کد خبر: 977877
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۲
داود گودرزی با اشاره به اعتراضات شکل گرفته پس از افزایش قیمت بنزین:
رئیس سابق سازمان بسیج دانشجویی گفت: «شرایط ایجاد شده بهترین فرصت است که جنبش دانشجویی به جایگاه پرچمداری و جریان‌سازی بازگردد و با نقد مسئولان و مطالبه از آن‌ها اجازه ندهد عده‌ای لندن‌نشین با پول‌های کاخ سفید بخواهند دایه عزیزتر از مادر برای ملت ایران شوند.»
محمد صادق عبداللهی
سرویس سیاسی جوان آنلاین: اعتراضات به طرح افزایش قیمت بنزین در شهر‌های مختلف حکایت از نارضایتی گروه‌هایی از مردم از این طرح دارد، اما سران قوا و برخی کارشناسان معتقدند این طرح نیاز کشور بوده و لازم الاجرا است. در این میان به نظر می‌رسد جنبش دانشجویی می‌تواند به عنوان دلسوز مردم و انقلاب اسلامی پرچم‌دار آن بخش از مطالبات به حق مردم شده و با ایفای نقشی واسطه‌گرایانه کمک کند ضمن آنکه مطالبات به حق مردم به گوش مسئولان برسد، ابهامات آن نیز رفع گردد تا کم‌ترین مشکل برای مردم و کشور پیش آید. برای واکاوی ظرفیت‌های جنبش دانشجویی و توانایی‌های آن در مدیریت شرایط ایجاد شده، به سراغ داود گودرزی، رئیس سابق سازمان بسیج دانشجویی رفته‌ایم. او معتقد است محوری‌ترین وظیفه جریان دانشجویی در حال حاضر مطالبه و روشن‌گری است.

پرداخت تخصصی به مسئله بنزین و طرح اجرا شده

گودرزی در پاسخ به این سؤال که دقیقاً چه چیز را و از چه کسی باید مطالبه کرد، ب گفت: «در مرحله نخست اصل مسئله بنزین و طرح اجرا شده را باید به بحث گذاشت؛ جنبش دانشجویی باید درباره این مسئله و ابعاد آن حرف بزند. این حرف زدن هم دو بخش دارد یک بخش ناظر به مردم و بخش دیگر ناظر به سطح کارشناسی است. در سطح اول باید برای مردم شفاف صحبت کرد که مثلاً ما به نسبت کشور‌های دیگر چقدر مصرف داریم؟ چرا ما با اینکه جمعیت و تعداد ماشین‌های‌مان با ترکیه یکی است، اما هفت یا هشت برابر این کشور مصرف بنزین داریم؟»

گودرزی با اشاره به بخشی از فرمایش‌های امروز رهبر انقلاب که نظرات کارشناسی را درباره بنزین مختلف خواندند، از دیگر موضوعات قابل بحث در تشکل‌های دانشجویی را بررسی مزیت‌های طرح فعلی دانسته و بیان داشت: «در سطح دوم فعالیت‌ها تشکل‌های دانشجویی می‌توانند با دعوت از کارشناسان و متخصصین روش‌های مختلف مطرح را به نقد و بررسی بگذارند تا نقاط قوت طرح فعلی مشخص شود. همچنین نحوه اجرای این طرح و انتقادات به آن نیز می‌تواند محل بحث و گفتگو باشد.»

گودرزی مسئله عدالت و توزیع یارانه بنزین را نیز از مباحث قابل بررسی در جلسات جنبش دانشجویی عنوان کرد و گفت: «ما در کشورمان برای بنزین یارانه می‌دهیم، اما واقعاً این نظام توزیع یارانه چقدر عادلانه است؟ این را باید به صورت تخصصی به بحث گذاشت و بعد راه‌های اصلاح را مشخص کرد و به فکر اعمال و مطالبه آن بود.»

رئیس قرارگاه ملی مبارزه با مفاسد اقتصادی همچنین با اشاره به مسئله قاچاق بنزین بیان کرد: «یکی از دلایل اجرای این مصوبه پر چالش را مقابله با قاچاق سوخت اعلام کرده‌اند. تشکل‌های دانشجویی بایستی در میزگرد‌ها و مناظره‌ها و نشست‌های خود بررسی کنند آیا واقعاً این طرح از قاچاق سوخت جلوگیری می‌کند؟ اگر نه؛ چه طرح‌های جایگزینی می‌توان پیشنهاد داد.»

وی ادامه داد: «قطع یقین یکی از انگیزه‌ها و اهداف اصلی اجرای طرح افزایش قیمت بنزین جبران کسری بودجه و هزینه‌های دولت است. این مسئله نیز جای کار کارشناسی، میزگرد و نشست تخصصی با حضور مخالفان و موافقان دارد. باید به دقت بررسی کرد که آیا راه دیگری برای جبران این کمبود‌ها نیست؟ آیا اصلاً این طرح می‌تواند منجر به جبران این کسری‌ها شود؟»

بررسی بسته حمایتی دولت

گودرزی بسته پیشنهادی دولت برای جبران هزینه‌های ناشی از افزایش قیمت بنزین را از دیگر موضوعاتی دانست که جنبش دانشجویی بایستی برای تحلیل و بررسی آن به صحنه آید. او بیان داشت: «دولت می‌گوید من بنزین را گران و در ازای آن برای کمک به خانوار‌ها یارانه‌ای را به صورت ماهانه پرداخت می‌کنم. جنبش دانشجویی بررسی کند آیا تحقق عدالت به این شکل امکانپذیر است یا، چون انتظار تورمی ایجاد می‌کند و با توجه به آماده نبودن سامانه‌های کنترل قیمت، کالا‌های دیگر را نیز به دنبال خود چندین برابر گران می‌کند وضعیت عدالت و معیشت مردم را سخت‌تر می‌سازد؟»

وی همچنین گفت: «یکی از مسائلی که مردم را اذیت می‌کند، غیرشفاف بودن میزان درآمد‌های حاصلی از افزایش قیمت سوخت و مقدار بسته حمایتی دولت است. دولت ادعا دارد تمام درآمد‌های حاصله را به مردم باز می‌گرداند، اما یک حساب مختصر نشان می‌دهد اینگونه نیست. این نیاز به شفاف‌سازی دارد و اگر حساب‌هایی که الآن نمایندگان مجلس نیز به آن معترض هستند، اشتباه است باید با مطالبه و پیگیری جنبش دانشجویی اصلاح و اعلام شود.»

تشکل‌های دانشجویی سعی کنند مطالبه واقعی مردم شنیده شود

رئیس سابق سازمان بسیج دانشجویی پیرامون وظایف جنبش دانشجویی در قبل اعتراضات و تجمعات گفت: «مردم حق دارند بدانند پشت قضایا و تصمیمات چیست. نمی‌شود تصمیمات مهمی را که زندگی مردم در گرو آنهاست، یک شبه و بدون هیچ پشتوانه‌ای به مردم اعلام کرد. ولی آتش زدن بانک‌ها دردی را دوا نمی‌کند؛ از همین جهت مردمی که واقعاً به این مسئله اعتراض داشته باشند، بانک و سطل زباله آتش نمی‌زنند. چون این‌ها برای خودشان است و اتفاقاً زندگی خودشان را مختل می‌کند. مردم اسلحه ندارند. مردم ماشین‌های یکدیگر را تخریب نمی‌کنند. آن کسی که بانک و پمپ بنزین آتش می‌زند حسابش از مردم جداست. تشکل‌های دانشجویی باید سعی کنند حرف و مطالبه واقعی مردم شنیده شود.»

گودرزی در ادامه بیان داشت: «تشکل‌های دانشجویی اولاً باید مردم را از سناریو‌های دشمن و سوء‌استفاده آنان از شرایط، آگاه کنند تا مردم حساب خود را با آن عده از اشرار که دنبال سیاسی کردن مطالبات مردم و به بی‌راهه کشاندن آن هستند، جدا سازند و بعد تلاش کنند با پرچمداری مطالبات واقعی، زبان مردم در برابر مسئولان باشند و مسیر رسیدن حرف و استدلال مردم به مسئولان و مسئولان به مردم را هموار سازند.»

وی تأکید کرد: «تشکل‌های دانشجویی و جوانان مؤمن انقلابی می‌توانند با ابزار‌های مختلفی که در دست دارند؛ اعم از نشریه، کانال، تریبون، کرسی و... پرچمدار مطالبات مردم شوند و مسئولان را به صورت تخصصی پای کار بکشند و هم در امنیت و هم در سامان دادن به زندگی مردم و مقابله با مشکلات طرح افزایش قیمت بنزین نقش‌آفرینی کنند.»
او همچنین اظهار داشت: «در مطالبه‌گری باید از کلی‌گویی هم پرهیز کرد. باید به صورت دقیق و شفاف دستگاه‌ها و نهاد‌های مختلف من جمله صداوسیما، قوه قضائیه، وزارت صنعت، سازمان بازرسی و تعزیرات را لیست و متناسب با وظایف هر دستگاه‌ها مطالبات را مطرح و دنبال کرد.»

گودرزی تأکید کرد: «شرایط ایجاد شده بهترین فرصت است که جنبش دانشجویی به جایگاه پرچمداری و جریان‌سازی بازگردد و با نقد مسئولان و مطالبه از آن‌ها اجازه ندهد عده‌ای لندن‌نشین با پول‌های کاخ سفید بخواهند دایه عزیزتر از مادر برای ملت ایران شوند.»

مشکلات امروز حاصل اشتیاق به روش‌های غربی است

رئیس قرارگاه ملی مبارزه با مفساد اقتصادی در پایان گفت: «در کنار همه موارد فوق نباید فراموش کرد که بخشی از مشکلات امروز به خاطر پشت کردن به اقتصاد مقاومتی و استفاده از ظرفیت‌های بومی برای اداره کشور و اشتیاق به روش‌های غربی است. اگر ما کشور را در شش سال گذشته معطل تصمیمات اروپا و امریکا نمی‌کردیم، امروز قرار نبود به یکباره چنین فشاری به مردم تحمیل شود. ما باید از راهی که آمده‌ایم درس بگیریم تا در آینده باز هم دچار چنین چالش‌هایی که وقت، منابع، انرژی و ظرفیت‌های کشور را هدر می‌دهد نشویم.»
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
مهدی ترابی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۷
0
0
چرا آنطور که دنبال محاکمه ارازل و اوباش هستید دنبال محاکمه مدیران بی کفایتی که به سرمایه ملت آسیب می رسانند نیستید؟
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۸/۲۷
0
0
چرا دیر طرح موضوع می کنید؟
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار