کد خبر: 975898
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۸ - ۲۳:۱۷
با ادامه اعتراضات در عراق، سازمان حشدالشعبی در بیانیه‌ای بار دیگر از تظاهرات مسالمت‌آمیز عراقی‌ها حمایت کرد، ولی به معترضان هشدار داد که اطلاعاتی دارد که نشان می‌دهد خواسته‌های اجنبی، عناصر نفوذی و تمایلات سیاسی وجود دارد که در کمین عراق نشسته و می‌خواهد عراق را به پرتگاه سقوط سوق دهد.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: در حالی که برخی منابع خبری از جمله رویترز اعتراضات روز جمعه بغداد را شدید‌ترین اعتراضات از زمان سقوط صدام خوانده‌اند، نشانه‌های جدی از تلاش‌های سازمان‌یافته برای جهت‌دهی اعتراضات به سمت وضعیت بحرانی در حال نمایان شدن است. معترضان عراقی روز جمعه در جریان تظاهرات خیابانی خود یک زنجیره انسانی را از پل السنک تا پل الجمهوریه در بغداد تشکیل دادند. در این بین، شماری از معترضان قصد داشتند با عبور از پل السنک خود را به منطقه حفاظت شده الخضرا (سبز)، محل استقرار سفارتخانه‌ها و ساختمان‌های دولتی برسانند که نیرو‌های امنیتی با پرتاب گاز اشک‌آور مانع شدند. شبکه‌های اجتماعی گفته‌اند که در این درگیری شماری از معترضان کشته شده‌اند و برخی کاربران نیز از وقوع «کشتار» معترضان مسالمت‌جو در پل السنک خبر داده‌اند، ولی منابع امنیتی چنین حادثه‌ای را به کلی رد می‌کنند. سرلشکر «عبدالکریم خلف» در اظهاراتی تلویزیونی گفت: منطقه السنک در مرکز بغداد شاهد هیچ‌گونه تلفاتی اعم از کشته یا زخمی در صفوف تظاهرات‌کنندگان نبود.

بیانیه حشدالشعبی
با متشنج شدن اوضاع همچنین برخی منابع از استقرار نیرو‌های امنیتی در منطقه سبز خبر داده‌اند که «صباح النعمان»، سخنگوی سازمان مبارزه با تروریسم عراق شایعات درباره باز استقرار نیرو‌های این سازمان در نزدیک و ورودی منطقه الخضرا در مرکز بغداد را هم رد کرده است. سازمان حشدالشعبی عراق طی بیانیه‌ای ضمن اعلام حمایت از تظاهرات مسالمت‌آمیز در این کشور، از معترضان عراقی خواست همانگونه که حشدالشعبی در خطوط مقدم جبهه علیه تروریسم و داعش جنگید، آن‌ها نیز اجازه تعرض به عراق را ندهند. در این بیانیه که جمعه شب منتشر شد، آمده است: «هنگامی که وطن به ما نیاز پیدا کرد و مرجعیت حکیم ما از ما کمک خواست، ما اولین کسی بودیم که به ندای او لبیک گفته و اولین کسی بودیم که در خطوط عزت و کرامت ایستادیم. ما هرگز چه در گذشته و چه در حال، از موقعیتی که کشورمان به حضور ما نیاز داشت، پا پس نکشیدیم و پشت نکردیم.» به گزارش وب‌سایت «این‌نیوز»، سازمان حشدالشعبی ضمن اعلام حمایت دوباره از تظاهرات مسالمت‌آمیز معترضان عراقی اعلام کردند که در کنار آن‌ها ایستاده و خواهان تحقق مطالبات آن‌ها هستند. حشدالشعبی در این بیانیه اعلام کرد که آماده است به خاطر معترضان و مطالبات برحق آنها، فداکاری و جان‌فشانی کند. حشدالشعبی عراق از وجود برخی دست‌های پشت پرده برای به‌ورطه انداختن عراق خبر داد و گفت: «ما به دقت اوضاع را زیر نظر داریم و اطلاعاتی داریم که تأیید می‌کند خواسته‌های اجنبی، عناصر نفوذی و تمایلات سیاسی وجود دارد که در کمین شما و این کشور نشسته و می‌خواهد عراق را به پرتگاه سقوط سوق دهد و فتنه، هرج‌ومرج، درگیری داخلی و ویرانی ایجاد شود.» در ادامه این بیانیه آمده است: «آن‌ها به این طریق، می‌خواهند خواسته‌های شما را منحرف کرده و اعتراض‌های شما را با حملات، کشتار، اظهارات و هتاکی علیه مرجعیت دینی و حشد مقدس شما تخریب کنند.» عبدالکریم خلف، سخنگوی عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر عراق به شبکه روسیا الیوم گفت: نیرو‌های امنیتی همچنان برای حفظ جان تظاهرکنندگان تلاش می‌کنند و وظیفه آن‌ها حمایت از تظاهرکنندگان است، اما کسانی هستند که خواهان ایجاد فتنه و آشوب هستند. وی افزود: نیرو‌های امنیتی حتی یک گلوله هم شلیک نکرده‌اند، حتی روز گذشته هم از گاز اشک‌آور در میدان التحریر استفاده نکردند. سخنگوی عبدالمهدی گفت: کسانی هستند که شایعات و اطلاعاتی درباره اوضاع میدان التحریر پخش می‌کنند. برخی گروه‌های رسانه‌ای نیز برای ایجاد رعب و وحشت در میان مردم تلاش می‌کنند. حسن عبدی، کارشناس مسائل عراق نوشته که بررسی توئیت‌های منتشر شده در فضای مجازی نشان می‌دهد حدود ۸۰درصد توئیت‌های تولید شده در این موضوع از خارج از عراق پشتیبانی و منتشر می‌شوند.

زمزمه‌های نظام ریاستی از طرف عامری
رئیس ائتلاف الفتح دیروز برای اولین بار با اشاره به اینکه نظام و ساختار پارلمانی شکست خود را ثابت کرده، بر لزوم تدوین دوباره نظام ریاستی تأکید کرد. به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه تلویزیونی سومریه‌نیوز عراق، هادی العامری، رئیس ائتلاف الفتح در بیانیه‌ای اعلام کرد: با وجود احترام بسیاری که برای تمامی طرح‌های سیاسی راستین و خالصانه جهت دستیابی به راه‌حلی برای خواسته‌های مردم عراق قائل هستم، اما راه‌حل واقعی را در تدوین دوباره روند سیاسی در چارچوب قانون اساسی و با اجرای اصلاحات اصلی قانون اساسی می‌دانم. العامری گفت: ساختار پارلمانی شکست خود را ثابت کرده و دیگر فایده‌ای ندارد، بنابراین باید به ساختار دیگری که برای ما متناسب باشد، تغییر کند. رئیس ائتلاف الفتح تأکید کرد: دولت‌های محلی (شورا‌های استانداری‌ها و استاندارها) نیز شکست خود را ثابت کردند و باید شورا‌های استانداری‌ها لغو شده و انتخاب استاندار مستقیماً توسط مردم انجام شود.» ندى شاکر جوده، عضو ائتلاف النصر در پارلمان عراق نیز ضمن حمایت از این پیشنهاد گفته که ملت عراق خواهان تغییر اساسی سیستم حکومتی هستند و رویکرد‌هایی برای تغییر به سمت نظام ریاست‌جمهوری وجود دارد. به گزارش وبگاه خبری بغداد بوست، جوده اظهار داشت: نظام ریاست‌جمهوری وجود پارلمان را از بین نمی‌برد و در عین حال منوط به تصمیم کمیته‌هایی است که برای اصلاح قانون اساسی تشکیل می‌شود. علاوه بر اینکه تغییر به سمت نظام ریاست جمهوری نیاز به رأی مردم دارد.

وی ادامه داد: مشکل مردم در حضور این یا آن شخصیت در دولت نهفته نیست، بلکه مشکل عمیق‌تر است و در تسلط برخی جناح‌ها بر صحنه سیاسی نهفته است که مردم و خواسته‌های آن‌ها را فراموش می‌کنند. با این حال، وبگاه خبری «موازین‌نیوز» به نقل از منابع سیاسی عراق آورد که تغییر نظام حکومتی عراق به ریاست جمهوری می‌تواند به‌خصوص از طرف اقوام کرد و اهل تسنن در عراق با مخالفت روبه‌رو شود، زیرا این گروه‌ها را که خواهان حضور قوی‌تر در روند سیاسی هستند به حاشیه می‌برد. همچنین رئیس پارلمان عراق تأکید کرد که این کشور برای انجام اصلاحات قانون اساسی با مشارکت نمایندگانی از تظاهرکنندگان تلاش می‌کند. محمد الحلبوسی، رئیس پارلمان عراق در سخنانی بر پایبندی به نقشه راهی که سیدعلی سیستانی، مرجع عالیقدر شیعیان برای حل مشکلات اخیر این کشور ارائه کرده، تأکید کرد. وی گفت: جلسات پارلمان به صورت دائمی به منظور تسریع در اجرای این نقشه راه برگزار می‌شود. ما برای انجام اصلاحات قانون اساسی با مشارکت نمایندگانی از تظاهرکنندگان تلاش می‌کنیم. همچنین به بررسی خواسته‌های معترضان بدون مداخله خارجی ادامه می‌دهیم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار