوان آنلاین از اصفهان ،جلسه مجمع عمومي فوق العاده صاحبان سهام شركت پالايش نفت اصفهان (سهامي عام) با  دستور جلسه تصمیم گیری درخصوص افزایش سرمایه و اصلاح ماده 5 اساسنامه مرتبط با میزان سرمایه و تعداد سهام این شرکت برگزار شد. در این جلسه که حدود 63.57 درصد از سهامداران حضور داشتند، با موافقت سهامداران، مصوبه مجمع برای افزایش سرمایه شرکت از 20 هزار میلیارد ریال به 51 هزار میلیارد ریال مورد تصویب قرار گرفت، همچنین با اصلاح بند 5 اساسنامه شرکت، سرمایه آن  51 هزار میلیارد ریال معادل 51 میلیارد سهم هزار ریالی تعيين گرديد.

افزایش سرمایه پالایشگاه اصفهان از 20 هزار میلیارد ریال به 51 هزار میلیارد ریال

در ابتدای این جلسه، مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان گزارشی از وضعیت شرکت و گزارش توجیهی هیات مدیره در مورد افزایش سرمایه ارائه کرد و گفت: ماموریت اصلی شركت پالایش نفت اصفهان تولید و فرآورش فرآورده های نفتی براساس تعهدات شرکت برای طرف های ذی نفع است. مرتضي ابراهيمي دست یابی به توسعه پایدار با اشتياق به محیط زیست و ایفای مسئولیت های اجتماعی، حفظ و تداوم تامين خوراك  وتوليد محصولات فعلي را از جمله استراتژي هاي مهم شركت عنوان كرد و گفت:  راه اندازی واحد تقطیر  و گاز مايع 3  نيز از اقداماتي است كه  در جهت استراتژي هاي شركت انجام شده.

وی درخصوص کلیت افزایش سرمایه شرکت اظهار داشت: پیشنهاد اولیه هيات مديره  افزایش سرمایه از 20 هزار میلیارد ریال به 64 هزار میلیارد ریال بود که از محل سود انباشته حدود 16 هزار میلیارد ریال و از محل اندوخته طرح های توسعه 28 هزار میلیارد ریال براساس پیشنهاد هیات مدیره شرکت درنظر گرفته شده بود، اما آنجه در بورس مطرح شد افزایش سرمایه از 000/20 میلیارد ریال به 51 هزار میلیارد ریال بود که 000/28 میلیارد ریال از محل اندوخته طرح های توسعه و حدود 3 هزار میلیارد ریال از محل سود انباشته است.

اجرای پروژه ها در راستای الزام به بهبود و ارتقاء کیفیت فرآورده ها

مدیرعامل پالایشگاه اصفهان اشاره ای هم به تاریخچه این شرکت داشت و گفت: شرکت پالایش نفت اصفهان در سال 1352 توسط یک شرکت آمریکایی-آلمانی طراحی و مهندسی شد، اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و خروج شرکت های خارجی، خوشبختانه آغاز عملیات تولید این پالایشگاه به دست نیروهای متخصص داخلی صورت گرفت.  ابراهیمی ادامه داد: با روندی که پالایشگاه اصفهان داشت و الزام به بهبود و ارتقای کیفیت و رعايت مسائل زيسن محيطی یک سری فرآورده ها، پروژه هایی در این راستا تعریف شد. وی احداث و راه اندازی واحد بنزین سازی را یکی از پروژه های شرکت پالایش نفت اصفهان عنوان و تصریح کرد: باتوجه به الزامات محیط زیست، می بایست بنزین پالایشگاه از حالت معمولی به یورو تبدیل می شد و بر همین اساس درسال 94 واحد بنزین سازی پالایشگاه اصفهان راه اندازی شد. ابراهیمی همچنین به راه اندازی واحد تقطیر و گاز مایع 3 در تیرماه 98 اشاره کرد و گفت: امیدواریم راه اندازی واحد تصفیه گازوئیل نيز  مانند واحد بنزین سازی در راستای بهبود کیفیت محصولات تولیدی این پالایشگاه باشد.

بهره برداری از واحد تصفیه گازوئیل پالایشگاه اصفهان تا پایان سال 99

مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان وعده داد واحد تصفیه گازوئیل پالایشگاه اصفهان در نیمه تا پایان سال آینده به بهره برداری برسد و گفت: نیمه اول سال 99 شروع به راه اندازی این واحد خواهیم کرد و تا نیمه دوم سال  به بهره برداری کامل خواهد رسید. وی همچنین اشاره ای هم به میزان سرمایه و ترکیب سهامداران این شرکت داشت و گفت: در سال 77 میزان سرمایه شرکت 100 میلیون ریال بود، که طی سال های گذشته  و با افزایش سرمایه به مبلغ 000/000/20  ميليون ريال رسيده است و در حال حاضر هم درخواست افزايش آن به مبلغ 000/51 ميليون ريال داريم.

ابراهیمی هدف از افزايش سرمايه را تشريح كرد: جبران مخارج سرمایه اي انجام شده در مجموعه طرح هاي بهبود فرآيند و بهينه سازي، اصلاح ساختار مالي ناشي از مخارج سرمايه اي انجام شده طي سالهاي گذشته، جلوگيري از خروج نقدينگي در جهت تامين  مالي پروژه هاي در دست تكميل و سرمايه در گردش.

وی با یادآوری اینکه در سال 94، مبلغ  000/22 ميليارد ریال دارائی داشتیم، درحالی که این میزان هم اکنون 000/67 ميليارد ریال رسیده و اختلاف آن 000/45 ميليارد ریال است، افزود: این مبلغ را در پروژه ها سرمایه گذاری کرده ایم و باعث شده به افزایش سرمایه فکر كنيم. مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان در ادامه به پروژه های تعریف شده در این شرکت همچون، احداث واحد تقطیر و گاز مایع سوم، احداث دو بویلر و تصفیه خانه مربوطه، ساخت فلر، ساخت بسته های روغن گیر، ایجاد سیستم تصفیه پساب و ... اشاره و عنوان کرد: اجرای پروژه های زیست محیطی مزایایی برای شرکت دارد که ازجمله می توان حفظ جایگاه شرکت، دسترسی به بازارهای بین المللی، حذف گوگرد، رعایت استانداردها و تقلیل عوارض آلایندگی و ... را برشمرد. وی در ادامه یادآور شد: راه اندازی مجتمع بنزین سازی یکی از پروژه هایی است که انجام داده ایم و سود دهی بابت بنزین سازی در سال 95، حدود 000/2  ميليارد ريال  بوده است. در سال 96، 000/4  میلیارد ریال و سال 97 ، 000/9  میلیارد ریال بوده است، که البته بستگی به تاثیر نرخ ارز و شرایط اقتصادی داشته است.

سود 8 هزار میلیارد ریالی از راه اندازی واحد تقطیر و گاز مایع سوم

وی همچنین با اشاره به بهره برداری از واحد تقطیر و گاز مایع سوم که تیرماه امسال به بهره برداری رسید، گفت: این واحد ظرفیت تولید 120 هزار بشکه در روز را دارد و درحال حاضر با ظرفیت 135 هزار بشکه در روز کار می کند. وی افزایش ایمنی پالایشگاه، افزایش کیفی و کمی واحد نفت سفید و تولید بخش قابل ملاحظه ای از خوراک بنزین سازی را از اهداف بهره برداری از این واحد برشمرد. ابراهیمی ادامه داد: پیش بینی سود این واحد در سال 98 حدود 000/8 میلیارد ریال برآورد شده  و ما اميدواريم  به این عدد برسیم البته با توجه به تسعیر نرخ ارز شاید این عدد تحت الشعاع قرار گیرد. مدیرعامل پالایشگاه اصفهان به پروژه های زيست محيطي نيز اشاره ای کرد و گفت: از جمله این پروژه ها ایجاد پمپاژ و سیستم پساب تصفیه خانه پساب آب شاهین شهر است که در صنعت استفاده می کنیم.

راه اندازی واحد تصفیه گازوئیل در سال 99

وی راه اندازی واحد تصفیه گازوئیل را از پروژه های در دست اقدام برشمرد و افزود: این پروژه برای پالایشگاه اصفهان تقریبا الزام آور است و همچنين واحد RHU که حتما باید انجام شود. وی با بیان اینکه با راه اندازی واحد تصفیه گازوئیل 100 هزار بشکه گازوئیل در روز تصفیه می شود، اعلام کرد: امیدواریم در سال 99 این پروژه نیز به صورت کامل راه اندازی شود و علاوه بر تولید سوخت پاک مطابق با استاندارد يورو، از انتشار 300 تن گوگرد در روز جلوگیری شود. ابراهیمی با بیان اینکه هم اکنون حدود 20 درصد از گازوئیل پالایشگاه اصفهان یورو 4 و 80 درصد گازوئیل معمولی است، تصریح کرد: با راه اندازی این واحد، تمام تولیدات پالایشگاه اصفهان تبدیل به یورو می شود، در عین حال که می توانیم گوگرد تولیدی را بفروشیم تا  سودی عاید پالایشگاه شود. وی خاطرنشان کرد: راه اندازی واحد RHU نیز قرار بود از سوی یک شرکت كره اي به نام دايلم  اجرا شود که به خاطر تحریم ها این شرکت انصراف داد و الان با پیمانکار ايراني قرارداد بسته ایم  و تا ظرف دو سه سال آینده شاهد بهره برداری و تصفیه نفت کوره تولید پالایشگاه خواهيم بود. مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان در بخش پایانی سخنانش تاکید کرد که با اجرای پروژه ها و تحقق اهداف تعریف شده این شرکت می تواند به چشم انداز خود دست یابد و در افق 1400 سرآمد شرکت تولید فراورده های نفتی در کشور باشد.

گزارش بازرس قانونی درباره گزارش توجیهی هیات مدیره درخصوص افزایش سرمایه

در ادامه این جلسه گزارش بازرس قانونی درباره گزارش توجیهی هیات مدیره درخصوص افزایش سرمایه به مجمع عمومی فوق العاده صاحبان سهام شرکت پالایش نفت اصفهان قرائت شد.

 ۱ گزارش توجیهی مرداد ماه ۱۳۹۸ هیات مدیره شرکت پالایش نفت اصفهان (سهامی عام) به آن مجمع، مبنی بر لزوم افزایش سرمایه شرکت از مبلغ 000/20میلیارد ریال به مبلغ 000/64 میلیارد ریال، مشتمل بر صورت سود و زیان و سایر اطلاعات مالی فرضی که پیوست می باشد، طبق استاندارد حسابرسی "رسیدگی به اطلاعات مالی آتی" مورد رسیدگی این مؤسسه قرار گرفته است. مسئولیت گزارش توجیهی مزبور و مفروضات مبنای تهیه آن با هیات مدیره شرکت است.

۲- گزارش مزبور در اجرای تبصره ۲ ماده ۱۶۱ اصلاحیه قانون تجارت و با هدف توجبه افزایش سرمایه از محل سود انباشته و اندوخته طرحهای توسعه ای به منظور اصلاح ساختار مالی و جبران مخارج سرمایه ای انجام شده در مجموعه طرحهای بهبود فرآیند و بهینه سازی پالایشگاه و جلوگیری از خروج نقدینگی ناشی از تقسیم سود انباشته و اندوخته طرحهای بهبود فرآيند  بوده است. این گزارش توجیهی براساس مفروضاتی مشتمل بر مفروضات ذهنی درباره رویدادهای آتی و اقدامات مدیریت تهیه شده است که انتظار نمی رود لزوما به وقوع بپیوندد. در نتیجه، به استفاده کنندگان توجه داده می شود که این گزارش توجیهی ممکن است برای هدفهایی جز هدف توصیف شده در بالا مناسب نباشد.

۳- به شرح مفروضات مندرج در گزارش توجیهی، به دلیل نحوه تعیین نرخ خرید نفت خام و نرخ فروش فرآورده های تولیدی بر مبنای نرخهای جهانی آنها در راستای مصوبات قانونی و آئین نامه های اجرایی مربوطه و ارتباط مستقیم این نرخها با یکدیگر و باتوجه به  قابل پیش بینی نبودن بلندمدت و با فرض تحقق آن بخش از طرح های زیست محیطی که موجب عدم اعمال قاعده کیفی سازی در نرخ 5 فرآورده اصلی شرکت و سوخت هوایی می گردد، درآمدهای عملیاتی و بهای تمام شده آن برای سال های ۱۴۰۰ به بعد در هر دو حالت افزایش سرمایه و عدم افزایش سرمایه ثابت فرض شده و حاشیه سود برای این سالها بر مبنای اقلام واقعی سالهای اخیر به میزان ۱۰٪ در نظر گرفته شده است .

۴- براساس رسیدگی به شواهد پشتوانه مفروضات و با فرض تحقق مفروضات و سایر مبانی پیش بینی شده در گزارش توجیهی به شرح بند (۳) فوق، این مؤسسه به مواردی برخورد نکرده است که متقاعد شود مفروضات مزبور، مینایی معقول برای تهیه گزارش توجیهی فراهم نمی کند. به علاوه، به نظر این مؤسسه، گزارش توجیهی یادشده، براساس مفروضات به گونه ای مناسب تهیه و طبق استانداردهای حسابداری ارائه شده است

۵- حتی اگر رویدادهای پیش بینی شده طبق مفروضات ذهنی توصیف شده در بالا رخ دهد، نتایج واقعی احتمالا متفاوت از پیش بینی ها خواهد بود، زیرا رویدادهای پیش بینی شده اغلب به گونه ای مورد انتظار رخ نمی دهد و تفاوتهای حاصل می تواند با اهمیت باشد.

۶- افزایش سرمایه یاد شده بايد  با رعایت مبانی پیش بینی شده در اصلاحيه قانون تجارت و قانون بازار اوراق بهادار و پس از دریافت مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار انجام پذیرد.

تصویب افزایش سرمایه شرکت از 20 هزار میلیارد ریال به 51 هزار میلیارد ریال

شایان ذکر است، بخش پایانی جلسه به پرسش و پاسخ سهامداران اختصاص داشت که در این جلسه برخی از سهامداران سوالاتی را مطرح کرده و نظرات و پیشنهادات خود را ارائه کردند. در پایان نیز باتوجه به موافقت سهامداران، تصميمات  مجمع به شرح زير مصوب شد:

* افزايش سرمايه شركت از مبلغ 000ر20ميليارد ريال به مبلغ 000ر51ميليارد ريال (معادل 155 درصد) از محل سود انباشته و اندوخته طرح هاي بهبود و بهينه سازي فرآيند و از طريق صدور سهام جديد مورد تصويب قرار گرفت.( 000ر3 ميليارد ريال از محل سود انباشته و 000ر28 ميليارد ريال از محل اندوخته طرح هاي توسعه اي )

*مقرر گرديد پس از تحقق افزايش سرمايه با رعايت مفاد قانون تجارت و قانون بازار اوراق بهادار، نسبت به اصلاح ماده 5 اساسنامه شركت به شرح زير و ثبت آن در اداره ثبت شركت ها اقدام گردد.

* مجمع مقرر نمود پاره سهم هاي ايجادي در افزايش سرمايه مصوب به شرح بند 1 فوق را تجميع و توسط هيات مديره از طريق شركت بورس اوراق بهادار واگذار و  بهاي فروش سهام پس از كسر هزينه هاي مربوطه به حساب سهامداران ذيربط منظور گردد.

* سرمايه شركت مبلغ 000ر000ر000ر000ر51 ريال (پنجاه و يك هزار ميليارد ريال) است كه به 000ر000ر000ر51 سهم عادي 000ر1 ريالي با نام تقسيم شده و به طور كامل رداخت گرديده است.     

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر