کد خبر: 977682
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۸ - ۰۵:۴۷
زلزله روز جمعه ۱۷ آبان آن‌قدر شدید نبود که بخواهد به عنوان فاجعه نامش را ماندگار کند. اما ۹/ ۵ ریشتر هم برای خانه‌های گلی و فرسوده روستا‌های میانه و مخصوصاً بخش ترکمنچای آن‌قدر زیاد بود که بتواند سقف‌هایشان را فرو بریزد.
سرويس ايران جوان آنلاين: باران و برفی که سازمان‌های هواشناسی داخلی و خارجی در موردش خبر و هشدار داده بودند از راه رسید و حالا استان‌های غربی و شمالی و مرکز ایران درگیر این بارش‌ها شده‌اند. اما این تمام ماجرا نیست و با توجه به سیل بهاری و ویرانی‌هایش و زلزله چند روز پیش آذربایجان‌شرقی، گروهی از هموطنان شرایط سختی را تحمل می‌کنند و در مناطقی مثل میانه و شهرستان‌ها و روستا‌های اطراف آن، سرما به استخوان زلزله‌زدگان رسیده. موضوعی که با عدم مدیریت بحران و کندی کار‌ها زندگی را برای هموطنانی که خانه‌هایشان را در اثر زلزله از دست داده‌اند، به شدت سخت کرده است.

زلزله روز جمعه ۱۷ آبان آن‌قدر شدید نبود که بخواهد به عنوان فاجعه نامش را ماندگار کند. اما ۹/ ۵ ریشتر هم برای خانه‌های گلی و فرسوده روستا‌های میانه و مخصوصاً بخش ترکمنچای آن‌قدر زیاد بود که بتواند سقف‌هایشان را فرو بریزد. وقتی زلزله، روستای ورنکش که به‌عنوان مرکز این واقعه معرفی شده را برای لحظاتی لرزاند و ویرانه‌هایی را برجای گذاشت، ماجرا تمام نشد بلکه بعد از آن نزدیک به ۵۰۰ پس لرزه دیگر، دل ساکنان این مناطق را لرزاند تا آرامش را کاملاً از این مناطق بگیرد و حالا با ورود سرمای شدید، دلهره هم به دل زلزله‌زدگان اضافه شود. دلهره از برف و نبود سرپناه و محافظت از کودکان و زنان و خانواده.

مسئولان با زلزله‌زدگان زندگی کنند
ارتفاع روستای ورنکش از سطح دریا آن‌قدر زیاد است که در حالت معمولی هم سرمای خاصی به آن حاکم می‌شود. ارتفاع ۲ هزار متری ثابت می‌کند که نمی‌توان به هوای این مناطق اعتماد کرد و سوز و سرمای پاییزش همان کار زمستان را می‌کند و هر استخوانی را می‌ترکاند. حالا با بارش اولین برف پاییزی، روستانشینان این مناطق وضعیت بسیار بدی را تجربه می‌کنند.

با اینکه چند روز پیش معاون اول رئیس‌جمهور به روستا‌های زلزله‌زده سرزد و حتی اعلام کرد که مستاجرها، خانه‌های جدیدی اجاره کنند و دولت هزینه‌های آن‌ها را پرداخت می‌کند، اما زلزله‌زده‌ها می‌گویند، سرما منتظر انجام امور اداری و رسیدن بودجه و اعتبارات نمانده و هم‌اکنون زندگی در چادر‌ها به هیچ عنوان امکانپذیر نیست. وقتی در همان شب اول زلزله، اعضای خانواده‌ای به خاطر استفاده از منقل و ذغال برای گرم کردن چادر، جان خود را از دست دادند، سریعاً چراغ‌های والور به این مناطق ارسال شد، اما آن‌ها هم نفت نداشتند و مردم نمی‌دانستند با چراغ بدون نفت چگونه باید خودشان را گرم کنند. آواربرداری‌ها هم خیلی کند پیش می‌رود و با شروع بارش باران و برف و حکومت سرما بر منطقه، کلاً نمی‌شود کاری انجام داد. بعد از دستور معاون رئیس‌جمهور، فرماندار سراب از آغاز ساخت و استقرار ۲۰۰ اتاقک اسکان موقت برای آسیب دیدگان‌زلزله در این شهرستان خبر داد. البته ایرج ثقفی هم ترجیح داد با آمار و ارقام نشان دهد که کار‌های خوبی انجام شده است و از توزیع پتو و مواد غذایی و بخاری برقی گفت. اما مشخص نشد چرا اگر ۵۲ دستگاه ماشین‌آلات سنگین و سبک در حال آواربرداری در روستا‌ها هستند، اما کار‌ها به سختی و کندی پیش می‌رود. به‌هرحال با ورود موج سرما، دما به زیر صفر رسیده و اگر مسئولان فکر می‌کنند امکانات موجود کفاف یک زندگی معمولی را در زیر چادر‌ها یا داخل کانکس‌ها می‌دهد، می‌توانند دو روز مهمان زلزله‌زدگان باشند و بعد از آن در کنفرانس‌های خبری شرکت و از مشکلات و نیازمندی‌های آنان حرف بزنند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار