کد خبر: 975995
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۰
گزارش «جوان آنلاین» از ساده‌لوحی برخی افراد که گول فال قهوه را می‌خورند
فالگیر‌ها که مدعی پیشگویی آینده افراد هستند خودشان غرق در مشکلات‌شان شده‌اند و به گفته بسیاری از آن‌ها در زندگی هشت‌شان گروی نه‌شان است.
سرویس جامعه جوان آنلاین - فاطمه ملکی: وجود مشکلات زندگی برای هر یک از افراد در تمام طبقات اجتماعی مسئله‌ای انکارناپذیر است و زمانی که با مشکلی مواجه می‌شویم دنبال راه حلی می‌گردیم تا بتوانیم از آن مسئله عبور کنیم. شاید برای هر یک از ما پیش آمده باشد که اطرافیان برای حل مشکل به ما پیشنهاد می‌دهند تا فال قهوه یا فال‌های دیگری بگیریم؛ فال‌هایی که در آن فالگیر‌ها با فرمولی که فقط خودشان بلدند، آینده را به‌ظاهر پیشگویی می‌کنند اما جز مشتی خزعبلات چیزی تحویل مشتری خود نمی‌دهند. این در حالی است که همین فالگیر‌ها همیشه غرق در مشکلات خودشان مانده‌اند و آنطور که از وضعیت زندگی‌شان مشخص است هشت‌شان گروی نه‌شان است.

«سیمین.ک» یکی از همین فال قهوه بگیرهاست؛ به گفته مشتریان این فرد در زندگی خود با مشکلات متنوعی مواجه است که طی چند سال، نتوانسته آن‌ها را حل کند؛ زمانی که از او می‌پرسیم چرا برای حل مشکلات زندگی‌تان فال نمی‌گیرید، در پاسخ می‌گوید: «ما نمی‌توانیم برای خودمان فال قهوه بگیریم.»(!)

سیمین برای گذراندن آموزش فالگیری، به یک خانم ارمنی مراجعه کرده است، او درباره روند آموزش بیان می‌کند: «گذراندن این دوره‌ها بستگی به هوش افراد دارد تا بتواند نماد‌ها را یاد بگیرد؛ من این دوره را در زمان بسیار کوتاهی گذراندم.» این درحالی است که او هیچ‌وقت نتوانسته بود بیشتر از دیپلم ادامه تحصیل دهد.

وی درباره جذب مشتریان می‌گوید: «بعد از یادگیری نماد‌های پیشگویی، برای چند نفر از دوستان و آشنایان فال گرفتم و هر یک از آنها، من را به مشتری‌های دیگری معرفی کردند.»

در بین صحبت‌های این فالگیر نکته‌های جالبی دیده می‌شد؛ مثلاً او در جایی اشاره می‌کند که «من برای یکی از دوستان پیشگویی کردم که به زودی با خودروی خود تصادف خواهی کرد؛ آن فرد سال آینده تصادف کرد.» موضوعی که برای هر راننده‌ای در هر لحظه ممکن است اتفاق بیفتد! این فالگیر نتوانسته بود زمان دقیقی برای تصادف پیشگویی کند و صرفاً چون تصادفی اتفاق افتاده بود، فکر می‌‌کرد که پیشگویی کرده است.
 
فالگیرانی که از حل مشکلات خود عاجزند

«دیانا غلامی» که ۱۷ ساله است درباره مراجعه به سیمین برای گرفتن فال قهوه می‌گوید: «برای من یکبار مشکلی پیش آمد که به همراه مادرم به سیمین خانم مراجعه کردیم؛ او به من گفت، چون سن تو پایین است، برای تو فال قهوه جواب نمی‌دهد؛ بعد شروع به گرفتن فال کارت کرد؛ او ابتدا به من گفت نیت کن و ورق‌ها را روی زمین قرار بده؛ من همین کار را کردم؛ و او بر اساس اشکال و شماره‌های روی ورق از آینده، حرف‌هایی به من زد که هیچ‌یک از آن‌ها درست از آب درنیامد.»

او ادامه داد: «همین خانم فالگیر بار‌ها به مادر من گفته بود که زندگی‌ات بهتر می‌شود، اما این طور که می‌بینیم روز به روز با مشکلات بیشتری مواجه می‌شویم. به‌نظر من اگر فالگیر‌ها می‌توانستند کاری انجام بدهند اول باید زندگی خودشان را درست می‌کردند. چون همین خانم فالگیر را می‌شناسیم و می‌دانیم که زندگی بسیار به‌هم ریخته‌ای دارد و با مشکلات زیادی سر و کله می‌زنند.»

این جوان ۱۷ ساله یادآور شد: «باور من این است که هر یک از افراد خودشان می‌توانند با فکر و عمل درست مشکل‌شان را حل کنند نه اینکه یک فالگیر بخواهد با دادن آدرس غلط مسیر زندگی‌شان را تغییر دهد.»
 
برخلاف پیشگویی یکی از فالگیران ازدواج کردم و صاحب فرزند شدم

«سمیرا اکبری» هم درباره مراجعه به یک فالگیر می‌گوید: «من در ۲۰ سالگی به یک فالگیر مراجعه کردم که به من گفت یک سال دیگر ازدواج می‌کنی و ممکن است هیچ وقت بچه‌دار نشوی؛ اما من در ۳۳ سالگی ازدواج کردم و یک سال بعد از ازدواج هم خدا دختری به من هدیه داد؛ به نظرم آن فالگیر فقط باعث شد چند سال از زندگی من به بطالت بگذرد و رنج و ناراحتی بکشم.»

اگر به اطرافمان خوب نگاه کنیم با فالگیر‌های یا پیشگویان متعددی مواجه می‌شویم که زندگی از هم گسیخته‌ای دارند؛ نمونه آن خانمی ۵۵ ساله است که تاکنون ۳ بار ازدواج شکست خورده داشته و فرزند دختر او هم مانند مادرش نتوانسته زندگی خود را مدیریت کند و طلاق گرفته است. اگر این خانم فالگیر توانایی پیشگویی داشت، زندگی خود را از تمام آفت‌ها و شکست‌ها نجات می‌داد و کاری می‌کرد تا دخترش هیچ‌گاه ازدواج اشتباهی نداشته باشد.

درآمد یک فالگیر بیشتر از استاد دانشگاه است

مجید ابهری آسیب‌شناس اجتماعی و رفتارشناس درباره گرایش برخی از مردم به سمت فالگیری به خبرنگار «جوان آنلاین» می‌گوید: گرایش به خرافات در طول تاریخ در تمام جوامع وجود داشته و متأسفانه امروزه در عصر پیشرفت در فضای مجازی به طور تأسف انگیزی رشد چشمگیری یافته است.

وی ادامه می‌دهد: انواع فال‌ها مثل فال قهوه، چای، آب، ماسه و تاروت ترفند‌هایی هستند که اگر در حد سرگرمی و وقت گذرانی باشد، برای جمع‌های زنانه ایرادای ندارد، اما اگر به عنوان یک عقیده و آرمان مورد توجه قرار بگیرد، باعث تأسف است.

ابهری اظهار می‌دارد: امروزه با گسترش فضای مجازی، فالگیر‌های اینترنتی نیز رشد سرطانی پیدا کرده و بعضی از آن‌ها ۲۰ روز تا یک ماه برای ملاقات و فالگیری حضوری از طریق منشی تلفنی وقت می‌دهند.

این آسیب‌شناس می‌گوید: در حال حاضر درآمد یک فالگیر از یک استاد دانشگاه بیشتر بوده و جای تأسف است که بعضی از مراجعه کنندگان از قشر تحصیل کرده هستند و آن‌ها حرف‌های این شیادان را سرلوحه زندگی خود قرار داده و باعث درگیری با همسر و خانواده شان می‌شود. در واقع دروغ‌هایی که اینگونه افراد به لحاظ تجریه در زمینه چهره شناسی و روانشناسی به هم می‌بافند، مورد قبول مراجعان قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه از نگاه رفتارشناسی، باور کردن فال و فالگیر با اعتقاد به ارزش‌های معنوی و معیار‌های دینی رابطه عکس دارد، خاطرنشان می‌کند: فاصله گرفتن از باور‌های دینی و ارزش‌های معنوی یکی از علل اصلی مراجعه به فالگیران بوده و کمرنگ شدن توکل و از دست دادن اعتماد به نفس و فقدان عزت نفس از نظر روانشناسی از دومین علل مراجعه به فالگیر است.
ابهری گفت: بر اساس تحقیقات بنیاد علوم رفتاری از سال ۹۳ تا ۹۶ در استان‌های تهران، اصفهان و رشت باید گفته شود که ۷۵ درصد از مراجعان به گونه فالگیر‌ها بانوان بوده و ۱۰ درصد را هم آقایان تشکیل می‌دهند؛ البته این آمار به جز مراجعه به دعانویسان و رمال‌ها است.

وی می‌افزاید: رسانه‌ها باید با اطلاع‌رسانی به افراد و خانواده‌ها چهره اینگونه کلاهبرداران را افشا ساخته و اجازه ندهند افراد ساده دل، بیش از این فریب این گونه شیادان را بخورند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار