کد خبر: 977403
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۸ - ۰۱:۲۴
رشد بیش از حد قیمت در بازارهایی، چون مسکن، خودرو، لوازم‌خانگی و موتور‌سیکلت باعث شده تا برخی از مصرف‌کنندگان به‌رغم آنکه توانایی مالی برای خرید دارند، ولی از بازار قهر کنند، زیرا رنج قیمت‌ها را برای مصرف‌کننده ظالمانه ارزیابی می‌کنند و در انتظارند تا دلال‌بازی‌هایی که در فضای مجازی و حقیقی روی بسیاری از کالا‌ها وجود دارد فروکش کند و با خروج اقتصاد و مدیریت بازار‌ها از وضعیت کنونی سپس در بازار‌ها حاضر شوند.
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: محدودیت عرضه خودرو از سوی خودروسازان و درج قیمت‌های بالا روی برخی سایت‌ها، باعث شکل‌گیری سوداگری در بازار خودرو و افزایش قیمت در بازار شده‌است، این در حالی است که گویا فقط با سوداگران در فضای حقیقی بازار‌ها برخورد می‌شود و کسی با سوداگران خودرو و مسکن و موتور‌سیکلت در بازار‌های مجازی خرید و فروش کالا کاری ندارد.

در شرایطی که ناکارآمدی و بی‌انضباطی در بخش‌هایی، چون بودجه دولت و پول و بانک، ارزش پول ملی را با کاهش ممتد مواجه کرده‌است، سوداگری در بازارهایی، چون خودرو و مسکن که از دریچه بازار‌های مجازی انجام می‌گیرد به یک دردسر برای مردم تبدیل شده‌است، این در حالی است که مردم دیگر نمی‌دانند در چنین شرایطی باید به کجا شکایت ببرند و چه کنند.

هر چند بازار‌های مجازی و سایت‌های خرید و فروش کالا خدمات خوبی را به شهروندان ارائه می‌دهد، اما به نظر می‌رسد این سایت‌ها نیازمند نظارت و ساماندهی هستند، زیرا قیمت کالاهایی، چون مسکن و خودرو و موتور‌سیکلت گاهی به شکل سازمان‌یافته با جهش‌های بی‌مورد مواجه می‌شود و جالب آنکه از دریچه بازار‌های مجازی و سایت‌های خرید و فروش کالا، بازار‌های واقعی نیز با نوسان قیمت مواجه می‌شوند.

مردم ایران که به دلیل قرار گرفتن در شرایط تحریم و اعمال سیاست‌های ناکارآمد اقتصادی از سوی دولت در تنگنای معیشتی قرار گرفته‌اند، دیگر تاب و توان افزایش فشار‌ها از سوی دلالان و سوداگران را ندارند، از این‌رو به نظر می‌رسد برای ساماندهی بازار‌های مجازی و سایت‌های خرید و فروش کالا باید یک ناظر و متولی تعیین شود تا بساط بازی با قیمت‌های در حوزه‌های مسکن، خودرو و موتور‌سیکلت پایان یابد.

سوداگری در بازار خودرو
به گزارش «فارس»، در شرایطی که به گفته یاسر رایگانی سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی عدم عرضه خودرو از سوی خودروسازان باعث افزایش قیمت‌ها در بازار شده‌است، سعید مؤتمنی رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو معتقد است: درج قیمت‌های بالا در برخی سایت‌ها باعث تقویت سوداگری در بازار خودرو شده‌است.

بررسی بازار خودرو نشان می‌دهد در حال حاضر هر دستگاه پراید با قیمت ۴۷ میلیون تومان در بازار معامله می‌شود و در مورد سایپا ۱۳۲ نیز باید به قیمت ۴۹ میلیون تومانی این خودرو در بازار اشاره کنیم. در چنین شرایطی برخی سایت‌ها قیمت سایپا ۱۳۲ را حتی تا ۵۳ میلیون تومان نیز اعلام می‌کنند که این موضوع بر بازار اثرگذار است.

در مورد قیمت پژو ۲۰۶ تیپ ۲ نیز باید به نرخ ۵ /۸۳ میلیون تومانی در بازار اشاره کنیم. پژو ۲۰۶ تیپ ۵ نیز با قیمت ۱۰۰ میلیون در بازار عرضه می‌شود. قیمت پژو پارس هم در بازار به ۱۰۰ میلیون تومان رسیده و در مورد پژو ۴۰۵ مدل GLX نیز باید به قیمت ۵/ ۷۶ میلیون تومانی این خودرو در بازار اشاره کنیم. در عین حال، قیمت خودرو رانا در بازار به ۸۳ میلیون تومان رسیده و هر دستگاه سمند ال ایکس با قیمت ۵ /۷۹ میلیون تومان عرضه می‌شود. در مورد تیبا صندوق‌دار هم می‌توان به قیمت ۵/ ۵۳ میلیون تومان در بازار اشاره کرد. همچنین نوع هاچ‌بک این خودرو با قیمت ۶۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان در بازار خرید و فروش می‌شود.

قیمت ساندرو استپ وی نیز در بازار ۱۸۸ میلیون تومان است و هر دستگاه سراتو که قبلاً در بازار تا ۲۸۱ میلیون تومان هم معامله می‌شد حالا در بازار به قیمت ۲۹۷ میلیون تومان معامله می‌شود.

خبری از خریدار نیست
سعید مؤتمنی، رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو در این مورد به خبرنگار فارس گفت: قیمت خودرو‌ها توسط برخی سایت‌ها افزایش یافته و همین مسئله باعث شده تا سوداگری در بازار خودرو تقویت شود.

وی با بیان اینکه در این شرایط خبری از خریدار نیست، گفت: افزایش قیمت خودرو‌های داخلی باعث افزایش سوداگری در بازار خودرو‌های خارجی نیز شده‌است. در عین حال محدودیت عرضه نیز باعث افزایش حباب قیمتی در بازار شده‌است.

به گفته مؤتمنی، عرضه و تقاضا وضعیت بازار را تعیین می‌کند و در شرایطی که عرضه خودرو کم و تقاضا برای خرید زیاد باشد، قیمت‌ها نوسان پیدا می‌کنند. وی با بیان اینکه این اتفاق در مورد خودرو‌های پرتیراژ رخ داده‌است، افزود: قیمت پراید تا ۵/ ۳۹ میلیون تومان پایین آمده بود، اما حالا به ۴۷ میلیون تومان رسیده‌است که دلیل این اتفاق باید ریشه‌یابی شود. رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو تصریح کرد: در حال حاضر پراید در بازار بیشتر از ۴۷ میلیون تومان خرید و فروش نمی‌شود، ولی در سایت‌ها قیمت این خودرو را تا ۵۲ میلیون تومان نیز اعلام می‌کنند و از این طریق به گرانی خودرو دامن می‌زنند.

وی با تأکید بر لزوم کنترل سایت‌های اعلام‌کننده قیمت خودرو گفت: دو سه روز است که بازار دچار رکود سنگینی شده و مراجعه‌ای برای خرید خودرو صورت نمی‌گیرد. این اتفاق در مورد خودرو‌های خارجی که وارداتشان متوقف است و قیمت ثابتی داشتند، نیز اثرگذار بوده و باعث افزایش قیمت خودرو‌های خارجی نیز شده‌است.

مؤتمنی گفت:‌گاهی قیمت‌هایی را در برخی سایت‌ها مشاهده می‌کنیم که چنین نرخ‌هایی در بازار دیده نمی‌شود و تعجب‌آور است.

خودروسازان سیر نزولی قیمت‌ها را صعودی کردند
در این شرایط، رایگانی، سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی در مورد وضعیت قیمت خودرو‌های داخلی معتقد است: متأسفانه با اینکه در دو ماه اخیر شاهد قیمت نزولی خودرو بودیم ولی خودروسازان به خوبی آن را انجام ندادند و با عدم عرضه خودرو خلل ایجاد کردند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار