کد خبر: 978461
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۳۹۸ - ۲۲:۱۸
سرلشکر رشید در حاشیه رزمایش پدافند هوایی «مدافعان آسمان ولایت»:
رزمایش مشترک پدافند هوایی «مدافعان آسمان ولایت» ۹۸ از روز پنج‌شنبه با هدف آمادگی سامانه پدافندی و دفاعی و با حضور مقامات عالی‌رتبه نظامی آغاز شد و در مرحله اول آمادگی سیستم‌های پدافندی برای مقابله با حملات ناگهانی و همچنین ارتباط مناسب میان تجهیزات و نیرو‌های عمل‌کننده و شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور برای اتخاذ تصمیم دفاعی متناسب با تهدید آزموده شد.
سرويس سياسی جوان آنلاين: در طول سال‌های گذشته همواره رزمایش نیرو‌های مسلح به عنوان محلی برای تنفس نیرو‌های ذخیره و در حال آماده‌باش محسوب می‌شود. این رزمایش علاوه بر اینکه امکان آزمودن نیرو‌های در حال آمادگی را فراهم می‌کند بلکه نوعی تمرین برای مقابله با دشمن در شرایط آزمایشی محسوب می‌شود.

حالا در شرایط فعلی رزمایش مدافعان آسمان ولایت محلی برای آغاز تمرینات نظامی در حوزه آسمان و مقابله با جنگنده‌های دشمن شده است. این رزمایش علاوه بر آمادگی نیرو‌های نظامی اخطاری مستقیم به دشمن محسوب می‌شود تا فکر هر گونه تعدی به آسمان کشور را از ذهن دور کند، البته عملکرد پدافند هوایی کشور در سال ۹۸ از جمله سرنگونی هواپیمای جاسوسی امریکا در سواحل عمان نشان می‌دهد که مدافعان آسمان کشور در مقابل هر گونه هجوم و تعدی آمادگی کامل دارند.
رزمایش مشترک پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۹۸ که در ۴۰۰ هزار کیلومتر مربع از پهنه هوایی کشور برگزار شد از مراحل مختلفی تشکیل شد؛ تا در هر مرحله نسبت به عملکرد صحیح تجهیزات و جنگ افزار‌های پدافندی اطمینان کامل حاصل شود.

در مرحله اول رزمایش چه گذشت
مهم‌ترین مراحل رزمایش مشترک پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۹۸ در مرحله اول گسترش و استقرار سامانه‌های پدافندی حاضر در رزمایش با تأکید بر واکنش سریع نیرو‌های مدافع و توانایی جابه‌جایی سریع سامانه‌های موشکی، راداری و توپخانه‌ای پس از انجام عملیات، برقراری ارتباط امن و چند لایه میان سامانه‌های پدافندی، ارتباط مناسب میان تجهیزات و نیرو‌های عمل‌کننده و شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور برای اتخاذ تصمیم دفاعی متناسب با تهدید، اقدامات مهندسی رزمی و پدافند غیرعامل برای استتار و اختفای سامانه‌ها و تجهیزات و فریب دشمن بوده است.

همچنین انجام پرواز‌های اطلاعاتی و شناسایی با سرنشین و بدون سرنشین در منطقه عمومی رزمایش، تهاجم هواپیما‌های شکاری به منطقه رزمایش و انجام اقدام تاکتیکی و دفاعی هواپایه علیه هواگرد‌های مهاجم تحت هدایت شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور از دیگر اقدامات انجام شده در این مرحله از رزمایش بود.
انجام عملیات سوختگیری هوایی بر فراز منطقه رزمایش با هدایت افسران کنترل شکاری پدافند هوایی، تمرین مراحل دفاع هوایی شامل کشف، شناسایی، رهگیری، درگیری و اصابت الکترونیکی سامانه‌های پدافند هوایی در این مرحله از رزمایش تمرین شد. استقرار سامانه‌های فرماندهی و کنترل متحرک فکور، سامانه‌های راداری بومی معراج، فتح ۲، سامانه‌های تاکتیکی اطلاعات و شناسایی، سامانه‌های جنگ الکترونیک و شبکه دیده‌بانی بصری نیروی پدافند هوایی ارتش از دیگر اقدامات انجام شده در این بخش از رزمایش بود.

همچنین در بخش دیگری از این رزمایش سامانه پدافندی بومی تلاش با موفقیت اهداف مهاجم واگذار شده توسط شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور را در ارتفاع بلند منهدم کرد. این اهداف در قالب پرواز بدون سرنشین برای غافلگیر کردن سامانه‌های راداری ارتش به پرواز درآمده بود.
سامانه بومی تلاش جایگزین سامانه قدیمی اس ۲۰۰ در ساختار پدافند هوایی کشور شده است و از موشک‌های سامانه صیاد ۳ برای هدف قرار دادن اهداف خود استفاده می‌کند.

سرلشکر رشید: امریکا نسبت به جان سربازان خود مسئولانه رفتار کند
سردار سرلشکر غلامعلی رشید فرمانده قرارگاه مرکزی حضرت خاتم الانبیا (ص) در جریان بازدید و نظارت بر مراحل رزمایش مشترک پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۹۸، با حضور در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: به لطف خداوند بزرگ نیرو‌های مسلح ما متشکل از ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با استفاده از همه ابزار‌های قدرتی که در اختیار دارند و با اشراف اطلاعاتی و رصد اقدامات دشمن، نه‌تن‌ها تهدیدات را به طور دائم مورد ارزیابی قرار می‌دهند، بلکه در مقابل هرگونه تهدیدی از آمادگی بسیار بالایی هم در بعد دفاعی و هم در بعد تهاجمی برخوردار هستند.

وی افزود: قدرت نیرو‌های مسلح شامل نیرو‌های زمینی و دریایی ارتش و سپاه، پدافند هوایی ارتش و هوافضا و موشکی سپاه در چارچوب منافع و اهداف ملت ایران روز به روز در حال آماده شدن است و با قدرت کامل در مقابل هرگونه اقدامات تحریک کننده و مداخله‌آمیز در دفاع از این سرزمین به صورت سازماندهی شده و روبه افزایش هستند.
فرمانده قرارگاه مرکزی حضرت خاتم الانبیا (ص) با اشاره به برگزاری رزمایش مشترک پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۹۸، تصریح کرد: ما در این سه هفته اخیر در قلب ایران و در سرزمینی به وسعت بیش از ۴۰۰ هزار کیلومتر مربع رزمایش بزرگی را در عرصه پدافند هوایی داشتیم. نیرو‌های پدافند هوایی ارتش و سپاه و تمامی ظرفیت‌های کشور که می‌تواند در این امر به کار گرفته شود تحت امر قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا (ص) به فرماندهی امیر سرلشکر موسوی این رزمایش را طرح‌ریزی و به اجرا گذاشتند.

سرلشکر رشید ادامه داد: ما از همه آموزش‌هایی که تاکنون دیده ایم و از همه تجربیات و سلاح‌هایی که تولید بومی خودمان در وزارت دفاع است، همه این‌ها را تحت امر متخصصان و فرماندهان تست و ارزیابی کردیم و برای دفاع از آسمان ایران، مهارت‌ها و ورزیدگی کارکنان شجاع پدافند هوایی ارتش و سپاه را ارتقا بخشیدیم. وی با تأکید بر اینکه ما به دنبال جنگ نبوده و نیستیم، اما در برابر هرگونه تهدیدی قاطعانه از منافع ملت ایران و سرزمین ایران اسلامی دفاع می‌کنیم، خاطرنشان کرد: به عنوان فرمانده قرارگاه مرکزی حضرت خاتم‌الانبیا (ص) از این میدان و صحنه رزمایش پدافند هوایی به دشمنان ملت ایران به ویژه امریکایی‌ها هشدار می‌دهیم که دولت امریکا باید با اجتناب از رفتار اشتباه در منطقه به ویژه منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز نسبت به حفظ جان سربازان امریکایی و به خطر افتادن جان آن‌ها مسئولانه عمل کند.
فرمانده قرارگاه مرکزی حضرت خاتم الانبیا (ص) در پایان تأکید کرد: برای جلوگیری از جنگ گفتار و ارسال پیام تنها کفایت نمی‌کند و به اقدام مناسب و رفتار مناسب نیاز است.

فرمانده کل ارتش: نبرد ما و استکبار تا تسلیم شدن آن‌ها در برابر حق ادامه دارد
امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی روز پنج‌شنبه در حاشیه نخستین روز رزمایش پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۹۸ و در جمع خبرنگاران با بیان اینکه عوامل زیادی در پویایی و شادابی نیرو‌های ما مؤثر است، اظهار داشت: ایمان قلبی، تکیه به خداوند و عبور از گردنه‌های خطرناک با عقبه‌های نفسگیر در سال‌های دشوار گذشته از جمله عوامل این نشاط و پویایی است. این گذشته امید به آینده را افزایش می‌دهد و باعث افزایش نشاط و شادابی می‌شود. وی افزود: از بین همه جوانانی که به یک سنی می‌رسند در مقطع دیپلم و مسیر آینده خود را انتخاب می‌کنند، همه مسیر‌هایی که به خدمت به کشور، نظام و مردم منتهی می‌شود، مورد احترام و لازم هستند، اما آن‌هایی که لباس سربازی و پاسداری برای دفاع از کشور، مردم و نظام می‌پوشند، در قلب‌هایشان خصوصیات ویژه‌ای وجود دارد و آن ویژگی حفظ فداکاری و ایثار برای ملت است و وقتی بیشتر در این مسیر موفق شده‌اند، نشاط آن‌ها افزایش می‌یابد.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر اینکه بن‌بست و حد ایستادنی برای ما وجود ندارد، خاطرنشان کرد: خداوند این نعمت بزرگ را در حق بهترین مخلوقات خود کرده که هر چقدر انسان‌ها تلاش کنند، جلوی راهشان باز است و پیشرفت می‌کنند. ما وعده‌های متعدد خداوند را داریم که هر چه انسان‌ها تلاش و مجاهدت و ایستادگی کنند، بیشتر پیشرفت می‌کنند.

موسوی ادامه داد: ما اصلا در دوران دفاع مقدس فکر نمی‌کردیم روزی به چنین جایی برسیم. آن زمان نهایت آرزوی ما تأمین مهمات موردنیاز جنگ بود، کم‌کم از این عقبه گذشتیم و به این فکر افتادیم که بتوانیم سلاح‌هایمان را نگهداری کنیم، قطعه‌سازی کنیم، دست به کار شدیم و ساختیم و دیدیم بهترین‌ها را در عرصه‌های مختلف زمینی، هوایی، دریایی و پدافند هوایی ساخته‌ایم. وی اضافه کرد: مادامی که حرف ما، حرف استقلال و مقابله با نظام سلطه است، استکبار در برابر ما ایستاده و این نبرد تا جایی که آن‌ها بپذیرند، در برابر حق باید دست‌هایشان را بالا ببرند، ادامه خواهد داشت و این پله‌های بعدی ما خواهد بود.
فرمانده قرارگاه پدافند هوایی کشور عنوان کرد: سهم نیرو‌های مسلح این است که دشمنان را از اینکه می‌توانند از نظر نظامی به کشور لطمه‌ای وارد کنند، مأیوس کرده و تا حد بسیار زیادی هم در این زمینه موفق بوده‌اند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار