کد خبر: 980249
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۵
روحانی:
رئیس‌جمهور گفت: اگر زنده ماندیم خواهم گفت با چه درسر‌هایی برجام را نگه داشتیم و چه فشار‌هایی روی ما بود.
سرویس سیاسی جوان‌آنلاین: حجّت‌الاسلام حسن روحانی، رئیس‌جمهور، صبح امروز (چهارشنبه ۱۳ آذر) در بیست و ششمین همایش ملی بیمه و توسعه با بیان اینکه بعد از برجام شرایط مناسبی ایجاد شده بود و گفته می‌شد که ایران تبدیل به بهشت برینی شده که همه برای سرمایه‌گذاری در آن، مسابقه گذاشته‌اند، اظهار داشت: شرایط مناسبی ایجاد شد و لازم بود این قرارداد را حفظ کنیم.

وی ادامه داد: جایش نیست من اینجا مطرح کنم؛ ان‌شاءالله اگر زنده ماندیم خواهم گفت با چه درسر‌هایی برجام را نگه داشتیم و چه فشار‌هایی روی ما بود. ولی به هر قیمتی که بود نگذاشتیم که ایران ناقض این عهدنامه باشد. گفتیم اگر این توافق روزی می‌خواهد نقض بشود، به دست ما نقض نشود. ما مسلمانیم و به تعبیر قرآن به عهدمان «راعون» هستیم.

روحانی ادامه داد: ما چیزی را به سادگی امضاء نمی‌کنیم، امّا وقتی امضاء کردیم پای آن می‌مانیم. دولت خیلی سختی‌ها کشید تا برجام را حفظ کند تا زمانی که دولت آمریکا تغییر کرد و فرد جدیدی روی کار آمد.

تأخیر در توافق به‌خاطر فشار صهیونیست‌ها عربستان بود

رئیس‌جمهور با بیان اینکه ما در سال ۱۳۹۳ می‌توانستیم به توافق نهایی برسیم، امّا توافق تا سال ۹۴ به تأخیر افتاد، اظهار داشت: این تأخیر به دلیل فشار صهیونیست‌ها و عربستان بود. می‌دانید که وزیر خارجه عربستان به وین رفت تا توافق را تأخیر بیاندازد. نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی هم به‌همین منظور به وین رفت و آن‌ها توانستند توافق را به تأخیر بیاندازند.

روحانی ادامه داد: آن‌ها به آمریکا قول دادند که قیمت نفت را آنچنان پایین می‌آوریم که ایران مجبور شود هرچه شما گفتید را امضاء کند، نه این قراردادی که امروز آماده امضاء است. آن زمان، قرارداد برجام آماده امضاء بود.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه قیمت نفت را از ۱۰۴ دلار به ۸۰ دلار، ۷۰ و ۵۰ دلار کاهش دادند تا زیر ۳۰ دلار رسید، اظهار داشت: گفتند اگر ایران به اینجا برسد، دیگر نمی‌تواند کشور را اداره کند. وقتی قیمت نفت را به یک چهارم رساندیم دیگر نمی‌توانند کشور را اداره کنند و هرچه شما بگویید، ایران امضاء می‌کند.

به عربستان و رژیم صهیونیستی گفتند که تحلیل شما نادرست بود و ایران تسلیم نمی‌شود

وی ادامه داد: در چنین شرایطی ما ایستادگی کردیم و در اواخر ۹۳ و اوایل ۹۴ که قیمت نفت بسیار پایین آمد، ما توانستیم کشور و اقتصاد کشور را حفظ کنیم و در همان سال ۹۴ بود که تورم را تک رقمی کردیم. رشد اقتصادی ما بالا رفت، تورم پایین آمد و شرایط اقتصاد در آرامش قرار گرفت. آن‌ها دیدند که نمی‌شود و به عربستان و رژیم صهیونیستی گفتند که تحلیل شما نادرست بود و ایران تسلیم نمی‌شود. بعد در سال ۹۴ قرارداد برجام را امضاء کردند.

روحانی با بیان اینکه همین عربستان و اسرائیل عوامل اصلی خروج آمریکا از برجام بودند، اظهار داشت: آن‌ها به کاخ سفید گفتند که اگر از برجام خارج بشوید و تحریم شدید شود، نظام ایران چندماه بیشتر باقی نمی‌ماند. آنچنان اطمینانی پیدا کرده بودند که گفتند وقتی بالاترین تحریم تاریخ را در ۱۳ آبان ۹۷ اعمال کنیم، امکان ندارد ایرانی‌ها بتوانند تا ۱۱ دی‌ماه، یعنی ژانویه سال بعد به حکومت ادامه دهند.

اینکه آدم بگوید من مذاکره نمی‌کنم، خیلی راحت است

روحانی ادامه داد:، اما در عین حال من می‌خواهم یک نکته‌ای را به شما که صاحبان و متخصصین کاهش خسارت و ریسک در زندگی مردم هستید بگویم. البته این وظیفه در یک سطح دیگر بر گردن ماست. ما باید به‌عنوان دولت، ریسک مردم را کاهش بدهیم، و شرایط مردم را برای تعالی و توسعه آماده کنیم، و الا می‌دانید که اینکه آدم بگوید من مذاکره نمی‌کنم، خیلی راحت است؛ یک شعار می‌دهد می‌گوید مذاکره نمی‌کنم. خب این که خیلی راحت است.

وی ادامه داد وقتی شما گفتید مذاکره می‌کنیم آن وقت اول گرفتاری است؛ باید بروید بنشینید، بحث کنید، دعوا کنید؛ حقوق‌دان باید بیاید، اقتصاددان بیاید. والّا اگر از ابتدا بگویی مذاکره نمی‌کنم و تحریم باقی باشد، خب تحریم باقی است. چه کسی ضرر می‌کند؟ همه منطقه. چه کسی ضرر می‌کند؟ همه دنیا. چه کسی ضرر می‌کند؟ ملت بزرگ ایران.
منبع: فارس
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۳
0
0
سلام : امام علی(ع) فرمود اگر قومی لباس جهاد را از تن خود خارج کنند خدا لباس ذلت را بر تن آنها می پوشاند.آری مذاکره و تعامل سازنده خیلی خوب است اما آقای رئیس جمهور لطفا اگرتخصص و تبحر مذاکره دارید برای یک بار هم موضوع مذاکره را با دیپلماسی فعال و طلبکارانه شخص جنابعالی معین کنید.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۳
0
0
مذاکره با آمریکا و غرب نه تنها هیچ گونه نفعی ندارد بلکهخسارت بار ، زیان آفرین و ذلت بار است:
1-اهداف آمریکا و غرب به جهت خوی سلطه طلبی در مذاکره این است که حداکثر امتیازات را بگیرند و حداقل امتیاز را به طرف مقابل اعطاکنند 2- اگر در موضوع خاصی مذاکره کنند و به توافق برسند به طمع می افتند که راجع به همه موئلفه های قدرت ما بحث مذاکره را مطرح کنند3- مذاکره برای غرب و آمریکا بسیار کم هزینه است زیرا با توجه به مولفه های قدرت نظامی ایران جنگ برای آنان بسیارهزینه داشته و غیر قابل پیش بینی است 4- غرب و آمریکا به دلیل خوی استکباری و نیرگ و فریب به هیچ وجه پایبند به تعهدات خود نیستند5- اتکابه غرب جهت پیشرفت باعث بی اعتمادی به فرایند قدرت داخلی ازجمله نیروی انسانی جوان واقتصاد مقاومتی می گردد و از این حیث توسعه کشور به عقب می افتد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۳۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۳
0
0
مذاکره با آمریکا و غرب نه تنها هیچ گونه نفعی ندارد بلکه خسارت بار ، زیان آفرین و ذلت بار است
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار