کد خبر: 977712
تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۸ - ۲۳:۵۶
نوسان ۲۰۰۰ واحدی شاخص بورس در اولین روز سهمیه‌بندی سوخت
در جریان معاملات روز گذشته بورس اوراق بهادار تهران شاخص کل با افت ۲۰۸ واحدی به ارتفاع ۳۰۶ هزار واحد سقوط کرد، در این روز فشار عرضه خودرویی‌ها در بازار محسوس بود که شاید این رویداد به مقوله تغییر بهای بنزین مرتبط باشد، اما از طرف دیگر صنایع نفتی و پالایشی‌ها نیز تحت‌تأثیر مثبت این رویداد قرار گرفتند که جای دارد نهاد‌های نظارتی خرید‌های سنگین سهام‌های این گروه‌ها را طی هفته‌های گذشته بررسی کنند تا عده‌ای از رانت اطلاعاتی تغییر بهای سوخت بهره‌مند نبوده باشند.
سرویس اقتصاد جوان آنلاین: شاخص کل بورس تهران در ساعات ابتدایی معاملات روزگذشته نزدیک به هزار واحد رشد کرد و به ارتفاع ۳۰۸هزار واحدی رسید که گروه‌های نفتی و پالایشی، نقش پررنگی را در این روند افزایشی ایفا کردند، به‌طوری‌که شاخص کل برای مدتی حتی بیش از ۱۰۰۰ واحد رشد کرد و در آستانه ورود به کانال ۳۰۹ هزارواحدی قرار گرفت، اما فشار عرضه از سوی خودرویی‌های بازار همچون «خساپا» و «خودرو» رو به فزونی گرفت و روند رشد شاخص کل متوقف شد، تا جایی که نماگر در نهایت با افت ۲۰۸ واحدی به ارتفاع ۳۰۶ هزار و ۸۸۵ واحدی نزول کرد.

اثر مثبت و منفی تعدیل بهای بنزین بر صنایع پالایشی و خودرویی همانطور که گفته شد معاملات بورس تهران در فضایی متأثر از خبر تعدیل قیمت بنزین کار خود را شروع کرد. عده‌ای که تصور می‌کردند رشد بهای بنزین اثر مثبت بر قیمت سهام پالایشگاه‌های بورسی دارد، در صف خرید سهم‌های این صنعت نشستند و در نقطه مقابل، ترس از آثار منفی این سیاست برصنعت خودرو، سهام خودروسازان را با صف فروش مواجه کرد. با این حال، فروکش هیجان اولیه در میان معامله‌گران نهایتاً منجر به عقب‌نشینی قیمت‌ها از سقف روزانه و متعاقباً برگشت نماگر اصلی بازار به محدوده منفی شد.

ارزش معاملات کل نیز هزار و ۹۱۸ میلیارد تومان به ثبت رسید که رقم خوبی ارزیابی می‌شود همچنین ارزش معاملات خرد سهام و حق تقدم در نماد‌های عادی بورس و فرابورس، هزار و۶۷۱ میلیارد تومان به ثبت رسید که در مقایسه با آخرین روز معاملاتی هفته گذشته، با رشد حدوداً ۱۴ درصدی مواجه بود. خالص خرید سهام توسط اشخاص حقیقی در مجموع به ۵۲ میلیارد تومان رسید.

در بین گروه‌های صنعتی نیز بالاترین ارزش معاملات به ترتیب به خودرو، فرآورده‌های نفتی و فلزات اساسی تعلق گرفت.

بازار سهام نخستین روز هفته را بیشتر از هر مورد دیگری متأثر از خبر افزایش نرخ بنزین به خصوص در میان گروه‌های نفتی و پالایشی آغاز کرد.

همچنین در میان نماد‌های معاملاتی، پالایشی‌ها همچون «شبندر»، «شپنا» و «شتران» متأثر ازافزایش قیمت بنزین و به فرض بالارفتن ارزش سهام، از همان ساعات ابتدایی، بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند و این امر را به نوعی می‌توان مهم‌ترین رویداد در جریان دادوستد‌های روز جاری در نظر گرفت.

از طرفی در میان نماد‌ها بانکی «وبملت» رشد بیش از یک درصد را پشت سر گذاشت و در نهایت نزدیک به ۶۰۰ ریال رشد کرد، به علاوه سایر نماد‌های این گروه همچون «وپارس» و «ونوین» نیز افت ۱۰۵ واحدی را بر شاخص کل بورس تحمیل کردند.

در معاملات این روز سهام بانک ملت پس از انتشار نامه‌ای از این بانک در خصوص انجام مراحل تجدید ارزیابی دارایی‌ها با رشد بیش از ۲ درصدی قیمت مواجه شد. گرچه در ادامه با افزایش فشار فروش «وبملت» از سقف قیمتی روزانه عقب نشست، گرچه کارشناسان بار‌ها بر عدم تأثیر بنیادی چنین افزایش سرمایه‌ای بر رویه عملیاتی شرکت‌ها تأکید داشته‌اند و همچنین در برخی از گروه‌ها مانند «خودرو» افزایش سرمایه‌های سنگین احتمالی تنها راه‌حل موقت برای خروج این شرکت‌ها از مشمولیت ماده ۱۴۱ قانون تجارت باشد، اما همچنان بازار به این بهانه واکنش نشان می‌دهد. گفتنی است در میان گروه‌های معاملاتی بیشترین بازدهی با ۷۰/۴ به گروه ذغال‌سنگ رسید و همچنین بیشترین زیان هم به نام وسایل ارتباطی ثبت شد.

آیفکس شرایط متفاوتی را نسبت به شاخص کل پشت سر گذاشت و با رشد کم‌جان نزدیک به سه واحد توانست تا ارتفاع ۳۹۳۵ واحدی پیشروی کند.

ارزش کل معاملات فرابورس ۶۵۷ میلیارد تومان و ارزش معاملات خرد نیز ۵۴۵ میلیارد تومان به ثبت رسید.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار