کد خبر: 977571
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۸ - ۰۰:۴۴
احزاب اصلی لبنان بر سر نامزدی محمد صفدی برای تصدی نخست‌وزیری این کشور به توافق رسیده‌اند و همزمان تعدادی از معترضان که مخالف این تصمیم بودند در مقابل منزل نخست‌وزیر جدید تحصن کردند. مقامات بیروت هم نسبت به بروز جنگ داخلی هشدار می‌دهند.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: سه هفته پس از استعفای سعد حریری از نخست‌وزیری لبنان، احزاب این کشور پنج شنبه شب بر سر یک گزینه واحد برای نخست‌وزیری به توافق رسیدند. به گزارش شبکه المیادین، توافق بر سر نخست‌وزیری صفدی در ملاقات سعد حریری، رهبر حزب جریان المستقبل با علی حسن خلیل، نماینده جنبش امل و حسین الخلیل، نماینده حزب‌الله لبنان به دست آمد. بر اساس این گزارش، حزب جریان ملی آزاد، از احزاب عمده مسیحی لبنان نیز از این پیشنهاد حمایت کرده است. محمد صفدی، بازرگان و از سیاستمداران سنی لبنان است، ۷۵ سال دارد و در دولت‌های قبلی لبنان، سمت‌های وزیر اقتصاد و وزیر دارایی و تجارت را بر عهده داشته است. او در حال حاضر، نماینده پارلمان لبنان است. به گزارش پایگاه خبری النشره، میشل عون، رئیس‌جمهور لبنان روز پنج شنبه ابراز امیدواری کرد که در پی برطرف شدن موانع انتصاب مأمور تشکیل کابینه و فرآیند تشکیل آن، دولت تا چند روز آینده تشکیل شود. وی بر اهمیت همکاری هیئت‌های اقتصادی در حل و فصل تحولات ناشی از حوادث کنونی تأکید کرد و گفت: «نیرو‌های امنیتی در حال بازگشایی راه‌ها هستند تا امکان رفت و آمد بین مناطق مختلف تسهیل شود و چرخ اقتصادی، گرچه به‌تدریج، حرکت کند». به‌رغم توافق جریان‌های سیاسی لبنان بر سر تعیین نخست‌وزیر، برخی معترضان که با این تصمیم مخالف بودند به نشانه اعتراض در مقابل نخست‌وزیر جدید تحصن کرده‌اند. همچنین گروه‌هایی از معترضان در پاسخ به چندین فراخوان برای اعلام مخالفت با نامزدی صفدی در برابر یکی از مؤسسه‌های متعلق به وی تجمع کردند. با توجه به مخالفت معترضان با نخست‌وزیر جدید، بحران سیاسی در لبنان همچنان ادامه خواهد داشت.

نگرانی از بروز جنگ داخلی
تداوم اعتراضات در لبنان و اعتصاب‌ها در برخی مناطق، نگرانی مقامات این کشور را در پی داشته است. به گزارش شبکه روسیا الیوم، الیاس بوصعب، وزیر دفاع لبنان روز جمعه در سخنانی نسبت به دامنه اعتراضات در این کشور، عنوان داشت: «تنش در خیابان‌ها و بستن مسیر‌ها جنگ داخلی را که در سال ۱۹۷۵ رخ داد، در ذهن تداعی می‌کند. اوضاع بسیار خطرناک است». وی به رخداد‌های متعددی از جمله تلاش معترضان برای ایجاد دیوار‌هایی در اتوبان اصلی ساحلی اشاره کرد. بوصعب تصریح کرد: «ارتش و دستگاه‌های امنیتی نمی‌توانند هیچ فردی را که به فکر انجام اقدامات خشونت‌آمیز است، بپذیرند». اعتراضات در لبنان از یک ماه پیش در واکنش به فساد دولتی و مشکلات معیشتی شروع شد و به‌رغم برکناری سعد حریری، این اعتراضات همچنان ادامه دارد. معترضان خواستار پایان یافتن فساد گسترده و سوء مدیریت از جانب طبقه سیاسی هستند که به مدت سه دهه بر کشور حاکم است. بحران اقتصادی در لبنان پس از شروع اعتراضات تشدید شده است و با خروج سرمایه‌های کشور‌های عربی از بانک‌های لبنان و قطع کمک‌های مالی امریکا و اروپا، این کشور وارد بحران جدیدی شده است. امریکا و رژیم صهیونیستی و برخی رژیم‌های عربی با دامن زدن به اعتراضات لبنان، تلاش دارند نفوذ گروه‌های مقاومت در این کشور را تضعیف کنند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار