کد خبر: 979719
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۳۹۸ - ۲۳:۰۳
دختر دیکتاتور سابق نیز از لانه بیرون خزید
فعلاً آب در عراق سربالا می‌رود و قورباغه ابوعطا می‌خواند. دختر دیکتاتور معدوم عراق در تلاشی جدید برای سمت‌وسو دادن به اعتراضات معیشتی و ضدفساد مردم کشورش، صوتی منتسب به پدرش منتشر کرد تا فضای اعتراضات را ضدایرانی جلوه بدهد.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: به گزارش فارس، همزمان با هشدار مرجعیت دینی در عراق درباره حضور نفوذی‌ها در میان معترضان، «رغد صدام» دختر دیکتاتور معدوم عراق، صوتی منتسب به پدرش منتشر کرد تا فضای اعتراضات را ضدایرانی جلوه بدهد. رغد پنجاه و یک ساله که مقیم پایتخت اردن است، در حساب توئیتری خود صوتی منتسب به پدرش منتشر کرد که می‌گوید «فکر می‌کردند می‌توانند شما را ببرند تهران. می‌خواهند عراق را روستایی از توابع سرزمین فارس کنند، اما شما امیدشان را ناامید کردید و درسی به آنان خواهید داد که شایسته‌اش هستند.»

روشن نیست صدا، صدای دیکتاتور معدوم است یا خیر و اینکه چه زمانی بیان شده یا خطاب به چه کسانی و درباره چه موضوعی مطرح شده است، اما حساب توئیتری دختر صدام با انتشار آن در این روز‌ها که عراق شاهد تظاهرات است، تلاش کرده فضا را که اعتراض به بیکاری، وضعیت بد معیشتی و فساد است، اعتراض به ایران نشان بدهد.

سوم اکتبر گذشته، در ابتدای اعتراضات، روزنامه الاخبار لبنان به نقل از منابع مطلع عراقی از «وجود برخی دست‌های پنهان» و حضور فعال بعثی‌ها نوشته بود که تلاش می‌کنند عراق را به سوی ناآرامی ببرند. این منابع توضیح دادند که «این اعتراضات به شکل مستقیم و کامل از طرف سفارتخانه‌های امریکا، انگلیس و کنسولگری سعودی در عراق و با مشارکت فعال بعثی‌ها و هواداران برخی احزاب متضرر از نوع چینش کابینه (جدید)» کنترل می‌شود.

اعتراضات در عراق از ابتدای اکتبر آغاز شد. پس از وقفه‌ای چند روزه به دلیل فرارسیدن ایام زیارت اربعین حسینی (ع)، تظاهرات در شهر‌های عراق از بیست و پنجم اکتبر از سر گرفته شد و تاکنون ادامه یافته است. منابع رسانه‌ای می‌گویند حدود ۴۰۰ نفر تاکنون به دنبال ناامنی‌ها در دو ماه گذشته جان باخته‌اند. معترضان در ابتدا خواستار بهبود وضعیت معیشتی، کاهش بیکاری و مبارزه با فساد (سیاسی و اقتصادی) بودند، اما در ادامه و با دخالت دولت‌های بیگانه، سمت‌وسوی اعتراضات به سوی کل حکومت سیاسی عراق رفته و هرچند نخست‌وزیر پیش‌تر برای استعفا اعلام آمادگی کرده بود، اعتراضات ادامه یافته است.

روز جمعه، عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر عراق پس از خطبه‌های نماز جمعه که در آن موضع مرجعیت عالی در عراق (آیت‌الله سیستانی) مطرح شد، اعلام کرد به‌زودی استعفای خود را تقدیم پارلمان خواهد کرد تا پارلمان حسب مصلحت، تصمیم‌گیری کند.

همچنین روز شنبه حمید الغزی، دبیر هیئت دولت عراق درخواست استعفای خود را ارائه کرد.

استعفای حمید الغزی ساعاتی پس از آن بود که عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر این کشور در بیانیه‌ای اعلام کرد که قصد دارد درخواست استعفای خود را به پارلمان ارائه کند.

الغزی از ساکنان استان ذی‌قار است که در دو روز گذشته شاهد درگیری‌های شدیدی میان معترضان و نیرو‌های امنیتی بوده است.

طایفه الغزی در جریان درگیری‌های دو روز گذشته در این استان سلاح به دست گرفته و خواستار خروج نیرو‌های امنیتی از این استان شدند. شورای عالی قضایی عراق نیز پیش‌تر از تشکیل کمیته حقیقت‌یاب درباره درگیری‌ها میان تظاهرکنندگان و نیرو‌های امنیتی در شهر ناصریه مرکز این استان خبر داده بود. ناصریه و مناطق دیگر استان ذی‌قار در دو روز گذشته شاهد درگیری‌هایی میان معترضان و نیرو‌های امنیتی بوده و تظاهرکنندگان پایگاه تیپ عملیات ویژه این استان را به آتش کشیدند و پل الزیتون در مرکز این شهر را مسدود کردند.

واکنش گروه‌های سیاسی به استعفا

رهبر جریان صدر عراق از تصمیم نخست‌وزیر کشورش برای ارائه استعفا به پارلمان پس از بیانیه مرجعیت عالیقدر این کشور استقبال و پیشنهاداتی را در این زمینه ارائه کرد.

مقتدی صدر با بیان اینکه تصمیم عبدالمهدی برای استعفا از سمتش «اولین ثمره انقلاب و نه آخرین آن» است، افزود: استعفای عبدالمهدی به معنای پایان فساد نیست. رهبر جریان صدر عراق در ادامه پیشنهاد کرد که برای انتخاب جانشین عبدالمهدی از میان پنج نامزد، همه‌پرسی مردمی برگزار شود و صندوق‌های رأی در میادین اعتراضات قرار داده شود. وی همچنین پیشنهاد داد که شورای مبارزه با فساد از میان نخبگان قضایی و افرادی که برای محاکمه فاسدان شجاعت داشته و رویکرد درستی دارند، تشکیل شود. این مقام عراقی افزود: نخست‌وزیر وزرای کابینه خود را به دور از سهم‌خواهی احزاب، جریان‌ها، شبه‌نظامیان انتخاب کند. اما رئیس ائتلاف الوطنیه عراق خواستار تشکیل دولت موقت شد تا مقدمات را برای برگزاری انتخابات زودهنگام فراهم کند.

به گزارش سومریه نیوز، ایاد علاوی، رئیس ائتلاف الوطنیه عراق نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد: پس از گذشت دو ماه از آغاز اعتراضات مسالمت‌آمیز، برای عموم مردم روشن می‌کنیم که عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر این کشور تنها بخشی از دلیل به راه افتادن تظاهرات و تظاهرکنندگان در عراق است و بخش اصلی در واقع ماهیت و ترکیب روند سیاسی است که برای کشور مخرب بوده و خط مشی به حاشیه راندن، محرومیت و فرقه‌گرایی سیاسی را در پیش گرفته است و در تصمیم‌گیری‌های خود بر قدرت خارجی تکیه دارد.

وی افزود: بنابراین، آنچه امروز باید انجام شود، تشکیل دولت موقت است و مأموریت آن فراهم کردن مقدمات برگزاری انتخابات زودهنگام و شفاف در بازه زمانی کمتر از چهار یا پنج ماه، برکناری کمیساریای کنونی انتخابات و تشکیل کمیساریای جدید متشکل از سندیکای معلمان، وکلا، اعضای سابق باکفایت کمیساریا و نیز محاکمه مفسدان، ارجاع پرونده همه کسانی که در تجاوز به ملت عراق دست داشتند به دادگاه‌های علنی، تصمیم‌گیری مستقل برای کشور و تضمین استقلال آن به دور از تأثیرپذیری‌های خارجی است.

سلیم الجبوری، رئیس پارلمان عراق نیز در بیانیه‌ای از سیاستمداران این کشور خواست پارلمان را منحل کرده و حکومت اضطراری تشکیل دهند تا انتخابات زودهنگام برگزار شود. عمار حکیم، رهبر جریان حکمت ملی عراق نیز از پارلمان این کشور خواست با برگزاری نشستی فوق‌العاده اجرای اقداماتی را که مرجعیت عالی بدان فراخواند، آغاز کند.

وی گفت: از دستگاه قضایی نیز می‌خواهیم که تحقیقاتی عادلانه و فوری درباره حوادث استان‌های ذی‌قار و نجف اشرف آغاز کند.

حیدر العبادی، نخست‌وزیر سابق و رهبر ائتلاف النصر عراق نیز گفت که صحبت کردن از جانشین عبدالمهدی قبل از استعفای رسمی او زود است و این اقدام او معترضان عراقی را آرام نخواهد کرد.

بحران تمام نمی‌شود
 
اما یکی از واکنش‌های قابل تأمل مربوط به عزت الشابندر، نماینده سابق پارلمان عراق بود. وی ضمن تکذیب نامزدی برای نخست‌وزیری این کشور، گفت که استعفای «عبدالمهدی» به بحران پایان نخواهد داد. به گزارش فارس، «عزت الشابندر» عضو سابق پارلمان عراق، پس از انتشار خبر قصد «عادل عبدالمهدی» نخست‌وزیر این کشور برای استعفا، روز گذشته اخبار منتشره مبنی بر نامزدی‌اش برای تصدی این پست را تکذیب کرد.

وی طی پستی در توئیتر نوشت: برخی شبکه‌های اجتماعی و برخی صفحه‌های جعلی منسوب به من در این شبکه‌ها، خبر نامزدی من برای تصدی پست نخست‌وزیری پس از دولت آقای عادل عبدالمهدی را منتشر کردند.

الشابندر ضمن تکذیب این خبر افزود: در حالی که من این خبر را قاطعانه رد می‌کنم، تأکید دارم که استعفای عبدالمهدی به بحران پایان نخواهد داد بلکه با بازگرداندن توپ به زمین فاسدان، مدت زمان این بحران طولانی‌تر خواهد شد.

این سیاستمدار عراقی که ۳۰ آبان گذشته خبر ناپدید شدنش در امارات منتشر شده بود و با اوج اعتراضات عراق در امارات عربی متحده بازداشت شده بود، دو شنبه هفته پیش (چهارم آذر) آزاد شد و به کشورش بازگشت.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار