کد خبر: 974392
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۸ - ۰۳:۰۰
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس:
بار‌ها آقای رئیس‌جمهور درباره رفراندوم سخن گفته‌اند، اما عملاً درخواستی به مجلس نداده‌اند که راجع به یک موضوع که یک معضل است و نیاز به رجوع به آرای عمومی است بگویند من درخواست برگزاری رفراندوم را دارم.
سرویس سیاسی جوان آنلاین: محمدعلی پورمختار عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس در گفتگو با ایلنا، درباره اظهارات چند روز پیش حسن روحانی مبنی براینکه طبق اصل ۱۱۳ رئیس‌جمهور مجری قانون اساسی است و اظهار نظر عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان مبنی بر اینکه قانون اساسی طبق اصل ۹۸، وظیفه تفسیر قانون اساسی را به این شورا محول کرده است، در پاسخ به این سؤال که کدام یک درست می‌گویند و این اختلاف نظرات حقوقی چگونه قابل رفع است، گفت: به نظر من نظر هردو درست است. بالاخره بر اساس قانون اساسی اجرای این قانون یکی از وظایف رئیس‌جمهور است، یعنی یکی از اصول قانون اساسی تصریح دارد که رئیس‌جمهور باید قانون اساسی را اجرا کند. منتها این اصل برخی جا‌ها با وظایف رهبری، قوه قضائیه و همچنین مجلس که در همین قانون اساسی آمده تداخل دارد. بنابراین اینکه آیا این امر تداخل است یا تعارض؟ یا تعیین مرز‌ها در رابطه با اینکه منظور از آن اصل قانون اساسی که این تکلیف را برای رئیس‌جمهور تعیین کرده چیست، با شورای نگهبان است چراکه نیاز به تفسیر دارد.

این عضو فراکسیون پیشگیری از جرایم و آسیب‌های اجتماعی تصریح کرد: در غیراین صورت لازم است که آقای رئیس‌جمهور با استفاده از این اصل در امور قوه قضائیه هم دخالت کند یا اینکه از مجلس هم سؤال کند و حتی شورا‌ها در حوزه قوه مجریه است.

پس اگربه این موضوع به صورت مجرد نگاه کنیم طبیعی است که اختلاف و اشکالات پیش می‌آید، اما اگر از منظر اصل تفکیک قوا به این موضوع نگاه کنیم آن وقت تفسیر شورای نگهبان از این اصل این خواهد بود که این اصل مربوط به مسائل حوزه اجرایی و قوه مجریه است. این نماینده مجلس دهم در پاسخ به این سؤال که چرا با اینکه ده‌ها سال از تصویب قانون اساسی در کشور می‌گذرد مسائلی از این دست را همچنان بلاتکلیف گذاشته‌ایم و حل نکردیم و باعث شده که به محل اختلاف بین اکثر رؤسای دولت‌ها با شورای نگهبان و دیگر نهاد‌های کشور شود، گفت: البته نمی‌شود گفت بلاتکلیف، مسئله این است که با واقعیتی که وجود دارد تکلیف روشن است، اما بعضاً رؤسای جمهور نگاهی عام نسبت به این اصل دارند و فکر می‌کنند کل قانون اساسی را باید اجرا کنند، هرچند ظاهر اصل هم همین را می‌گوید، اما چون با وظایف سایر قوا و رهبری تعارض دارد طبیعتاً ضرورت تفسیر پیش می‌آید. این عضو کمیسیون قضایی و حقوقی در واکنش به اینکه اگر واقعاً تفسیر بعضی اصول قانون اساسی روشن بود آقای روحانی مستمراً این خواسته را تکرار نمی‌کردند، گفت: چرا اتفاقاً، شورای نگهبان تفسیر دقیقی می‌کند و خیلی هم صریح مسائل را می‌گوید، اما مسئله این است که نسبت به این موضوع باید دقت نظر شود که تکلیف روشن است و شورای نگهبان هم چنین اختیاری را دارد. اگر در مقام (حل) اختلاف یا اعمال نظر هم باشد طبیعی است به اصل دیگر قانون اساسی که این اختیار را به شورای نگهبان می‌دهد باید احترام بگذاریم و همه آن تفسیر را قبول کنیم تا مشکلی پیش نیاید. این نماینده مجلس در پاسخ به این سؤال که طبق تأکیدات رئیس‌جمهور چقدر ضرورت دارد که از همه ظرفیت‌های قانون اساسی ازجمله ظرفیت همه‌پرسی استفاده کنیم، گفت: قانون اساسی شرایط رفراندوم را گفته است، یعنی برای مسائل مهم و اساسی کشور است که با درخواست رئیس‌جمهور و تصویب مجلس صورت گیرد. اولاً که تا حالا چنین درخواستی نشده است، بار‌ها آقای رئیس‌جمهور این را گفته‌اند، اما عملاً درخواستی به مجلس نداده‌اند که راجع به یک موضوع که یک معضل است و نیاز به رجوع به آرای عمومی است بگوید من درخواست برگزاری رفراندوم را دارم.

پورمختار در پایان گفت: صحبت‌های رئیس‌جمهور تا کنون در حد طرح مسئله بوده است و حتی خارج از درخواست از مجلس اینکه چه مسئله‌ای مدنظر است ما تا حالا نشنیده‌ایم که ایشان بگوید راجع به فلان مسئله نظر برگزاری رفراندوم دارم. این اتفاق تا حالا نیفتاده است و اگر رئیس‌جمهور واقعاً نظرش این است که ما نیاز به رفراندوم داریم با نوشتن نامه و رعایت تشریفات می‌تواند درخواست آن را به مجلس بدهد.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
حسين
|
Germany
|
۰۸:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۹
0
0
با رفراندوم در مورد ، رشوه خوارى آرى يا نه كاملا موافقم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار