کد خبر: 977182
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۸ - ۰۲:۲۲
سیلاب‌های بهاری با اینکه ویرانی‌های زیادی به همراه داشت، اما مسئولان امر، کمترین درس عبرت را از آن گرفتند و گواه این ادعا هم بارش‌های یکی دو هفته اخیر و سیل و خرابی‌های ناشی از آن است. اما حالا شرایط کمی فرق کرده و پیش‌بینی‌ها بیانگر ورود سامانه‌ای پربارش و احتمال وقوع سیلاب‌های بزرگ‌تر است.
محمدرضا هادیلو
سرويس ايران جوان آنلاين:‌ چند روزی است که اخبار متفاوتی از احتمال بارش‌های شدید در شبکه‌های مجازی دست به دست می‌شود. اخباری که پیش‌بینی سازمان‌های هواشناسی دیگر کشورهاست و مدعی شده‌اند نه تنها دمای بسیاری از استان‌های ایران به شدت کاهش خواهد یافت بلکه در کنار بارش‌های سیل آسا، برف سنگینی هم ارتفاعات و مناطق کوهستانی را فرا خواهد گرفت. بر همین اساس روز گذشته هم سازمان هواشناسی کشور با اعلام ورود سامانه بارشی به غرب کشور در روز جمعه از بارش باران و برف در ۱۴ استان از جمله تهران خبر داد. حتماً سازمان هواشناسی ایران اخبار سازمان هواشناسی دیگر کشور‌ها را رصد کرده و بیش از همه از صحت و‌سقم آن‌ها خبر دارد. اما اینکه مسئولان چقدر این خبر‌ها را دیده و برای جلوگیری از وقوع هر حادثه و اتفاقی آمادگی دارند، حتماً بعد از بارش‌ها و زمانی‌که با جمله «غافلگیر شدیم» انگشت اتهام را به سمت هم می‌چرخانند، مشخص خواهد شد. فراموش نکنیم بسیاری از استان‌ها بعد از باران‌های بهاری و سیل آن هیچ‌کاری نکرده‌اند و حالا از خوزستان هم خبر می‌رسد رودخانه‌های آن در برابر حجم بارندگی و ورودی آب بالا وضعیت تاب‌آوری مناسبی ندارند.

سیلاب‌های بهاری با اینکه ویرانی‌های زیادی به همراه داشت، اما مسئولان امر، کمترین درس عبرت را از آن گرفتند و گواه این ادعا هم بارش‌های یکی دو هفته اخیر و سیل و خرابی‌های ناشی از آن است. اما حالا شرایط کمی فرق کرده و پیش‌بینی‌ها بیانگر ورود سامانه‌ای پربارش و احتمال وقوع سیلاب‌های بزرگ‌تر است. طی روز‌های اخیر اخبار متفاوتی در مورد احتمال بارش‌های عظیم در استان‌های مختلف ایران در شبکه‌های مجازی منتشر می‌شود. در همین رابطه و در یکی از آن‌ها آمده «مدل آمریکا در آپدیت خودش بالاخره با مدل اروپا هم نظر شد و تأیید کرده به طرز دیوانه‌واری بارش‌های ایران به وقوع خواهد پیوست.» این خبر که الگوی بارش تجمعی ۱۰روزه را نیز نشان داده است، تأکید کرده «در صورت تحقق این الگو هفته آتی بارش‌های فوق سنگین و سیل آسایی در غرب، شمالغرب، شمال، جنوبغرب، جنوب و مرکز کشور خواهیم داشت. همچنین پیش‌بینی هسته بارش حدود ۵۰۰ میلی‌متری در بخش‌هایی از گیلان و ۳۰۰ میلی‌متری در ارتفاعات زاگرس که این بارش‌ها با کاهش قابل توجه دما همراه است.» بعد از انتشار این اخبار و با چند روز تأخیر، بالاخره روز گذشته سازمان هواشناسی کشور هم با اعلام ورود سامانه بارشی به غرب کشور در روز جمعه از بارش باران و برف در ۱۴ استان از جمله پایتخت خبر داد. در این گزارش آمده «براساس نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی کشور تا بعد از ظهر پنج‌شنبه در اکثر مناطق کشور جوی آرام و پایدار حاکم است و در شهر‌های صنعتی و پرجمعیت افزایش غلظت آلاینده‌های جوی و کاهش کیفیت هوا پیش‌بینی می‌شود.»

باران، شادی، مصیبت
با اینکه همه هموطنان از شنیدن خبر بارش‌ها به وجد آمده و از هم اکنون منتظر رسیدن سامانه‌ها به آسمان شهر و روستای خود هستند، اما واقعیت این است که باران‌های قبل ثابت کرده در اکثر استان‌های کشور، هر بارشی به سیلی و هر سیلی خسارتی را به همراه دارد. وقتی سیل بهاری ویرانه‌های زیادی در استان‌های فارس و گلستان و خوزستان و لرستان بر جای گذاشت، مسئولان مدعی شدند که همه تمهیدات لازم را تا فرا رسیدن فصل پاییز می‌اندیشند تا دیگر چنین اتفاقاتی رخ ندهد. حالا پاییز از راه رسیده و مردم منتظر دیدن نتایج اقدامات آقایان هستند. از نتیجه کار‌های انجام شده همین بس که روز گذشته مدیرعامل سازمان آب و برق استان خوزستان که در همایش ملی سیلاب ۹۸- ۹۷ در اهواز حضور داشت، گفت: «رودخانه‌های استان خوزستان در برابر حجم بارندگی و ورودی آب بالا وضعیت تاب‌آوری مناسبی ندارند.» فرهاد ایزدجو با تأکید بر اینکه ظرفیت رودخانه کرخه ۵۰۰ مترمکعب در ثانیه است و با ورودی بیشتر دچار آب گرفتگی می‌شود و در سال بارندگی نرمال ۱۰ درصد، امکان سیل وجود دارد، ادامه داد: «ظرفیت ورودی آب به رودخانه دز، هزار مترمکعب است که در سال بارندگی نرمال ۴۰ درصد امکان سیل در این منطقه وجود دارد.» جالب اینکه درست در بحبوحه بارش‌ها مدیرعامل آب و برق استان خوزستان گفته که باید در راستای کاهش احتمال وقوع سیل طرح‌های مقابله‌ای مانند سیل بند، لایروبی و کانال انحراف سیلاب راه‌اندازی شود. حال باید نشست و دید دیگر استان‌ها چه کرده‌اند و این بار مسئولان چه دسته گلی به سیلاب‌ها خواهند داد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار