کد خبر: 977495
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۷
یکی از شهر‌های استان همدان که روایت‌های مختلفی درباره نحوه نامگذاری آن وجود دارد، شهر جهانی سفال ایران است که در ادامه درباره آن می‌خوانید.
سرویس جامعه جوان آنلاین: گروهی از مردم محلی بر این باور هستند که لشکر چنگیزخان مغول به هنگام گذر از همدان وارد یکی از شهر‌های این استان شد و گروهی از اهالی این شهر را به چین فرستاد تا از هنرمندان آن سرزمین سفالگری را بیاموزند. این افراد پس از آموختن سفالگری به لالجین برگشتند.

لالجین که امروزه لقب شهر جهانی سفال ایران را به خودش اختصاص داده، قطب‌های گردشگری استان همدان و مرکز سفال و سرامیک در خاورمیانه است. این شهر در گذشته با نام‌های لَلین و لالون شناخته می‌شد. برخی از محققان معتقدند نام فعلی شهر لالجین تغییریافته واژه لاچین است.
 
شهر جهانی سفال ایران کجاست؟ +عکس
لاچین پرنده‌ای شکاری از رده شاهین در گروه سیاه‌چشمان است که در آفریقا، غرب آسیا و جنوب شرقی اروپا زندگی می‌کند. البته گویا یکی از قبیله‌های ترک نیز با این نام شناخته می‌شد. هم‌اکنون شهری که به صورت رسمی و قانونی جزئی از جمهوری آذربایجان است، اما در واقع جزئی از جمهوری قره‌باغ کوهستانی است با نام لاچین شناخته می‌شود و گروهی باور دارند که به احتمال زیاد در گذشته منطقه‌ای که امروز لالجین در آن قرار گرفته، سرزمین ترکان لاچین بوده است.
 
شهر جهانی سفال ایران کجاست؟ +عکس
برخی از افراد نیز کلمه لالجین را ترکیبی از دو کلمه لاله و جین به معنای آبادی لاله می‌دانند. در اینجا باید گفت لالجین در طول تاریخ دو بار به دست مغول‌ها و افغان‌ها به شدت ویران شد.
برچسب ها: گردشگری
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار