کد خبر: 979524
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۳۹۸ - ۲۱:۴۳
سرويس سياسی جوان آنلاين: عطاءالله مهاجرانی، وزیر ارشاد دولت اصلاحات در کانال تلگرامی خود در متنی تفصیلی به آشوب‌های اخیر در ایران پرداخته و نوشته است:

آشوب را می‌توان در لایه‌های مختلف شناسایی کرد. هویت هر یک از این لایه‌ها با یکدیگر متفاوت است.
یکم: فرض کنید مسابقه فوتبالی برگزار می‌شود. یک تیم مشهور و محبوب می‌بازد، طرفداران احساس می‌کنند که حق تیمشان خورده شده است. داور، عادلانه داوری نکرده... در پایان مسابقه آشوب می‌کنند و… این پدیده یک آشوب بدون برنامه‌ریزی است. اگر فرضاً نتیجه مسابقه مساوی می‌شد یا تیم مورد نظر برنده، این اتفاق و آشوب رخ نمی‌داد.
دوم: ممکن است یک گروه سیاسی برای دست یافتن به اهداف خود دست به آشوب بزند. از زمینه نارضایتی اجتماعی مثل گرانی استفاده کند، اما در پس اقدام به آشوب، یک برنامه منطقه‌ای یا جهانی وجود ندارد.

سوم: آشوب سازماندهی شده، در جهت تغییر یک نظام و با هدف براندازی است. تصمیم‌گیری برای آشوب در اتاق‌های فکرامنیتی، سیاسی و نظامی طراحی می‌شود. برنامه چند روزه نیست. ممکن است طراحی چند ساله باشد.
ادعای من در این نوشته، این است که آشوب آبان ماه از نوع سوم بود. دست‌کم یک بازیگر جهانی- امریکا- و یک بازیگر منطقه‌ای رقیب- عربستان سعودی- در این پدیده نقش داشته‌اند و خواهند داشت. قرائن مختلفی را می‌توان برای این مدعا برشمرد:

۱- ترامپ و وزیر خارجه‌اش که سابقاً رئیس سازمان سیا بود و به صراحت گفته است که از دروغ هیچ گاه پرهیز نمی‌کرده است، در این آشوب حضور داشتند، البته جان بولتون که قرار بود طبق وعده‌اش همراه با سازمان مجاهدین خلق، در بهمن ماه سال ۱۳۹۷ در تهران باشد، عزل شد و کاخ سفیدِ طرفدارِ آزادی اطلاعات و منتقد بسته شدن اینترنت یک هفته‌ای در ایران، برای دو ماه صفحه توئیتر جان بولتون بینوا را بست و به او اجازه دسترسی به توئیتر نداد. جست‌وجو در مواضع دو تا سه سال گذشته این افراد و نیز سخنان برایان هوک به روشنی نشان می‌دهد که امریکا برای آشوب در ایران برنامه‌ریزی کرده بود؛ برنامه‌ریزی‌ای که ابعاد مختلفی داشته است: «ما ابزار ارتباط در اختیار ایرانیان قرار دادیم تا از میانبر‌ها استفاده کنند و دیدیم که ده‌ها هزار ایرانی از این ابزار میانبر استفاده کردند. این برنامه را ما در طول ۵/۱ سال سازمان دادیم تا معترضان بتوانند ارتباط برقرار کنند، حتی در شرایطی که حکومت ایران اینترنت را قطع کرده بود. ما بسیار خشنودیم که درکنار مردم ایران ایستادیم.» امروز وزارت اطلاعات ایران اطلاعیه‌ای منتشر کرد و از دستگیری شش نفر از عناصر مرتبط با سیا خبر داد. سفیر امریکا در آلمان، ریچارد گرنل، در صفحه توئیترش دست به کاری غیرمتعارف زد. در روز ۱۷نوامبر به زبان فارسی توئیت کرد که من با همکارانم در کاخ سفید تماس داشتم، ما از مردم ایران حمایت می‌کنیم و بر کمک به مردم ایران متمرکزیم. آن‌ها از این رژیم رنج بسیاری کشیده‌اند. مجدداً دو روز بعد در ۱۹نوامبر توئیت کرد که: «ما صدای مردم ایران را می‌شنویم. ما مشکل را می‌دانیم اگر چه فعلا نمی‌توانیم جزئیات بیشتری از آنچه تا حالا انجام داده‌ایم منتشر کنیم، اما بدانید که صدا و خواسته شما را واضح و شفاف می‌شنویم.» پمپئو وزیر خارجه هم دو روز بعد توئیت فارسی کرد و خواست که: «برای ما فیلم و عکس و گزارش بفرستید.»

۱/ ۱- اعمال تحریم و فشار حداکثری بر اقتصاد ایران، ممانعت از فروش نفت، جلوگیری از فعالیت‌های بانکی و بیمه‌ای و ممانعت از خرید کالا‌های اساسی همراه با تهدید.
۱/ ۲- سازماندهی گروه‌های سیاسی، با تأکید بر تشکل‌های قومی و با استراتژی تجزیه‌طلبانه، برگزاری سمینار‌های سالانه در واشنگتن، با حضور سازمان‌های سیاسی و نظامی تجزیه‌طلب.

۱/۳- سازماندهی جنگ تبلیغاتی روانی علیه جمهوری اسلامی ایران توسط رسانه‌های فارسی امریکایی و گروه‌هایی که با بودجه وزارت خارجه امریکا اداره می‌شوند، مثل موسسه توانا.
۲- عربستان سعودی رقیب و دشمن آشکار منطقه‌ای ایران است. ناکامی‌های خود در سوریه، عراق، لبنان و یمن را از چشم ایران می‌بیند حتی حمله حوثی‌ها به تاسیسات نفتی آرامکو را به حساب ایران گذاشته است. عربستان از طریق کشور‌های عربی منطقه کوشیده است جنگ سیاسی علیه ایران را سازمان دهد.
۲/۱- عربستان در طول دو سال گذشته، دست به ابتکار تاسیس تلویزیون فارسی و سایت‌های فارسی زد. تلویزیون ایران اینترنشنال، در هفت روز آشوب در ایران به عنوان ستاد خبری، پشتیبانی و راهبری بی‌وقفه آشوب عمل کرد.
۲/ ۲- گروه‌های قومی که در منطقه خوزستان، سیستان و بلوچستان و کردستان فعالیت نظامی امنیتی می‌کنند، از سوی عربستان حمایت می‌شوند.

۳- برخی نمونه‌ها حاکی است که آشوب از مدت‌ها پیش برنامه‌ریزی شده و منتظر ساعت صفر آغاز حرکت بوده‌اند.
۳/ ۱- امیرحسین اعتمادی از اعضای فرشگرد، حلقه نزدیک به رضا پهلوی گفت: «بیش از دو سه سال است که شبکه‌سازی و شعار‌سازی و شعارنویسی صورت گرفته است. ما منتظر این روز بودیم. مردم نام رهبرشون را دارن صدا می‌کنن. این حرکت رهبر ملی و میدانی داره. چندین شهر از کنترل دولت خارج شده. من که نمی‌تونم نام رهبران میدانی را به شما بگم! این حرکت ثمره استراتژی ۴۰ ساله شاهزاده است که به این نقطه رسیده...» حداقل می‌توان گفت امیرحسین اعتمادی راوی آرزو‌های بر باد رفته سلطنت‌طلب‌هاست.

۳/۲- یکی دیگر از چهره‌های تبلیغاتی اپوزیسیون برانداز در گفتگو با رادیو مصور ایران فردا، می‌گفت که دو پایگاه نظامی که بهتر است ایشان فعلاً اسمشان را نیاورند، به مردم پیوسته‌اند. این تفسیر می‌تواند نشانه یک برنامه از پیش تعیین شده بوده باشد، یعنی جهت آشوب به سوی پایگاه‌های نظامی و احتمالاً خلع سلاح بوده است. وزیر کشور در تبیین وقایع هفته گذشته، اشاره کرد: «در اغتشاشات اخیر بیش از ۵۰ مورد حمله به پایگاه و پاسگاه‌های امنیتی بوده که قطعاً در هر یک از این مراکز اسلحه و مهماتی وجود دارد، لذا نیروی انتظامی وظیفه قانونی دفاع از این مراکز را دارد.» بدیهی است که در هرجای دنیا وقتی عده‌ای به مرکز نظامی یورش می‌برند، جانشان را بر سر این قمار ابلهانه خواهند گذاشت.

۳/ ۳- وزیر سابق اطلاعات و جهانگردی بختیار که ۳۷روز وزیر بود و البته موفق به حضور در وزارتخانه در تمام مدت وزارت نشده بود، در برنامه‌ای گفت: «خبر‌های هیجان‌انگیزی شنیده‌ام. جوانان شیراز شهر را در اختیار گرفته‌اند. جوانان اهواز هم تا امروز بعد از ظهر اهواز را در اختیار خواهند گرفت.» احمد احرار، روزنامه‌نگار بسیار باسابقه از «انقلابی تازه در ایران» سخن گفت و بلافاصله شرح تفصیلی دار زدن شیخ فضل‌الله نوری را در روز دوم فتح تهران توسط مجاهدین تفسیر کرد!

از سخن و تفسیر سیروس آموزگار و احمد احرار، می‌توان استنباط کرد که منتظر واقعه‌ای بوده‌اند. از واقعه‌ای تو را خبر خواهم کرد! احرار که ۹۰ سالگی را پشت سرگذاشته و به ضرورت از روی نوشته می‌خواند، در ماجرای کودتای نوژه دنبال نخست وزیری مظفر بقایی بود. کودتا شکست خورد و رؤیا بر باد رفت. مظفر بقایی که نخست وزیری نصیبش نشده بود، ۳۲سال پیش درگذشت. عمر آقایان بلند، اما آرزویشان در افق محال است، حلقه اقبال ناممکن می‌جنبانند...
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۱۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۱
0
0
به نظرم آقای مهاجرانی چندان خوش سابقه نیستند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار