کد خبر: 977525
تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۱
"غافلگير شديم!" جمله مديران نالايق است!
سازمان هاي هواشناسي خارجي و داخلي هفته پربارشي را براي ايران و استانهايش پيش بيني کرده اند. برخي گفته اند تا 500 ميليمتر باران در شمال و غرب ايران مي بارد و برخي از برف و بوراني گفته اند که تا يک متر ارتفاع خواهد داشت...
حوريه ملکي

  

حوريه ملکي

 

 سازمان هاي هواشناسي خارجي و داخلي هفته پربارشي را براي ايران و استانهايش پيش بيني کرده اند. برخي گفته اند تا 500 ميليمتر باران در شمال و غرب ايران مي بارد و برخي از برف و بوراني گفته اند که تا يک متر ارتفاع خواهد داشت. اما هر چه هست، مي دانيم باران هايي در راه است که مي توان سيلاب هايي را به همراه داشته باشند. با اين حال مردم مي پرسند، مسئولان چه کار مي کنند و از حوادثي مثل زلزله کرمانشاه و سيل لرستان و گلستان و خوزستان چه درس هايي گرفته اند و براي اتفاقات بعدي چقدر آمادگي دارند. از آمادگي مسئولان امر براي مواجهه با هر بحراني، همين بس که با گذشت دو سال از وقوع زلزله کرمانشاه، هنوز گروهي از هموطنان در کانکس زندگي مي کنند و بقيه هم مشکلات زيادي دارند و سيلزدگان بهار امسال هم چشم انتظار عملي شدن وعده هاي داده شده هستند.

 

***

 

وقتي سيل بهاري استانها را در مي نورديد، مسئولان طوري به قضيه نگاه مي کردند و حرف مي زندند که گويي در کشوري زندگي کرده اند که تا حالا شاهد هيچ اتفاقي نبوده است. امروزه در ايران، حوادث غير مترقبه به بخشي از زندگي مردم تبديل شده است و همانطور که مردم سيل و زلزله و آتش سوزي را از خودشان مي دانند، مسئولان هم پذيرفته اند که حوادث بايد وجود داشته باشند و فقط چون زمان وقوع آن را نمي دانند بعد از هر اتفاقي مي گويند: "غافلگير شديم!"

 

* کانکس ها دمل هاي باقيمانده از زلزله

 

دقيقا 2 سال پيش بود که زلزله اي مهيب کرمانشاه را لرزاند. زلزله اي که همه ايران را تکان داد و هموطنان سعي کردند به اندازه وسعشان، به زلزله زدگان کمک کنند. در آن روز کمک ها آنقدر زياد بود که پيوسته اعلام مي شد، با توجه به نيازهاي اوليه به زلزله زدگان کمک شود.

دولتمردان هم وارد کار شده و هر کدام قولي مي دانند و چنين استنباط مي شد که در کمتر از چند ماه مردم مصيبت زده به خانه هاي خودشان باز مي گردند. خانه هايي محکم و تازه ساخت که حداقل در برابر زلزله هاي اينچنيني مقاوم است.

نه تنها چند ماه که حالا 2 سال از آن روزها مي گذرد و هنوز هم زلزله زدگان در انتظار عملي شدن قول هايي هستند که 700 روز پيش به آنها داده شده بود.

امروز تعدادي از آنها هنوز خانه و کاشانه اي ندارند و وجود کانکس‌ها در مناطق مختلف، واحد‌های چند طبقه نیمه‌کاره و مستأجران بلاتکلیف، تنها گوشه‌ای از آثار زلزله سال 96 است که در کنار درد از دست دادن عزیزان به مشکلی عظیم برای زلزله‌زدگان تبدیل شده است.

 

* 2 سال بازسازي هنوز به نتيجه نرسيده

 

اگر از آن زلزله کمي فاصله بگيريم به سيل بهار 98 مي رسيم. زمانيکه باران چند روزي باريدن گرفت و غافل از اينکه مسئولان ما هميشه غافلگير مي شوند، سيلي راه انداخته و شهرها و روستاهاي زيادي را ويران کرد.

در گلستان و لرستان و خوزستان شهر وروستاهاي زيادي از اين سيل صدمه ديدند و شهروندان زيادي بي خانمان شدند.

فرق سيل با زلزله اين بود که ويراني هاي سيل بايد آنقدر بماند تا آب فروکش کند و بعد از آن گل و لاي را بردارند و بعد به ساخت و ساز فکر شود.

فرا رسيدن تابستان، اين فرصت را هم به وجود آورده بود که بتوان در هواي گرم به بازسازي مخروبه ها پرداخت. اما اينجا هم مثل کرمانشاه روي زمين ماند و نه تنها کار خاصي صورت نگرفت، بلکه پاييز و باران هايش دوباره از راه رسيد و حالا سازمان هواشناسي اعلام کرده به همراه بارش هاي سيل آسا، برف و سرما هم در راهند.

اما در اين ميان مي ماند مسئولان و وعده و قول هايي که دادند و اعتباراتي که گرفتند تا مشکل سيل زدگان و زلزله زدگان را مرتفع کنند.

سيل زده ها مي گويند کسي به سراغشان نيامده و هنوز هم با هر باراني مي ترسند سيلي آنها را با خود ببرد.

زلزله زدگان هم با حسرت به خرابه هاي به جاي مانده نگاه مي کنند و خاطراتي را مرور مي کنند که روزي در خانه هايشان رقم خورده بود.

بعد از زلزله کرمانشاه چيزي حدود 600 تا 700 روستا عملا درگیر کار بازسازی بودند و روستاهای بسیار زیادی بودند که تعداد کمی خانه در آنجا تخریب شده بود اما بايد بازسازي ها در آنها هم صورت مي گرفت.

استاندار کرمانشاه در اين باره مي گويد: "در این روستاهای درگیر بازسازی شش هزار و 78 خانه نسبت به قبل از زلزله اضافه شده است و در شهر سرپل ذهاب، متوسط ارتفاع و طبقات تقریبا از 2/ 1 طبقه به 3 و 3/ 3 طبقه افزایش پیدا کرد. از شش هزار و 400 پروانه صادره که قبل از زلزله تخریب شده بود، چه مسکونی، چه تجاری و صنفی این رقم به 12 هزار و 400 پروانه رسید یعنی تقریبا ساخت‌وساز در شهر سرپل ذهاب دو برابر شد و یک‌بار دیگر این شهر و البته به‌طور مهندسی و با رعایت الزامات فنی ساخته شد."

 

* مديران ضعيف را در مسير سيل قرار دهيد

 

يکي از بزرگترين مشکلات بعد از سيل و زلزله، خرابي مراکز درماني و خدماتي است. مراکزي که اولين نياز آسيب ديدگان به شمار مي آيند. در زلزله کرمانشاه بیمارستان شهدای سرپل‌ذهاب تخریب شد تا امکان امدادرسانی به مصدومان حادثه از بین برود و در این شرایط مصدومان به بیمارستان شهرستان اسلام‌آباد غرب که مجهز بود و در فاصله کمی قرار داشت منتقل شدند ولی بیمارستان تازه ساز اسلام‌آباد غرب نیز در برابر زلزله تاب نیاورد تا عملاً امدادرسانی به مصدومان زلزله مختل شود.

همچنين بعد از سيل هم خوزستاني ها و لرستاني ها و گلستاني ها نيازمند مراکز درماني بودند.

حالا و با پيش بيني سازمان هاي هواشناسي، باران هاي سيل آسايي در راه است که مي تواند بحران هايي را رقم بزند. اگر مسئولان امر از اتفاقات گذشته درس گرفته باشند، حتما اگر سيلي هم به وقوع بپيوندد خسارات کمي در پي دارد و اما اگر باز هم مسئولان بگويند "غافلگير شديم!" آنوقت است که بايد مديران ضعيف را در مسير سيل قرار داد...

 

 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار