کد خبر: 979042
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۳۹۸ - ۲۳:۴۶
یک بیماری شبیه سرماخورگی که می‌تواند خطرناک‌تر از چیزی باشد که فکرش را می‌کنید و حتی جان آدم را بگیرد!
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: طبق اعلام رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت امسال ویروس آنفلوآنزا با شدتی بیشتر از سال گذشته فعالیت می‌کند و همین بیش فعالی هم موجب شده تا طی هفته گذشته این ویروس جان ۱۵ نفر را بگیرد. تمام موارد فوت‌شده ناشی از آنفلوآنزا در بیمارستان بستری و تحت درمان بودند، اما این افراد به دلایلی مانند عدم تزریق واکسن آنفلوآنزا، مراجعه دیرهنگام به مراکز درمانی یا ابتلا به بیماری زمینه‌ای جان خود را از دست دادند.

هرسال با آغاز فصل سردی هوا سر و کله ویروس آنفلوآنزا هم پیدا می‌شود و عده‌ای از افراد را درگیر می‌کند. البته امسال این ویروس سه هفته‌ای زودتر از همیشه از خواب بیدار شده و با توپ پر هم به سراغ سلامت مردم آمده و حالا هم سه هفته‌ای می‌شود که موج نخست آنفلوآنزا کشور را در برگرفته است. البته آن‌طور که محمدمهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت می‌گوید: علاوه بر منطقه خاورمیانه و کشور ما، حتی در کشور‌های اروپایی نیز گستره زیادی داشته و امسال با شدت هرچه تمام‌تر شروع به کار کرده است. به گفته وی، در ایران تقریباً از تمام استان‌ها گزارش بروز بیماری را داشته‌ایم، اما استان‌های قزوین، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، گلستان، سمنان، اصفهان، کرمانشاه و تهران بیشترین درگیری را داشته‌اند.

ویروسی که قوی‌تر شده
ویروس آنفلوآنزای امسال انگار با سال‌های گذشته فرق می‌کند و قوی‌تر و حتی کشنده است! گویا با اشاره به نشستی در مورد بیماری آنفلوآنزا در کشور مراکش می‌افزاید: «با توجه به آخرین مطالعات انجام شده در این جلسات و شواهد آزمایشگاهی موجود ما دریافتیم که این ویروس دچار تغییراتی شده که همین مورد باعث تشدید آن شده است.» ویروس آنفلوآنزا امسال بر دو نوع و H۳N۲ بوده است، اما آن‌طور که رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت می‌گوید، بررسی‌ها نشان می‌دهد نوع H۱N۱ آن گسترش بیشتری داشته و قدرت آن نیز نسبت به نوع دیگر قوی‌تر است.

گویا تأکید می‌کند: «نکته‌قابل توجه این است که این نوع از ویروس آنفلوآنزا هیچ ارتباطی با آنفلوآنزای پرندگان ندارد و هر سال در موعد مقرری این آنفلوآنزا در جهان سرازیر می‌شود که با توجه به شروع زودتر گستره آن در سال جاری پیش‌بینی می‌کنیم، فعالیت این ویروس نسبت به سالیان گذشته به بالاترین حد خود برسد تا جایی که ظرف هفته گذشته ویروس آنفلوآنزا در استان‌های گلستان و مازندران نسبت به سایر استان‌ها فعالیت بسیار زیادی داشته است.»

برای آنکه آنفلوآنزا نگیریم
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با توجه به تغییر و قوی‌ترشدن ویروس آنفلوآنزای امسال از مردم می‌خواهد تا به نکات بهداشتی توجه داشته باشند. بنا به تأکید وی شست‌وشوی دست‌ها در وهله اول کمک بسیار زیادی به کنترل بیماری می‌کند و همچنین رعایت آداب تنفسی به شیوه‌ای که فرد هنگام عطسه و سرفه دستمال جلوی دهان خود بگیرد، سپس آن دستمال را درون کیسه کوچکی قرار دهد و در سطل زباله بیندازد.

وی همچنین با تأکید بر اینکه بیماران باید از خود درمانی پرهیز کنند، تصریح می‌کند: «خوددرمانی می‌تواند باعث تشدید بیماری شود. با رعایت نکات بهداشتی و مراجعه به پزشک نیز در زمان مناسبی بیماری پیشرفت نمی‌کند.» گویا همچنین مصرف آنتی‌بیوتیک برای بیماران مبتلا به بیماری آنفلوآنزا را منطقی نمی‌داند و می‌افزاید: «این بیماری یک عفونت ویروسی است که با استفاده از استامینوفن‌های ساده، مایعات گرم و استراحت در خانه بهبود پیدا می‌کند. در این زمینه علاوه بر نهی از مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها مصرف دارو‌های کورتون‌دار نیز در طول دوره بیماری توصیه نمی‌شود.»

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت همچنین با تأکید بر اینکه بیماران مبتلا به آنفلوآنزا در صورت دستور پزشک برای بستری در بیمارستان باید این کار را انجام دهند، خاطر نشان می‌کند: «همچنین رعایت نکات بهداشتی و مصرف دارو‌های تجویز شده در طول دوره بیماری بسیار ضروری است.»

به گفته وی، لازم است والدین تا بهبود کامل بچه‌ها از حضورشان در مدرسه جلوگیری کنند، چون ممکن است حال عمومی بچه با مصرف دارو بهتر شود، اما وی مستعد مریض‌کردن سایر دانش‌آموزان است و این مسئله موج آنفلوآنزای ورودی به کشور را شدید‌تر خواهد کرد.

گروه‌هایی که باید واکسن بزنند
رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به این‌که هیچ‌گونه کمبود داروی آنفلوآنزا در کشور گزارش نشده است، می‌افزاید: «از زمستان سال گذشته تمام مجموعه وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو تمام همت خود را به کار بسته‌اند تا با هیچ چالشی در زمینه دارو‌های آنفلوآنزا روبه‌رو نباشیم. همچنین واکسن آنفلوآنزا نیز در کشور وجود دارد و موردی از کمبود آن گزارش نشده است.».

اما چه گروه از افراد باید واکسن آنفلوآنزا بزنند و چه نوع واکسنی برای آن‌ها مناسب‌تر است؟

گویا در پاسخ به این سؤال می‌گوید: «گروه‌های در معرض خطر و آسیب‌پذیر حتماً نسبت به تزریق این واکسن اقدام کنند و همچنین برخی گروه‌های حساس مانند کادر بیمارستانی که با بیماران ارتباط بیشتر دارند باید نسبت به این بیماری واکسینه شوند.»

افراد بالای ۶۵ سال، مادران باردار، بیماران قلبی و ریوی، مبتلایان به سرطان که تحت درمان قرار دارند، کسانی که دارو‌های سرکوب‌کننده سیستم ایمنی مصرف می‌کنند، افراد دارای نارسایی کلیه، کبد و کسانی که دیابت کنترل نشده دارند هم بیش از سایر افراد در معرض خطر ابتلا به بیماری آنفلوآنزا قرار دارند. به همین دلیل وی تزریق واکسن را برای این افراد توصیه می‌کند. گویا درباره کیفیت واکسن آنفلوآنزای تولید داخل تأکید می‌کند: «واکسن آنفلوآنزای تولید شده در کشورمان از بهترین نوع واکسن‌های آنفلوآنزاست.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار