کد خبر: 976187
تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۴
با رای اکثریت دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان
رای مجلس نمایندگان امریکا به روند تحقیقات استیضاح دونالد ترامپ، کاخ سفید را نگران کرده است تا جایی که رهبران مسیحی برای نجات ترامپ از این مهلکه دست به دعا برداشته اند.
روح الله صالحي  
سرویس بین الملل جوان آنلاین: پس از آنکه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که حاضر به همکاری با کنگره بر سر پرونده استیضاح خود نیست تلاش دموکرات‌ها برای به زیر کشیدن ترامپ از اریکه قدرت افزایش یافته است. اخیرا دموکرات‌ها که اکثریت مجلس نمایندگان را در اختیار دارند به قطعنامه استیضاح ترامپ رای دادند تا این پرونده بعد از این به صورت علنی و در مقابل دیدگان افکار عمومی برگزار شود. شهادت برخی مقامات واشنگتن درباره جزئیات تماس تلفنی دونالد ترامپ با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، دموکرات‌ها را به ادامه استیضاح مصمم‌تر کرده است و با شهادت علنی سایر مقامات کاخ سفید، مشکلات ترامپ دوچندان خواهد شد. گزارش‌ها حاکی از این است که ترامپ و تیم او از این مسئله به شدت واهمه دارند و حتی کاخ سفید اعلام کرده است که انتظار استیضاح ترامپ در مجلس سنا را دارد. به همین خاطر، رهبران مسیحی از هم اکنون دست به دعا شده اند تا شاید ترامپ با معجزه از این مهلکه نجات پیدا کند.
تب استیضاح ترامپ بالا گرفت
افکار عمومی اهرم فشار دموکرات‌ها
اینکه چرا دموکرات‌ها ریسک کرده و پرونده استیضاح ترامپ را ادامه می‌دهند، دلایل دیگری هم دارد. دموکرات‌ها احتمال می‌دهند که جمهوریخواهان سنا حاضر نمی‌شوند دونالد ترامپ را برکنار کرده و وجهه حزب خود را مخدوش کنند، به همین خاطر دموکرات‌ها درصدد هستند با علنی کردن روند استیضاح و آگاهی افکار عمومی از تلاش‌های مخربانه ترامپ علیه امنیت آمریکا، جمهوریخواهان را تحت فشار قرار دهند. چرا که در صورت افزایش حمایت‌های مردمی از استیضاح ترامپ، جمهوریخواهان به ناچار گزینه‌ای جز عزل ترامپ نخواهند داشت. زیرا بی توجهی به خواسته‌ها و مطالبات افکار عمومی سبب شکست جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ خواهد شد و حتی این بی اعتنایی می‌تواند برای سال‌ها به کاهش محبوبیت جمهوری خواهان در بین مردم آمریکا منجر شود.
دموکرات‌ها همچنین تلاش می‌کنند تا اگر مجلس سنا هم به برکناری ترامپ رای نداد، باتوجه به مخالفت‌های گسترده افکار عمومی حداقل از شرکت در انتخابات آینده منصرف شود. نظرسنجی‌هایی که در دو ماه گذشته انجام شده است نشان می‌دهد که بیش از ۵۰ درصد آمریکایی‌ها موافق استیضاح ترامپ هستند و این مسئله در بین سیاهان و اسپانیایی تبار‌ها بالای ۸۰ درصد است. در صورتی که شهادت مقامات کاخ سفید به جزئیات تماس تلفنی ترامپ با رئیس جمهور اوکراین در کنگره به صورت علنی برگزار شود، خشم افکار عمومی از سیاست‌های جنجالی ترامپ افزایش پیدا خواهد کرد. چرا که برخی نمایندگان کنگره گفته اند که مدارک کافی برای استیضاح و برکناری ترامپ را در اختیار دارند. در سه سال گذشته از زمان ورود ترامپ به کاخ سفید، موج مخالفت‌ها و نارضایتی‌های عمومی از سیاست‌های رئیس جمهور افزایش یافته است و بیشتر مردم این کشور ترامپ را فردی نژادپرست و فاشیست می‌دانند و روز به روز بر تعداد مخالفانش افزوده می‌شود. هر چند ترامپ در کمپین تبلیغات انتخاباتی در سال ۲۰۱۶ وعده داده بود که قدرت سابق آمریکا در جهان را به این کشور باز خواهد گرداند، اما سیاست‌های او سبب شده تا وجهه واشنگتن در جهان خدشه دار شود و این مسئله واکنش تند مقامات آمریکا را در پی داشته است. در برابر تلاش‌های کنگره، ترامپ هم بیکار ننشسته و برای اینکه بتواند خود را از تله دموکرات‌ها نجات دهد، به سیسات‌های دولت قبلی آمریکا که در دست دموکرات‌ها بود، تاخته و با مثبت ارزیابی کردن سیاست‌های خود در سه سال گذشته، درصدد است تا مردم را نسبت به حزب رقیب خود بدبین کند.
دموکرات‌ها پس از تصویب قطعنامه استیضاح ترامپ، آنرا به مجلس سنا ارسال کرده اند و تصمیم گیری نهایی در این زمینه بر عهده سناتور‌ها است که باید دو سوم یعنی ۶۷ سناتور از ۱۰۰ سناتور باید به آن رای دهند تا ترامپ برکنار شود. هر چند اکثریت سنا با جمهوریخواهان است، اما رهبر جمهوری خواهان پیشتر گفته بود در صورتی که مجلس نمایندگان به استیضاح رای بدهد و تایید کند که ترامپ مرتکب جرم علیه امنیت ملی آمریکا شده است، سنا هم روند قانونی را با دقت بررسی خواهد کرد. در صورتی که ترامپ برکنار شود، پس از ریچارد نیکسون، دومین رئیس جمهور آمریکا خواهد بود که از مقام خود عزل می‌شود.
دقیقا یکسال دیگر تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا زمان باقی است و با احتمال رای مجلس سنا به برکناری ترامپ از ریاست جمهوری، هر چقدر پروسه استیضاح به طول بکشد، به نفع دموکرات‌ها خواهد بود. چرا که در صورت برکناری ترامپ، حزب جمهوریخواه باید گزینه جدیدی برای انتخابات ۲۰۲۰ انتخاب کند و باتوجه به فرصت کم کاندید جدید برای تبلیغات ریاست جمهوری و جلب نظر افکار عمومی، شانس موفقیت جمهوریخواهان در انتخابات به پایین‌ترین حد خود خواهد رسید و این مسئله به نفع دموکرات‌ها است تا بتوانند در انتخابات پیروز شوند.
سیاست خارجی نسنجیده گریبانگیر ترامپ
علاوه بر تماس تلفنی ترامپ با رئیس جمهور اوکراین، سیاست خارجی او هم یکی از چالش‌هایی است که با آن دست و پنجه نرم می‌کند و موج مخالفت‌ها با این سیاست‌ها درحال افزایش است. سیاست خارجی ترامپ در خاورمیانه و در قبال متحدان و رقبای آمریکا، حتی صدای هم حزبی هایش را هم درآورده است و برخی مقامات جمهوریخواه برای بیرون کردن ترامپ از کاخ سفید با دموکرات‌ها همسو شده اند. حتی خروج آمریکا از خاورمیانه به شدت صهیونیست‌ها را نگران کرده است و احتمال اینکه لابی صهیونیستی موسوم به «آیپک» در انتخابات از ترامپ حمایت نکند، بسیار بالا است. نارضایتی عمومی در کنار کاهش حمایت‌های صهیونیست‌ها و سرمایه داران از ترامپ، جمهوریخواهان را در انتخابات آتی تحت فشار قرار خواهد داد و باید برای نجات از این بحران، ابتکار‌هایی به خرج بدهند، ولی دست ترامپ در این مسئله بسته است و برگه‌ای برای رو کردن ندارد. حتی متوسل شدن به اقداماتی مانند اعلام خبر کشته شدن ابوبکر البغدادی، سرکرده سابق داعش که بیشتر جنبه تبلیغاتی داشت، و همچنین متهم کردن دموکرات‌ها به تاسیس این گروه تروریستی هم نتوانسته است افکار عمومی را برای حمایت بیشتر از ترامپ مجاب کند. کارشناسان و مقامات سابق آمریکا معتقدند که سیاست‌های ترامپ سبب تقویت کشور‌های چین و روسیه شده است و قدرت واشنگتن در جهان رو به افول نهاده است.
از طرفی سیاست‌های ترامپ سبب شده تا متحدان اروپایی و عربی آمریکا از حمایت‌های این کشور ناامید شوند و این مسئله می‌تواند به ضرر ترامپ منجر شود. باتوجه به اینکه سعودی‌ها از تغییر رویکرد ترامپ در قبال خاورمیانه نگران هستند، احتمال دارد در انتخابات آتی به سمت دموکرات‌ها متمایل شوند و مبالغی را برای پیروزی کاندیدای دموکرات هزینه کنند. با این اوصاف، روند تحولات داخلی و بین المللی به ضرر ترامپ در جریان است و هر روز بر ابعاد آن افزوده می‌شود. ترامپ خود را به هر دری می‌زند تا شاید بتواند از دام استیضاحی که دموکرات‌ها برایش پهن کرده اند رهایی یابد، اما چنان در منگنه قرار گرفته که راه فرار از آن دشوار است. ترامپ مدعی است که هیچ اقدام خلاف قانون انجام نداده است و تلاش دموکرات‌ها را انتقام سیاسی به خاطر شکست این حزب در انتخابات ۲۰۱۶ می‌داند. به همین منظور، ترامپ گفته است که به هیچ وجه با کنگره در روند استیضاح همکاری نخواهد کرد.
اکنون استیضاح ترامپ برای دموکرات‌ها جنبه حیثیتی پیدا کرده است و حزب دموکرات و شخص نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان همه تلاششان این است که اجازه ندهند تا ترامپ بار دیگر به کاخ سفید قدم بگذارد و با تحریک افکار عمومی درصدد هستند تا از میزان محبوبیت ترامپ کاسته و آرای مردمی را از صندوق جمهوریخواهان به صندوق دموکرات‌ها منتقل کنند.
به رغم رای مجلس نمایندگان آمریکا به استیضاح ترامپ، اما تصمیم نهایی در نهایت بر عهده مجلس سنا است که با حضور اکثریت هم حزبی‌های ترامپ در این مجلس، برکناری او کاری دشوار خواهد بود. اما در صورت بی اعتنایی به خواسته‌های افکار عمومی، جمهوری خواهان در انتخابات ۲۰۲۰ قاعده بازی را به دموکرات‌ها خواهند باخت و با این وجود، ترامپ هم به جمع روسای جمهور یک دوره‌ای آمریکا اضافه خواهد شد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار