کد خبر: 979902
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۰
نشست اضطراری مجلس عراق فقط چند دقیقه صرف کرد تا استعفای عادل عبدالمهدی را بپذیرد و به این ترتیب رئیس‌جمهور باید شخص دیگری را به عنوان نامزد نخست‌وزیری به مجلس معرفی کند. هرچند دولت فعلی به عنوان دولت موقت اداره کشور را تا تشکیل دولت جدید به عهده خواهد داشت.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: بعد از پذیرش درخواست کناره‌گیری عبد‌المهدی، محمد حلبوسی، رئیس مجلس عراق گفت این مجلس اکنون از برهم صالح، رئیس‌جمهور خواهد خواست نخست‌وزیر تازه‌ای را به مجلس معرفی کند.

یک منبع آگاه به اسپوتنیک گفته است در پارلمان عراق از طرح نام سه سیاستمدار عراقی برای جانشینی «عادل عبدالمهدی»، نخست‌وزیر مستعفی این کشور خبر داد. بر اساس این گزارش، مهم‌ترین نامزد‌های جانشینی عبدالمهدی عبارتند از «حیدر العبادی»، نخست‌وزیر پیشین، «عزت علی حسن الشابندر»، نماینده پیشین پارلمان و «علی الشکری»، مشاور ارشد ریاست جمهوری عراق. وی افزود: «علی الشکری، شخصیت سیاسی مورد احترامی که هیچ‌گونه ظن فسادی متوجه وی نیست، به احتمال زیاد نخست‌وزیر بعدی عراق خواهد بود.» استعفای عادل عبدالمهدی در پی اعتراضات چهار ماه ناشی از فساد گسترده دولتی صورت گرفت؛ اعتراضاتی که تاکنون تاکنون ۴۲۰ کشته و بیش از ۱۷ هزار نفر زخمی داشته است. کانون اولیه اعتراض‌ها بغداد و شهر‌های شیعه‌نشین جنوب بود، اما اکنون اعتراض‌ها به شمال و شهر‌های عمدتاً سنی مثل موصل که سه سال در اشغال داعش بود، کشیده شده است.

آیت‌الله سیستانی حق داشت
سردبیر روزنامه رأی‌الیوم در یادداشتی درباره تقدیم استعفای عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر عراق نوشت: «عبدالمهدی که اکتبر ۲۰۱۸ نخست‌وزیر عراق شد مردم او را انتخاب نکرده بودند و برای در اختیار گرفتن قدرت شایستگی لازم را نداشت بلکه به عنوان بازیچه‌ای از سوی فراکسیون‌های فاسد انتخاب شد. او ضعیف‌ترین فرد بود و از حمایت قبیله یا فراکسیون سیاسی شناخته‌شده‌ای برخوردار نبود و مثل آب بی‌بو و طعم بود.» به گزارش ایسنا، عبدالباری عطوان در این یادداشت نوشت: عبدالمهدی استعفای به تأخیر افتاده خود را که بعد از قتل ۴۲۰ معترض و زخمی شدن ۱۵هزار تن تقدیم کرد، اینگونه توجیه کرد که درخواست سیدعلی سیستانی، مرجع عالیقدر شیعیان را پاسخ داده است. حتی اگر این مسئله درست باشد کوتاهی در حق خیزش مردمی و نقش آن و دستاورد بزرگ‌شان است. معترضان بودند که طبقه سیاسی حاکم را رسوا کردند؛ طبقه سیاسی که منابع کشور را به غارت بردند و مردم را گرسنه گذاشتند و باعث شدند یک پنجم‌شان زیر خط فقر و از خدمات عمومی بی‌بهره باشند؛ آن هم در کشوری که درآمد‌های نفتی‌اش حداقل به ۲۰میلیارد دلار در ماه می‌رسد. عطوان افزوده است: سیستانی حق داشت از عبدالمهدی بخواهد استعفا کند و انتخابات سراسری برگزار شود، اما خواسته مهم‌تر محاکمه تمامی فاسدان و بازگرداندن بیش از یک تریلیون دلار است که از منابع کشور و درآمد‌های نفتی آن طی ۱۶سال به غارت رفته است. همچنین تقویت وحدت ملی و دولت مدنی و اصلاح ارتش عراق و اخراج تمامی نیرو‌های خارجی از جمله نیرو‌های امریکایی از مهم‌ترین خواسته‌ها هستند. این نویسنده معروف عرب در بخش دیگری از نوشته‌هایش با تأکید بر اینکه برخی می‌خواهند امریکا و هم‌پیمانان عربش را از تلاش برای نفوذ به اعتراضات مردمی عراق تبرئه کنند، نوشت: تمامی مصیبت‌های عراق به اشغالگری‌های امریکا و به مشارکت و همدستی کسانی برمی‌گردد که روی تانک‌های امریکا به عراق بازگشتند و از طریق روند سیاسی به قدرت رسیدند که پایه و اساس آن طایفه‌گرایی است.
سردبیر رأی‌الیوم افزوده است: عبدالمهدی و امثال او کسانی نیستند که بتوانند با امریکا مقابله کنند چراکه خودشان از رحم همین امریکا متولد شده‌اند و از مهم‌ترین ابزارهایش هستند. اگر این جنبش مردمی علیه نفوذ بیگانگان در عراق است بعد از اینکه این کشور به میدان نزاع و رقابت بین نفوذ ایران و امریکا تبدیل شد باید به این سؤال جواب داد که چرا منافع امریکا در عراق همزمان با کنسولگری‌های ایران به آتش کشیده نمی‌شود؟ چرا شعار «امریکا اخراج اخراج» را نمی‌شنویم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار